( (

Minik Eller Doğa İçin Sahada: Akşehir’de Çevre Seferberliği

Gündem (Haber Merkezi) - | 20.05.2026 - 20:40, Güncelleme: 20.05.2026 - 20:40
 

Minik Eller Doğa İçin Sahada: Akşehir’de Çevre Seferberliği

Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, tarım ve orman alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Orman Benim” Kampanyası, Akşehir’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Çevre bilincinin artırılması, yangın riskine karşı farkındalık oluşturulması ve doğanın korunmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlar örnek bir dayanışma sergiledi. Programa Dr. Mustafa Yiğit, kurum amirleri, Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Önder, kamu kurumlarında görev yapan personeller, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik boyunca katılımcılar belirlenen alanlarda çevre temizliği yaparak doğaya zarar verebilecek atıkları topladı. Yetkililer, özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riskinin arttığına dikkat çekerek, çevreye gelişi güzel bırakılan cam, plastik ve yanıcı atıkların büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. Kampanya kapsamında hem çevre temizliği gerçekleştirildi hem de vatandaşlara yangınlara karşı alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Etkinlikte konuşan yetkililer, ormanların ve tarım arazilerinin yalnızca bugünün değil gelecek nesillerin de emaneti olduğuna vurgu yaparak, doğanın korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. Öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgi göstermesi ise çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemini bir kez daha ortaya koydu. Katılımcılar tarafından toplanan atıklar ilgili ekiplerce bölgeden kaldırılırken, etkinlik boyunca çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturacak çeşitli bilgilendirmeler de yapıldı. Öğrenciler ve vatandaşlar, doğayı korumaya yönelik bu tür organizasyonların artırılması gerektiğini ifade etti. Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Doğamızı korumak, ormanlarımızı ve tarım alanlarımızı gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak hepimizin görevidir. ‘Orman Benim’ kampanyasına destek veren tüm kurumlarımıza, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, tarım ve orman alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Orman Benim” Kampanyası, Akşehir’de yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Çevre bilincinin artırılması, yangın riskine karşı farkındalık oluşturulması ve doğanın korunmasına katkı sağlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlar örnek bir dayanışma sergiledi.
Programa Dr. Mustafa Yiğit, kurum amirleri, Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Önder, kamu kurumlarında görev yapan personeller, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik boyunca katılımcılar belirlenen alanlarda çevre temizliği yaparak doğaya zarar verebilecek atıkları topladı.
Yetkililer, özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte orman yangınları riskinin arttığına dikkat çekerek, çevreye gelişi güzel bırakılan cam, plastik ve yanıcı atıkların büyük tehlike oluşturduğunu ifade etti. Kampanya kapsamında hem çevre temizliği gerçekleştirildi hem de vatandaşlara yangınlara karşı alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Etkinlikte konuşan yetkililer, ormanların ve tarım arazilerinin yalnızca bugünün değil gelecek nesillerin de emaneti olduğuna vurgu yaparak, doğanın korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti. Öğrencilerin etkinliğe yoğun ilgi göstermesi ise çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.
Katılımcılar tarafından toplanan atıklar ilgili ekiplerce bölgeden kaldırılırken, etkinlik boyunca çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturacak çeşitli bilgilendirmeler de yapıldı. Öğrenciler ve vatandaşlar, doğayı korumaya yönelik bu tür organizasyonların artırılması gerektiğini ifade etti.
Akşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, “Doğamızı korumak, ormanlarımızı ve tarım alanlarımızı gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakmak hepimizin görevidir. ‘Orman Benim’ kampanyasına destek veren tüm kurumlarımıza, öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (