( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

Kavuş Başkan Meram’ı Anlattı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediye başkanlığı tanımı ile Meram’a son üç yılda yapılan hizmetleri şöyle özetledi. “Tevazu, samimiyet ve gayretle şehrin ve şehrin insanının dertleriyle dertlenerek hizmet üretmeye çalışıyoruz.” Bu sözlerini de bütün samimiyeti ile söyledi. Başkan Kavuş’un daveti üzerine Meram Belediyesi’nce 2019-2020 ve 2021 yıllarında hayata geçirilen çalışmalar ve yeni yatırım planlarının değerlendirildiği toplantıya katıldık. Saat sabah 10.00 da başlayan toplantı 12.00 ye kadar sürdü. Kavuş başkan tam iki saat hiç nefes almadan Meram’a yaptıkları hizmetleri anlattı. 10 saate sığmayacak yatırım ve hizmetleri iki saate sığdırmaya çalışayım derken, milyonluk birçok projeyi de sadece isim olarak zikretti. Biz de sessizce dinledik. Çünkü insana dokunan projeleri öyle anlatıyor ki; yüreğinize yansıdığı için ancak, sessiz kalarak dinliyorsunuz. Kavuş başkanı dinlerken belediye başkanının kendisini ilçeye vakfettiğini gördüm. İlçenin ve insanların derdiyle dertlenirken anne ve babasını çok ziyaret edemediğini, eşinin ve çocuklarının ise fedakarlık yapmak zorunda bırakıldığını onlardan helallik isterken anladım.  Kolay değil. Kendi tabiriyle belediye başkanlığını; beşikten mezara kadar insana hizmet etme sanatı olarak tarif ediyor. Evet. Kavuş başkanı sokakta, çarşıda, pazarda, parkta, bahçede, okulda, cenazede düğünde görmeyen yoktur. Zaten kapısının açık olmasına rağmen makama da çok ziyaretçisi gelmiyormuş. Çünkü herkes, her yerde kolayca ulaşabiliyor. Esnafa çat kapı giriyor çay içiyor, işçilerle azık paylaşıyor. Çocuklarla oyun oynuyor. Kütüphane de gençlerle birlikte kitap okuyor. Ama 3 yılda ilçeye yapılan yatırım ve hizmetleri iki saatte nefes almadan da anlatıyor. Projelerin bazıları da Beştepe den ödül alıyor. Ben dinlerken keyif aldım. Meram’a bugüne kadar hizmet eden belediye başkanlarına teşekkür ediyor. Ben yaptım demiyor. Tevazu ve samimiyet gösteriyor. Ekip arkadaşlarını ve önceki dönem belediye başkanlarını da övüyor. Bunu da dilden yapmıyor. Gönülden söylüyor. Hizmet ve yatırımları anlatırken boğazı kurudu. Bizi de burada tek tek paylaşmaya mecbur bırakmadı. Neden mi? Çünkü hepsi Meram da görünüyor. Kentsel dönüşümler, konut hamleleri ve yeşil alanların olduğu yeni projelerde tamamlanınca siz Meram’ı o zaman görün diyor. “Tevazu, samimiyet ve gayretle şehrin ve şehrin insanının dertleriyle dertlenerek hizmet üretmeye çalışıyoruz.” Bu cümle misyon ve vizyon için yeterlidir sanırım. Allah’ım yollarını açık eder inşallah. Kaynak: Kavuş Başkan Meram’ı Anlattı - Ahmet Turan
Ekleme Tarihi: 03 Nisan 2022 - Pazar
Ahmet Turan

Kavuş Başkan Meram’ı Anlattı

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediye başkanlığı tanımı ile Meram’a son üç yılda yapılan hizmetleri şöyle özetledi.

“Tevazu, samimiyet ve gayretle şehrin ve şehrin insanının dertleriyle dertlenerek hizmet üretmeye çalışıyoruz.”

Bu sözlerini de bütün samimiyeti ile söyledi.

Başkan Kavuş’un daveti üzerine Meram Belediyesi’nce 2019-2020 ve 2021 yıllarında hayata geçirilen çalışmalar ve yeni yatırım planlarının değerlendirildiği toplantıya katıldık.

Saat sabah 10.00 da başlayan toplantı 12.00 ye kadar sürdü.

Kavuş başkan tam iki saat hiç nefes almadan Meram’a yaptıkları hizmetleri anlattı.

10 saate sığmayacak yatırım ve hizmetleri iki saate sığdırmaya çalışayım derken, milyonluk birçok projeyi de sadece isim olarak zikretti.

Biz de sessizce dinledik.

Çünkü insana dokunan projeleri öyle anlatıyor ki; yüreğinize yansıdığı için ancak, sessiz kalarak dinliyorsunuz.

Kavuş başkanı dinlerken belediye başkanının kendisini ilçeye vakfettiğini gördüm.

İlçenin ve insanların derdiyle dertlenirken anne ve babasını çok ziyaret edemediğini, eşinin ve çocuklarının ise fedakarlık yapmak zorunda bırakıldığını onlardan helallik isterken anladım.

 Kolay değil.

Kendi tabiriyle belediye başkanlığını; beşikten mezara kadar insana hizmet etme sanatı olarak tarif ediyor.

Evet.

Kavuş başkanı sokakta, çarşıda, pazarda, parkta, bahçede, okulda, cenazede düğünde görmeyen yoktur.

Zaten kapısının açık olmasına rağmen makama da çok ziyaretçisi gelmiyormuş.

Çünkü herkes, her yerde kolayca ulaşabiliyor.

Esnafa çat kapı giriyor çay içiyor, işçilerle azık paylaşıyor.

Çocuklarla oyun oynuyor.

Kütüphane de gençlerle birlikte kitap okuyor.

Ama 3 yılda ilçeye yapılan yatırım ve hizmetleri iki saatte nefes almadan da anlatıyor.

Projelerin bazıları da Beştepe den ödül alıyor.

Ben dinlerken keyif aldım.

Meram’a bugüne kadar hizmet eden belediye başkanlarına teşekkür ediyor.

Ben yaptım demiyor.

Tevazu ve samimiyet gösteriyor.

Ekip arkadaşlarını ve önceki dönem belediye başkanlarını da övüyor.

Bunu da dilden yapmıyor.

Gönülden söylüyor.

Hizmet ve yatırımları anlatırken boğazı kurudu.

Bizi de burada tek tek paylaşmaya mecbur bırakmadı.

Neden mi?

Çünkü hepsi Meram da görünüyor.

Kentsel dönüşümler, konut hamleleri ve yeşil alanların olduğu yeni projelerde tamamlanınca siz Meram’ı o zaman görün diyor.

“Tevazu, samimiyet ve gayretle şehrin ve şehrin insanının dertleriyle dertlenerek hizmet üretmeye çalışıyoruz.”

Bu cümle misyon ve vizyon için yeterlidir sanırım.

Allah’ım yollarını açık eder inşallah.

Kaynak: Kavuş Başkan Meram’ı Anlattı - Ahmet Turan

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (