( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

Akyürek Ve Usta’ya Hayırlı Olsun

Ak Parti’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul sonucunda partinin en üst yönetim kademesi olan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)’da belirlendi. 50 kişi olan MKYK üye sayısı 75’e çıkarken, yapılan seçim sonucunda Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ile Leyla Şahin Ustayı Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildiler. Usta, yapılan görev dağılımı sonucu yeniden İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Tahir Akyürek ise  Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Tahir Akyürek ve Leyla Şahin Usta’yı yeni görevlerinden dolayı tebrik ederiz. Bizim tebrik mesajlarımız Konya ya hizmet ve yatırım projeleri beklentisidir. Yapılmıyor mu? Evet yapılıyor. Şehrin kalkınması ve ülke ekonomisine katkı sağlayan çok önemli projeler bir, bir hayata geçiriliyor. Ancak biz isteriz. Üretim için, istihdam için, dar günümüzde raflarda gıdanın fiyatının aşırı yükselmemesi için, kaynaklarımızın yurt dışına çıkmaması için, sağlıklı beslenmemiz için, toprağımızla kucaklaşmamız için ‘Ovaya su’ isteriz. Yeraltı kaynaklarımızı tüketmemek için dış kaynaklardan suyun getirilmesini talep ederiz. Su kadar önemli bir isteğimizi daha iletiriz. Bazı bölgelerde arazimizin taşlı olmasından dolayı verim kaybı yaşanıyor. Hatta öyle büyük taşlarla kaplı tarlalar var ki; bunları çiftçinin kendi gücüyle temizlemesi mümkün değil. Çiftçimiz kendi tarlasını ekemiyor. Toprağı taşlardan temizleyecek yeterli iş makinesi olan kurum ve kuruluşlarımız var. Eğer prosedür gereği çalışmaları kısıtlı ise, iş makinelerinin hizmet takvimi dışında bu işler yapılabilir. Mevsim ve zaman sınırı yoktur. Tarlalardan temizlenen taşlar, belediyelerin altyapı çalışmalarında sert zemin için dolgu malzemesi olarak kullanılır. Binalarda, bahçe duvarlarında, bahçe içi düzenlemelerde kullanılır. Tarla sahibi taş temizlik ücretini de devletine öder. Hem üretimle sağladığı katma değerle öder, hem de sattığı üründen elde ettiği gelirle öder. Bu çalışma kısmen belediye destekli, Devlet Su İşleri, Tarım İlçe Müdürlükleri ile Ziraat Odaları işbirliği ile yapılır. Bir yıl içinde, az bir zaman diliminde yapılan çalışma sonucu binlerce dekar taşlı tarım arazisi üretime kazandırılır. Damla sulama projeleri ile ovada bolluk yaşanır. Kara kara düşünen yüzler güler. Nasırlı eller Allaha dua ederek bereket diler. Bu küçücük  istek bugünlük yeter. Göz korkutmayalım. Biz isteriz dedim ya; Çünkü; Konya çok büyük şehir.  
Ekleme Tarihi: 26 Mart 2021 - Cuma
Ahmet Turan

Akyürek Ve Usta’ya Hayırlı Olsun

Ak Parti’nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel kurul sonucunda partinin en üst yönetim kademesi olan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)’da belirlendi.

50 kişi olan MKYK üye sayısı 75’e çıkarken, yapılan seçim sonucunda Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek ile Leyla Şahin Ustayı Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi seçildiler.

Usta, yapılan görev dağılımı sonucu yeniden İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Tahir Akyürek ise  Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Tahir Akyürek ve Leyla Şahin Usta’yı yeni görevlerinden dolayı tebrik ederiz.

Bizim tebrik mesajlarımız Konya ya hizmet ve yatırım projeleri beklentisidir.

Yapılmıyor mu?

Evet yapılıyor.

Şehrin kalkınması ve ülke ekonomisine katkı sağlayan çok önemli projeler bir, bir hayata geçiriliyor.

Ancak biz isteriz.

Üretim için, istihdam için, dar günümüzde raflarda gıdanın fiyatının aşırı yükselmemesi için, kaynaklarımızın yurt dışına çıkmaması için, sağlıklı beslenmemiz için, toprağımızla kucaklaşmamız için ‘Ovaya su’ isteriz.

Yeraltı kaynaklarımızı tüketmemek için dış kaynaklardan suyun getirilmesini talep ederiz.

Su kadar önemli bir isteğimizi daha iletiriz.

Bazı bölgelerde arazimizin taşlı olmasından dolayı verim kaybı yaşanıyor.

Hatta öyle büyük taşlarla kaplı tarlalar var ki; bunları çiftçinin kendi gücüyle temizlemesi mümkün değil.

Çiftçimiz kendi tarlasını ekemiyor.

Toprağı taşlardan temizleyecek yeterli iş makinesi olan kurum ve kuruluşlarımız var.

Eğer prosedür gereği çalışmaları kısıtlı ise, iş makinelerinin hizmet takvimi dışında bu işler yapılabilir.

Mevsim ve zaman sınırı yoktur.

Tarlalardan temizlenen taşlar, belediyelerin altyapı çalışmalarında sert zemin için dolgu malzemesi olarak kullanılır.

Binalarda, bahçe duvarlarında, bahçe içi düzenlemelerde kullanılır.

Tarla sahibi taş temizlik ücretini de devletine öder.

Hem üretimle sağladığı katma değerle öder, hem de sattığı üründen elde ettiği gelirle öder.

Bu çalışma kısmen belediye destekli, Devlet Su İşleri, Tarım İlçe Müdürlükleri ile Ziraat Odaları işbirliği ile yapılır.

Bir yıl içinde, az bir zaman diliminde yapılan çalışma sonucu binlerce dekar taşlı tarım arazisi üretime kazandırılır.

Damla sulama projeleri ile ovada bolluk yaşanır.

Kara kara düşünen yüzler güler.

Nasırlı eller Allaha dua ederek bereket diler.

Bu küçücük  istek bugünlük yeter.

Göz korkutmayalım.

Biz isteriz dedim ya;

Çünkü; Konya çok büyük şehir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (