( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

Helal olsun Ali Başkana

Her yıl Ramazan ayında “Biz bu şehrin markasıyız” sloganıyla Çelikkayalar Marketlerinde özellikle temel gıda ürünlerinin fiyatında yaptıkları indirimlerle insanların sofralarına ikramda bulunan Çelikkayalar Marketleri sahibi Ali Kaya, bu işin göstermelik olmadığını şimdi “İndirimde Hodri Meydan” diyerek küresel zincirler dahil herkese gösterdi. Helal olsun Ali başkana. Fakir fukaranın, garip gurabanın kısaca bu şehirde yaşayan herkesin duasını aldı. Bu dualar asırlık işletmeler için temel taşıdır. Harcıdır. Geçen yıl Konya merkezli bir alış veriş market zincirinin basın sorumlusu dostumla sohbet ederken, bana küresel zincir marketlerin tekel olmaya doğru gitmesinin zararlarını anlatmıştı. Evet şimdi bunu yaşayarak öğrendik. Ne oldu? Temel gıda maddeleri sıvı yağlar dahil bir anda yüzde yüze yakın zamlandı. Eline fırsatı geçiren, bu fırsatı ganimete dönüştürdü. Ticaret ahlakının olmadığını üretmeden tüketmeye yönelen bizlere de gösterdi. Tam sıkılmış, “ Niye böyle yapıyorlar. Dövize bahane bulup milleti soyuyorlar” diye sesli konuşmaya başlamıştık. Konya’dan Ali Kaya başkan duygulara tercüman oldu. Hodri Meydan dedi. Çelikkayalar Marketlerde özellikle 5 litresi 100 lirayı aşan sıvı yağlarının fiyatını 60 liranın altına düşürdü. Sadece sıvı yağlar değil, diğer ürünlerde de fiyatları aşağıya çekti. Şimdi esas mesele Ali başkanın bizim için başlattığı bu mücadelede yalnız bırakılmaması. Bunu idrak edemezsek bu şehrin sevdalılarını incitiriz. Mücadele azimlerini gevşetiriz. Küresel zincirleri kırmak için iyi bir fırsat. Umarım Türkiye ye örnek olur. Yerli markalarımız güven bulur. Ali Kaya başkanın açıklamasına bir bakalım. “Özellikle stokçulara gıdada fahiş fiyat arttıranlara hodri meydan. Sıvı yağ ve un gibi insanların temel ihtiyaçları maliyetine satılacak. Konyalı hemşehrilerimizi yüksek fiyatlara mahkum etmeyeceğiz.” Örnekleri ve bahanesi varken hiç bir ticaret adamı bu riske girmek istemez. Çünkü para tatlıdır. Ama milletimizin ağzının tadını bozan bu kazancı Ali başkan elinin tersiyle itmiştir. Bu kazanç değil, hemşehrilerimin duası benim tadımdır demiştir. Ticaret dünyasında bunun ötesi de hala bulunamamıştır. Sevgiler Ali başkan. Yalnız değilsin. Stokçular, fahiş fiyat arttırıcılarının karşılarına bir KAYA  çıkmıştır. Allahım yolunu açık eder inşallah.  
Ekleme Tarihi: 08 Şubat 2021 - Pazartesi
Ahmet Turan

Helal olsun Ali Başkana

Her yıl Ramazan ayında “Biz bu şehrin markasıyız” sloganıyla Çelikkayalar Marketlerinde özellikle temel gıda ürünlerinin fiyatında yaptıkları indirimlerle insanların sofralarına ikramda bulunan Çelikkayalar Marketleri sahibi Ali Kaya, bu işin göstermelik olmadığını şimdi “İndirimde Hodri Meydan” diyerek küresel zincirler dahil herkese gösterdi.

Helal olsun Ali başkana.

Fakir fukaranın, garip gurabanın kısaca bu şehirde yaşayan herkesin duasını aldı.

Bu dualar asırlık işletmeler için temel taşıdır.

Harcıdır.

Geçen yıl Konya merkezli bir alış veriş market zincirinin basın sorumlusu dostumla sohbet ederken, bana küresel zincir marketlerin tekel olmaya doğru gitmesinin zararlarını anlatmıştı.

Evet şimdi bunu yaşayarak öğrendik.

Ne oldu?

Temel gıda maddeleri sıvı yağlar dahil bir anda yüzde yüze yakın zamlandı.

Eline fırsatı geçiren, bu fırsatı ganimete dönüştürdü.

Ticaret ahlakının olmadığını üretmeden tüketmeye yönelen bizlere de gösterdi.

Tam sıkılmış, “ Niye böyle yapıyorlar. Dövize bahane bulup milleti soyuyorlar” diye sesli konuşmaya başlamıştık.

Konya’dan Ali Kaya başkan duygulara tercüman oldu.

Hodri Meydan dedi.

Çelikkayalar Marketlerde özellikle 5 litresi 100 lirayı aşan sıvı yağlarının fiyatını 60 liranın altına düşürdü.

Sadece sıvı yağlar değil, diğer ürünlerde de fiyatları aşağıya çekti.

Şimdi esas mesele Ali başkanın bizim için başlattığı bu mücadelede yalnız bırakılmaması.

Bunu idrak edemezsek bu şehrin sevdalılarını incitiriz.

Mücadele azimlerini gevşetiriz.

Küresel zincirleri kırmak için iyi bir fırsat.

Umarım Türkiye ye örnek olur.

Yerli markalarımız güven bulur.

Ali Kaya başkanın açıklamasına bir bakalım.

“Özellikle stokçulara gıdada fahiş fiyat arttıranlara hodri meydan. Sıvı yağ ve un gibi insanların temel ihtiyaçları maliyetine satılacak.

Konyalı hemşehrilerimizi yüksek fiyatlara mahkum etmeyeceğiz.”

Örnekleri ve bahanesi varken hiç bir ticaret adamı bu riske girmek istemez.

Çünkü para tatlıdır.

Ama milletimizin ağzının tadını bozan bu kazancı Ali başkan elinin tersiyle itmiştir.

Bu kazanç değil, hemşehrilerimin duası benim tadımdır demiştir.

Ticaret dünyasında bunun ötesi de hala bulunamamıştır.

Sevgiler Ali başkan.

Yalnız değilsin.

Stokçular, fahiş fiyat arttırıcılarının karşılarına bir KAYA  çıkmıştır.

Allahım yolunu açık eder inşallah.

199097.jpg

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (