( (
Ahmet Turan
Köşe Yazarı
Ahmet Turan
 

Başkan Kılca’nın Anısı

Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesi eski ve yeni başkanları ile eski ve yeni Konya Milletvekillerinden dinlediğimiz anıları zaman zaman paylaşmak istemişimdir. Dinlerken hikaye gibi gelen bu anılar, aslında asıl gayesi hizmet üretmek olan insanlara ne kadar siyasi tecrübe kazandırdığını da ortaya koyuyor. 2019 yılı Mart ayının son günü yapılan yerel seçimlerde tüm adaylar tabiri caizse kapı, kapı gezerken, seçimlerden sonra Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediye Başkanlığını kazanan Uğur İbrahim Altay, Mustafa Kavuş, Hasan Kılca ve Ahmet Pekyatırmacı gezi çalışmasını hiç kesmeden devam ettiriyorlar. İlçe belediye başkanlarının alanı yine fazla değil, Büyükşehir Belediye Başkanı Altay evliya çelebi gibi oldu. İlçelerde ve mahallelerinde kimler var, hangi eserler destek istiyor, hangi yollar yenilenecek, otogarlar yılı idare eder mi? Bir de başkanı bulmuşken yatırım ve hizmeti isteyen isteyene. Başrolde muhtarlar. Çık işin içinden çıkabilirsen. Bir yanda korona, bir yanda yatırımlar ve söz veriler projeler. Gitsen korona sorunu, gitmesen verilen sözlerin sorunu. Anıları ve unutamadıklarını dinledikçe paylaşacağız. Dün gazetemize Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciger, basın sorumlusu Kemalettin Nokta ile birlikte ziyarette bulundu. Başkan Kılca’nın 2020 yılı yatırımları ile 2021 yılı vizyonu hakkında bilgilendirme toplantısına davet etti. Biraz sohbet ettik. İsmil Termal Tesislerini sorduk. Termal turizmin merkezi olacağını anlattı. Karatay’ı toplantıdan sonra yazarız. Bugün başkan Kılca’nın bir anısını paylaşayım istedim. Seçim öncesi Ak Parti Karatay Teşkilatı’nın yoğun bir propaganda gezisi. Belediyecilikte yılların tecrübesi olan Hasan Kılca, anlatımlarında ve vaatlerinde soru işareti bırakmıyor. İlçe merkezi ile mahalleri yakıdan tanıdığı için geziler çok rahat geçiyor. Ayrıca Kılca’nın, Karataylı olması daha da rahatlatıyor ekibi. Şimdi kendi anlatımını aktarıyorum. İlçe merkezinde gezerken sıcakkanlı, samimi bir amca ile karşılaştım. Kucaklaştık. Sonra hal hatır sormaya geçtik. Daha önce hiç sohbetimiz olmamıştı. Soyadını Hançerli deyince dikkat kesildim ve sordum. O esnada başkanımız olan Mehmet Hançerli başkanın babası olduğunu öğrendim. Günün anısına fotoğraf çektirdik ve başkan Hançerli ye “Bu amcayı tanıyormusun” diye resimleri attım. “O adam benim babam” diye cevap geldi. Siyaseten bakıldığı zaman Karatay’da Mehmet Hançerli ile Hasan Kılca halef- selef durumda. Sahaya bakıldığı zaman adaylar, samimi bir kucaklaşma ortamında Bu da Konya’nın güzelliği her halde.  
Ekleme Tarihi: 27 Aralık 2020 - Pazar
Ahmet Turan

Başkan Kılca’nın Anısı

Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyesi eski ve yeni başkanları ile eski ve yeni Konya Milletvekillerinden dinlediğimiz anıları zaman zaman paylaşmak istemişimdir.

Dinlerken hikaye gibi gelen bu anılar, aslında asıl gayesi hizmet üretmek olan insanlara ne kadar siyasi tecrübe kazandırdığını da ortaya koyuyor.

2019 yılı Mart ayının son günü yapılan yerel seçimlerde tüm adaylar tabiri caizse kapı, kapı gezerken, seçimlerden sonra Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediye Başkanlığını kazanan Uğur İbrahim Altay, Mustafa Kavuş, Hasan Kılca ve Ahmet Pekyatırmacı gezi çalışmasını hiç kesmeden devam ettiriyorlar.

İlçe belediye başkanlarının alanı yine fazla değil, Büyükşehir Belediye Başkanı Altay evliya çelebi gibi oldu. İlçelerde ve mahallelerinde kimler var, hangi eserler destek istiyor, hangi yollar yenilenecek, otogarlar yılı idare eder mi?

Bir de başkanı bulmuşken yatırım ve hizmeti isteyen isteyene.

Başrolde muhtarlar.

Çık işin içinden çıkabilirsen.

Bir yanda korona, bir yanda yatırımlar ve söz veriler projeler.

Gitsen korona sorunu, gitmesen verilen sözlerin sorunu.

Anıları ve unutamadıklarını dinledikçe paylaşacağız.

Dün gazetemize Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciger, basın sorumlusu Kemalettin Nokta ile birlikte ziyarette bulundu. Başkan Kılca’nın 2020 yılı yatırımları ile 2021 yılı vizyonu hakkında bilgilendirme toplantısına davet etti.

Biraz sohbet ettik. İsmil Termal Tesislerini sorduk.

Termal turizmin merkezi olacağını anlattı.

Karatay’ı toplantıdan sonra yazarız.

Bugün başkan Kılca’nın bir anısını paylaşayım istedim.

Seçim öncesi Ak Parti Karatay Teşkilatı’nın yoğun bir propaganda gezisi. Belediyecilikte yılların tecrübesi olan Hasan Kılca, anlatımlarında ve vaatlerinde soru işareti bırakmıyor.

İlçe merkezi ile mahalleri yakıdan tanıdığı için geziler çok rahat geçiyor. Ayrıca Kılca’nın, Karataylı olması daha da rahatlatıyor ekibi.

Şimdi kendi anlatımını aktarıyorum.

İlçe merkezinde gezerken sıcakkanlı, samimi bir amca ile karşılaştım.

Kucaklaştık.

Sonra hal hatır sormaya geçtik.

Daha önce hiç sohbetimiz olmamıştı. Soyadını Hançerli deyince dikkat kesildim ve sordum.

O esnada başkanımız olan Mehmet Hançerli başkanın babası olduğunu öğrendim. Günün anısına fotoğraf çektirdik ve başkan Hançerli ye “Bu amcayı tanıyormusun” diye resimleri attım.

“O adam benim babam” diye cevap geldi.

Siyaseten bakıldığı zaman Karatay’da Mehmet Hançerli ile Hasan Kılca halef- selef durumda. Sahaya bakıldığı zaman adaylar, samimi bir kucaklaşma ortamında

Bu da Konya’nın güzelliği her halde.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (