( (
Özkan Altıntaş
Köşe Yazarı
Özkan Altıntaş
 

Samsun’da Bindiğim Otomobili ile Atatürk’ü 102’ci Yılında Andım

Samsun Sheraton Hotel orijinaline sadık kalınarak yapılan otomobili yerli ve yabancı misafirlerine tanıtarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşama imkanı veriyor. SAMSUN- Samsun denilince Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Milli Mücadeleyi başlatmak üzere bu şehre gelişi akla gelir. Daha sonra ise siyah makam otomobili ile Anadolu’da kongreleri başlatarak Milli Mücadele’nin kıvılcımını ateşler...  102 yıl sonra Milli Mücadele’yi başlatan günü “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutluyoruz. Atatürk’ün bu gibi özel günleri gençlere, çocuklara ve Türk halkına bayram olarak armağan etmesi ise büyük bir öngörü... Dünyada hiçbir ülkenin düşünemediği bu gibi bayramları Atatürk düşünerek öncülüğünü gösterdi ve Türkiye’ye kazandırdı. ATATÜRK’ÜN OTOMOBİLİ Samsun Milli Mücadele’nin başkenti olarak çok önemli bir şehirdir. Samsun’da her kuruluş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makam aracı olarak kullandığı otomobilin aynısını yaptırarak kuruluşlarının önüne koydu. Samsun Sheraton Hotel orijinaline sadık kalınarak Samsun’da bir firmaya yaptırılan otomobili otelin önüne koydu. Gelen yerli ve yabancı misafirlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşama imkanı veriyor. SAMSUN’DA ÜRETİLDİ Dönemin tüm ünlü ve güçlü devlet başkanları gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün de otomobilin güç ve ihtişam sembolü olduğunun bilinciyle törenlerde makam aracı olarak kullandığı 1934 model Lincoln K serisinin tek convertible versiyonu olan üstü açık otomobilin tıpa tıp benzeri Samsun’da üretildi.  102 YIL SONRA AYNI DUYGULAR Benzerliği ile göz kamaştıran otomobile yaklaşık bir yıldır Fethiye’de çalışan NP Turizm seyahat acentesi sahibi Emre Yıldız ve Hatice Yıldız ile 2018 yılında bindik. İnsanı gururlandıran ve bambaşka duygular yaşatan günü 19 Mayıs 2021’de yeniden anıyorum. Sarı, saçlı mavi gözlü Ata’mızın gerçek olmasa da benzeri otomobiline bindim. Onunla birlikte Samsun’dan Havza’ya, Sivas’a Erzurum’a gitmek isterdim... 102 yıl sonra farklı duyguları yaşarken “İyi ki vardın Ata’m...” diyor ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek gururlanıyorum.  
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2021 - Çarşamba
Özkan Altıntaş

Samsun’da Bindiğim Otomobili ile Atatürk’ü 102’ci Yılında Andım

Samsun Sheraton Hotel orijinaline sadık kalınarak yapılan otomobili yerli ve yabancı misafirlerine tanıtarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşama imkanı veriyor.


SAMSUN- Samsun denilince Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapuru ile Milli Mücadeleyi başlatmak üzere bu şehre gelişi akla gelir. Daha sonra ise siyah makam otomobili ile Anadolu’da kongreleri başlatarak Milli Mücadele’nin kıvılcımını ateşler... 

102 yıl sonra Milli Mücadele’yi başlatan günü “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutluyoruz. Atatürk’ün bu gibi özel günleri gençlere, çocuklara ve Türk halkına bayram olarak armağan etmesi ise büyük bir öngörü...

samsun-ataturk’un-otomobili-002.jpeg

Dünyada hiçbir ülkenin düşünemediği bu gibi bayramları Atatürk düşünerek öncülüğünü gösterdi ve Türkiye’ye kazandırdı.

samsun-ataturk’un-otomobili-006.jpegATATÜRK’ÜN OTOMOBİLİ
Samsun Milli Mücadele’nin başkenti olarak çok önemli bir şehirdir. Samsun’da her kuruluş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün makam aracı olarak kullandığı otomobilin aynısını yaptırarak kuruluşlarının önüne koydu. Samsun Sheraton Hotel orijinaline sadık kalınarak Samsun’da bir firmaya yaptırılan otomobili otelin önüne koydu. Gelen yerli ve yabancı misafirlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşama imkanı veriyor.

SAMSUN’DA ÜRETİLDİ
Dönemin tüm ünlü ve güçlü devlet başkanları gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün de otomobilin güç ve ihtişam sembolü olduğunun bilinciyle törenlerde makam aracı olarak kullandığı 1934 model Lincoln K serisinin tek convertible versiyonu olan üstü açık otomobilin tıpa tıp benzeri Samsun’da üretildi. 

samsun-ataturk’un-otomobili-007.jpeg

102 YIL SONRA AYNI DUYGULAR

Benzerliği ile göz kamaştıran otomobile yaklaşık bir yıldır Fethiye’de çalışan NP Turizm seyahat acentesi sahibi Emre Yıldız ve Hatice Yıldız ile 2018 yılında bindik. İnsanı gururlandıran ve bambaşka duygular yaşatan günü 19 Mayıs 2021’de yeniden anıyorum.
Sarı, saçlı mavi gözlü Ata’mızın gerçek olmasa da benzeri otomobiline bindim. Onunla birlikte Samsun’dan Havza’ya, Sivas’a Erzurum’a gitmek isterdim...
102 yıl sonra farklı duyguları yaşarken “İyi ki vardın Ata’m...” diyor ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek gururlanıyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (