( (
M. Emin Arkoç
Köşe Yazarı
M. Emin Arkoç
m
 

1915 Çanakkale Köprüsü

               Limak ve Güney Koreli 2 firmaya yaptırılan 1915 Çanakkale köprüsü için yıllık 4 milyar TL ödeme garantisi verildiği açıklanmıştır. Günlük 45 bin araç geçeceği taahhüdü verilen köprünün geçiş ücreti yaklaşık 245 TL olarak belirlenmiştir.                 Yap-İşlet Devret modeli ile yapılan ve 18 Mart 2022 tarihinde açılacak olan 1915 Çanakkale köprüsü, halkımızın üzerine milyarlarca avroluk ek yük getirecektir. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan köprünün ihalesi Limak ile Güney Kore merkezli DLE8C ve SK ecoplant firmalarına verilmiştir. Hazine, Limak ve Güney Koreli firmalara araç başına 15 avro yani yaklaşık 245 lira ve KDV üzerinden, günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı bilgilere göre köprünün hazırlık aşamasının 10 yıl sürdüğü yapımının ise 4 yılda bittiği ifade edilmiştir yapımına 18 Mart 2017’de başlanan bu köprü 18 Mart 2022 de C.Başkanı tarafından açılacaktır.                 Geçiş garantisi verilen köprülere Döviz kurları arttıkça köprülere yapılan ödemeler de artmaktadır. Geçiş garantisi verilen İstanbul Boğazı ‘ ndaki 3 üncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsü işletmeci firmalarına Şubat 2022 tarihinde 2021 yılı için 2,3 milyar TL ödeme yapıldığı açıklanmıştır. Köprünün işletmecisi IC içtaş inşaat – Astaldi konsersiyumuna köprünün açıldığı günden bu yana 4,5 milyar TL ödeme yapıldığı açıklanmıştır.                 1915 Çanakkale Köprüsü Ülkemize hayırlı olsun.   
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2022 - Pazartesi
M. Emin Arkoç

1915 Çanakkale Köprüsü

               Limak ve Güney Koreli 2 firmaya yaptırılan 1915 Çanakkale köprüsü için yıllık 4 milyar TL ödeme garantisi verildiği açıklanmıştır. Günlük 45 bin araç geçeceği taahhüdü verilen köprünün geçiş ücreti yaklaşık 245 TL olarak belirlenmiştir.

                Yap-İşlet Devret modeli ile yapılan ve 18 Mart 2022 tarihinde açılacak olan 1915 Çanakkale köprüsü, halkımızın üzerine milyarlarca avroluk ek yük getirecektir. Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan köprünün ihalesi Limak ile Güney Kore merkezli DLE8C ve SK ecoplant firmalarına verilmiştir. Hazine, Limak ve Güney Koreli firmalara araç başına 15 avro yani yaklaşık 245 lira ve KDV üzerinden, günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının açıkladığı bilgilere göre köprünün hazırlık aşamasının 10 yıl sürdüğü yapımının ise 4 yılda bittiği ifade edilmiştir yapımına 18 Mart 2017’de başlanan bu köprü 18 Mart 2022 de C.Başkanı tarafından açılacaktır.

                Geçiş garantisi verilen köprülere Döviz kurları arttıkça köprülere yapılan ödemeler de artmaktadır. Geçiş garantisi verilen İstanbul Boğazı ‘ ndaki 3 üncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsü işletmeci firmalarına Şubat 2022 tarihinde 2021 yılı için 2,3 milyar TL ödeme yapıldığı açıklanmıştır. Köprünün işletmecisi IC içtaş inşaat – Astaldi konsersiyumuna köprünün açıldığı günden bu yana 4,5 milyar TL ödeme yapıldığı açıklanmıştır.

                1915 Çanakkale Köprüsü Ülkemize hayırlı olsun.   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (