Ahmet Nejat Alperen
Köşe Yazarı
Ahmet Nejat Alperen
 

ALTIN SAÇLI ŞOVMEN

Duvar örer hayale, sanır ki duvar, Meksika'dan öte, bir faturası var. Vergi indirir zengine, "halkım" diye, Altta kalana der: "Çek git, kendine!"   Gerçekler eğilir bükülür dilinde, "Benim lafım kanun!" ferman elinde. Bilimse komplo, uzmanlar yalan, Tek doğru o sanır, cahilce talan.   Bir devin gölgesi, koca dünyada, Çok laf eder boşuna, kalır ortada. Ne dost bilir ne düşman, çıkar tek rehber, Bıraktığı miras, bolca bir ezber.   Şimdi sahne boşalır, perde kapanır, Eğlence biter, gerçekler dayanır. Ardında toz duman, gürültü patırtı, Bir zamanlar vardı, "büyük" bir ayrıntı.
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2026 -Perşembe
Ahmet Nejat Alperen

ALTIN SAÇLI ŞOVMEN

Duvar örer hayale, sanır ki duvar,

Meksika'dan öte, bir faturası var.

Vergi indirir zengine, "halkım" diye,

Altta kalana der: "Çek git, kendine!"

 

Gerçekler eğilir bükülür dilinde,

"Benim lafım kanun!" ferman elinde.

Bilimse komplo, uzmanlar yalan,

Tek doğru o sanır, cahilce talan.

 

Bir devin gölgesi, koca dünyada,

Çok laf eder boşuna, kalır ortada.

Ne dost bilir ne düşman, çıkar tek rehber,

Bıraktığı miras, bolca bir ezber.

 

Şimdi sahne boşalır, perde kapanır,

Eğlence biter, gerçekler dayanır.

Ardında toz duman, gürültü patırtı,

Bir zamanlar vardı, "büyük" bir ayrıntı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.