( (

Diyanet Gençliği'nden Gazze İçin Aksa Tufanı'nın Yıl Dönümünde Sert Tepki: "Bu Bir Soykırımdır"

Gündem (Haber Merkezi) - | 08.10.2025 - 09:30, Güncelleme: 08.10.2025 - 09:30
 

Diyanet Gençliği'nden Gazze İçin Aksa Tufanı'nın Yıl Dönümünde Sert Tepki: "Bu Bir Soykırımdır"

Diyanet Gençliği, 1-7 Ekim 2023 tarihlerinde yaşanan Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde, Gazze'deki duruma dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışma sergilemek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Üniversiteli gençlerin bir araya geldiği açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları "tarihin en büyük insan hakları ihlallerinden biri" ve "soykırım" olarak nitelendirildi.
Aksa Tufanı'nın Üçüncü Yılında Ağır Bilançoya Vurgu Basın açıklamasında, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları sonucunda, kadın, yaşlı, genç ve çocuk demeden 70 binden fazla masum insanın katledildiği belirtilerek, can kayıplarının boyutuna vurgu yapıldı. Gençler, hastanelerin, okulların, ibadethanelerin ve hatta BM tesislerinin bombalanmasının, uluslararası hukukun ve insanlığın tüm değerlerinin ayaklar altına alındığının açık bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Açıklamada, Gazze halkının temel yaşam haklarının yok edildiği ve insanların açlık ve susuzlukla ölüme mahkûm edildiği ifade edildi. Uluslararası Kuruluşların Raporları Hatırlatıldı Diyanet Gençliği, İsrail'in eylemlerini Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararları ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin raporlarına dayandırdı. Özellikle, Birleşmiş Milletler Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu'nun raporlarında saldırıların "Filistinlileri tamamen veya kısmen yok etme niyetiyle gerçekleştirildiği" ve İsrail'in "soykırım yaptığı" yönündeki ifadelerin altı çizildi. Son olarak yaşanan Sumud filosuna yapılan müdahalenin de işgalcilerin uluslararası hukuku hiçe saydığını gösterdiği belirtildi. Mescid-i Aksa Tüm Ümmetin Onurudur Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara da değinilen açıklamada, Mescid-i Aksa'nın sadece Filistin'in değil, tüm İslam ümmetinin ortak mabedi ve onuru olduğu vurgulandı. "İlk kıblemiz, üç büyük mabedin biri ve Peygamber Efendimiz’in (sav) Mirac’a yükseldiği mübarek mekân olan Mescid-i Aksa’ya yönelik her saldırı, aslında tüm Müslümanlara yapılmış bir saldırıdır" denildi. Diyanet Gençliği'nin Somut Talepleri Üniversiteli öğrenci kulüpleri adına yapılan açıklamada, uluslararası topluma ve özellikle İslam ülkelerine yönelik somut talepler sıralandı: İsrail'in işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçların durdurulması. Kudüs ve Gazze başta olmak üzere işgalcilerin mazlum coğrafyadan çekilmesi. Soykırımda kullanılan silah ve teknolojik desteğin kesilmesi. Uluslararası kuruluşların ve İslam ülkelerinin etkin ve somut adımlar atması. Siyonist işgalcileri destekleyen her türlü ürünün boykot edilmesinin desteklenmesi. Açıklama, "Dursun bu hayasızca akın, / Dursun artık bunca zulüm, / Dursun artık bunca ölüm, / Yıkılasın İsrail enkazını görelim, / Sana ülke diyenlerin yüzlerine tükürelim…" dizeleriyle sonlandırılırken, katliamlardan dolayı Siyonist devletin telin edildiği ve şehitler için rahmet dilendiği belirtildi.
Diyanet Gençliği, 1-7 Ekim 2023 tarihlerinde yaşanan Aksa Tufanı'nın yıl dönümünde, Gazze'deki duruma dikkat çekmek ve Filistin halkıyla dayanışma sergilemek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Üniversiteli gençlerin bir araya geldiği açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları "tarihin en büyük insan hakları ihlallerinden biri" ve "soykırım" olarak nitelendirildi.

Aksa Tufanı'nın Üçüncü Yılında Ağır Bilançoya Vurgu

Basın açıklamasında, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları sonucunda, kadın, yaşlı, genç ve çocuk demeden 70 binden fazla masum insanın katledildiği belirtilerek, can kayıplarının boyutuna vurgu yapıldı. Gençler, hastanelerin, okulların, ibadethanelerin ve hatta BM tesislerinin bombalanmasının, uluslararası hukukun ve insanlığın tüm değerlerinin ayaklar altına alındığının açık bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Gazze halkının temel yaşam haklarının yok edildiği ve insanların açlık ve susuzlukla ölüme mahkûm edildiği ifade edildi.

Uluslararası Kuruluşların Raporları Hatırlatıldı

Diyanet Gençliği, İsrail'in eylemlerini Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kararları ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin raporlarına dayandırdı. Özellikle, Birleşmiş Milletler Filistin Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu'nun raporlarında saldırıların "Filistinlileri tamamen veya kısmen yok etme niyetiyle gerçekleştirildiği" ve İsrail'in "soykırım yaptığı" yönündeki ifadelerin altı çizildi.

Son olarak yaşanan Sumud filosuna yapılan müdahalenin de işgalcilerin uluslararası hukuku hiçe saydığını gösterdiği belirtildi.

Mescid-i Aksa Tüm Ümmetin Onurudur

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırılara da değinilen açıklamada, Mescid-i Aksa'nın sadece Filistin'in değil, tüm İslam ümmetinin ortak mabedi ve onuru olduğu vurgulandı. "İlk kıblemiz, üç büyük mabedin biri ve Peygamber Efendimiz’in (sav) Mirac’a yükseldiği mübarek mekân olan Mescid-i Aksa’ya yönelik her saldırı, aslında tüm Müslümanlara yapılmış bir saldırıdır" denildi.

Diyanet Gençliği'nin Somut Talepleri

Üniversiteli öğrenci kulüpleri adına yapılan açıklamada, uluslararası topluma ve özellikle İslam ülkelerine yönelik somut talepler sıralandı:

  • İsrail'in işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçların durdurulması.

  • Kudüs ve Gazze başta olmak üzere işgalcilerin mazlum coğrafyadan çekilmesi.

  • Soykırımda kullanılan silah ve teknolojik desteğin kesilmesi.

  • Uluslararası kuruluşların ve İslam ülkelerinin etkin ve somut adımlar atması.

  • Siyonist işgalcileri destekleyen her türlü ürünün boykot edilmesinin desteklenmesi.

Açıklama, "Dursun bu hayasızca akın, / Dursun artık bunca zulüm, / Dursun artık bunca ölüm, / Yıkılasın İsrail enkazını görelim, / Sana ülke diyenlerin yüzlerine tükürelim…" dizeleriyle sonlandırılırken, katliamlardan dolayı Siyonist devletin telin edildiği ve şehitler için rahmet dilendiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (