( (

Uçurtmalar, Primer İmmün Yetmezliğe Dikkat Çekmek İçin Gökyüzüyle Buluşturuldu

Sağlık 26.04.2023 - 15:52, Güncelleme: 26.04.2023 - 15:52
 

Uçurtmalar, Primer İmmün Yetmezliğe Dikkat Çekmek İçin Gökyüzüyle Buluşturuldu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleri, sağlık çalışanları, primer immün yetmezliği tedavisi gören çocuklar ile yakınları, “kalıtsal bağışıklık sistemi yetersizliği” olarak nitelenen primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı ekibince 22-29 Nisan Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen buluşmaya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Koplay, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İnci Kara, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Metin Gündüz, Dr. Öğr. Üyesi Atilla Orhan, hekimler, sağlık çalışanları, tedavi gören çocuklar ile yakınları katıldı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasibe Artaç, Başhekimlik önünde düzenlenen buluşmada, tüm dünyada yaklaşık 6 milyon kişinin primer immün yetmezliği hastalığından muzdarip olduğunu ve tüm popülasyonun yaklaşık yüzde birini etkilediğini söyledi. Primer immün yetmezliğin enfeksiyona yatkınlığı artırarak solunum sistemi, deri, bağırsak başta olmak üzere önemli organları etkileyerek hasar bırakabildiğini ve ölümcül enfeksiyonlara yol açabildiğini ifade eden Prof. Dr. Artaç, etkinlikle erken tanı ve tedavi için farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Artaç, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’nda tüm dünyada etkinliklerin düzenlendiğini aktardı. Uçurtmaların erken tedaviye ulaşan, tanısı konulan ve takibe alınan hastaları ifade ettiğini anlatan Prof. Dr. Artaç, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı olarak tüm Hastanemizle birlikte farkındalığı artırmak için bir katkımız olsun, istiyoruz. Etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmanın ardından hekimler, sağlık çalışanları, primer immün yetmezliği tedavisi gören çocuklar ile yakınları, primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleri, sağlık çalışanları, primer immün yetmezliği tedavisi gören çocuklar ile yakınları, “kalıtsal bağışıklık sistemi yetersizliği” olarak nitelenen primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı ekibince 22-29 Nisan Primer İmmün Yetmezliği Farkındalık Haftası kapsamında düzenlenen buluşmaya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Koplay, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İnci Kara, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Metin Gündüz, Dr. Öğr. Üyesi Atilla Orhan, hekimler, sağlık çalışanları, tedavi gören çocuklar ile yakınları katıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasibe Artaç, Başhekimlik önünde düzenlenen buluşmada, tüm dünyada yaklaşık 6 milyon kişinin primer immün yetmezliği hastalığından muzdarip olduğunu ve tüm popülasyonun yaklaşık yüzde birini etkilediğini söyledi. Primer immün yetmezliğin enfeksiyona yatkınlığı artırarak solunum sistemi, deri, bağırsak başta olmak üzere önemli organları etkileyerek hasar bırakabildiğini ve ölümcül enfeksiyonlara yol açabildiğini ifade eden Prof. Dr. Artaç, etkinlikle erken tanı ve tedavi için farkındalığın oluşturulmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Artaç, Primer İmmün Yetmezlik Farkındalık Haftası’nda tüm dünyada etkinliklerin düzenlendiğini aktardı. Uçurtmaların erken tedaviye ulaşan, tanısı konulan ve takibe alınan hastaları ifade ettiğini anlatan Prof. Dr. Artaç, “Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk İmmünoloji ve Allerji Bilim Dalı olarak tüm Hastanemizle birlikte farkındalığı artırmak için bir katkımız olsun, istiyoruz. Etkinliğe katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından hekimler, sağlık çalışanları, primer immün yetmezliği tedavisi gören çocuklar ile yakınları, primer immün yetmezliğine dikkat çekmek amacıyla renkli uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (