Ödüllü Yazar Koçak, Selçukya’da Okurlarıyla Buluştu
Ödüllü Yazar Koçak, Selçukya’da Okurlarıyla Buluştu
Ödüllü Yazar Hüzeyme Yeşim Koçak, Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından Biz bize programının konuğu oldu.
Selçukya Kültür Evi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını dernek Başkanı Av. Fatma Şeref Polat yaptı. Başkan Polat konuşmasında; Türk Edebiyatında anlamlı izleri olan ediplerimizi, dinleyip istifade etmeye devam ediyoruz. Selçukya Kültür Sanat Derneği olarak şehrin önde gelen kalemlerini ağırlamak, sadece okur -yazar değil, farklı düzey ve bakış açısındaki edebiyatçılar arasında da köprü olmak şehrimize ve edebiyat dünyasına yeni bir yol açacaktır diye düşünüyorum. Selçukya olarak yepyeni yollar açmayı ve örnek alınan ilkleri gerçekleştirmeyi çok seviyoruz ifadelerine yer verdi.
Selçukya Genel Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin’in sunumuyla gerçekleşen programda Yakup Çak, Sevil Köse, Nesrin Sabuncu, Saadet Kaya Vural ve Şükran Pınarcan tarafından Yazar Koçak’a ait kitaplardan belli kesitler okundu.
Programda Yazar Koçak’ın özgeçmişini okuyan Hacere Kayaş 1977’de Kadın Gözüyle, Kadınca, en son Bizim Düşündüklerimiz başlığı altında, “Hamle, Türkiye’de Yarın, Konya Postası gibi gazetelerde ilk yazılarını yazmaya başlayan Yazar Koçak Türk Edebiyatı Dergisi ve Vakfı'nın açtığı, “Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’nda”, 1997, 2000, 2001 yılında ödül; 2002'de Beyan Yayınları'nın açtığı “İlk Romanlar Yarışması’nda” “Sinderella’nın Pabucu” isimli romanıyla üçüncülük derecesi aldığını belirtti.
Öyküleri çeşitli dillere çevrildi. Deniz Kültür tarafından hazırlanan “Sesli Edebiyat/Öyküler Sesleniyor” isimli Sesli Edebiyat Antolojisi'nde, seçkin Türk yazarlarıyla beraber yer aldı. “Sarılmak” isimli romanıyla (2010 Yılı İLESAM-AKÇAĞ Roman Yarışması Birincisi) oldu. 2013'te Berceste Dergisi tarafından “Hikâye Ödülü’ne” ve TYB 2020 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödül Töreni'nde "Basın Fıkra" kategorisinde ödüle lâyık görüldüğünü belirterek ayrıca Engelsiz Yazar Hande Dağ’ın Dağ Yürüyüşleri; Murat Mahya Gürses’le birlikte deneme-şiir karışımı Kırgın Mağara Şarkıları; Pakistanlı edebiyatçı merhum Masud Akhtar Shaikh’in, Türkçe hazırladığı Modern Pakistan Edebiyatı’na yaptığı katkılarla edebiyatımıza katkıda bulundu dedi.
Programda konuşan Ödüllü Yazar Koçak; Edebiyatla uğraşmak sadece münferit bir hadise değil. El vermek, destek olmak, dayanışma, seslerin birleşmesi; bazen beraberce yapılan bir müzik, muhabbet cümleleri. Ki toprağın altındakiler üstündekilere de borçluyuz.
Selçukya Kültür Sanat Derneği bu anlamda, bize eşsiz nadide bir zaman bağışladı ve fırsat verdi. Ne kadar teşekkür etsem az. Duruşu, mücadelesi ve ilkelerinden taviz vermemesiyle göz ve gönül doldurdu. Fatma Şeref Hanımefendi başta olmak üzere, Devriş Ahmet Şahin Bey ve tüm sevenlere, dost şair ile yazarlara şükranlarımı sunuyorum ifadelerine yer vererek bugüne kadar kaleme aldığı 21 kitap ve yazarlık hayatından kesitler anlattı.
Program sonunda katılımcılara son raomanı Rüyada’yı imzalayan Hüzeyme Yeşim Koçak’a Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat günün anısına çiçek takdim etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.