Konya Basını Selçuklu Kongre Merkezi’nde Buluştu
Konya Basını Selçuklu Kongre Merkezi’nde Buluştu
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Basın Buluşması", bu yıl da geniş bir katılımla Selçuklu Kongre Merkezi’nde (SKM) gerçekleştirildi.
2026 yılı buluşması, Konya merkez ve 31 ilçede görev yapan yerel gazete, televizyon, radyo ve internet haber sitesi temsilcilerini aynı çatı altında buluşturdu. Basın mensuplarının dayanışmasını güçlendirmek amacıyla düzenlenen programa, Konya protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Konya’nın Hafızası Basın Mensupları
Programda, zor şartlar altında kamuoyunu bilgilendirme görevini yürüten basın mensuplarının yerel demokrasideki önemi vurgulandı. Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehrin tanıtımı ve projelerin halka aktarılmasında basının "köprü" vazifesi gördüğüne dikkat çekerek, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

İlçelerden Yoğun Katılım
Hadim’den Ereğli’ye, Akşehir’den Kulu’ya kadar Konya’nın dört bir yanından gelen basın mensupları, mesleki sorunları ve çözüm önerilerini de bu platformda istişare etme imkanı buldu. Geleneksel hale gelen bu buluşmanın, Konya basınının birlik ve beraberliği için kritik bir öneme sahip olduğu ifade edildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

