( (

​Konya AK Parti İl Başkanlığı Önünde Gazze Protestosu: "Türkiye Gerçeğiyle Yüzleşilsin!"

Gündem (Haber Merkezi) - | 26.07.2025 - 22:51, Güncelleme: 26.07.2025 - 22:51
 

​Konya AK Parti İl Başkanlığı Önünde Gazze Protestosu: "Türkiye Gerçeğiyle Yüzleşilsin!"

​Bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve iktidarı "Türkiye gerçeğiyle yüzleşmeye" çağırmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. Grup, Gazze meselesinin hiçbir siyasi hesap veya konjonktüre feda edilemeyeceğini vurguladı.
Basın açıklamasında, siyasi muhalefet odaklarının hesaplarıyla hareket etmedikleri, tek gerçekliğin Gazze'de yaşananlar olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizi hiçbir siyasal konjonktür Gazze'yi paranteze almaya zorlayamayacağı gibi Gazze üzerinden de günlük, hesapçı siyasal muhalefete götüremez" ifadeleri kullanıldı. ​"Türkiye'de Ne Olduğu Gazze'den Daha Önemli" ​Yapılan açıklamada, teorik tartışmaların ve uluslararası dengelerin donduğu bu "sıfır noktasında" eylemi ve eylemciyi kategorize eden iktidar öykünmelerine ve uluslararası gerçekliğe vurgu yapanlara seslenilerek, "Türkiye gerçeği ile yüzleşilmesidir" çağrısı yapıldı. ​Grup, "Gerçek sadece Gazze'de olanlar değildir. Bize bir cephe kazandıracak olan coğrafya Gazze'de değil buradadır. Türkiye'de ne olduğu Gazze'de olanlardan daha önemlidir" diyerek, Türkiye'nin zalime karşı müdanasız, mazluma karşı mazeretsiz olması halinde bir cephe haline gelebileceğini vurguladı. ​"Türkiye'de de İşgal Var" İddiası ​Açıklamada, Gazze'de iki yıldır devam eden soykırımın siyasi, akademik ve sermaye ayağının Türkiye'de de canlı olduğu iddia edilerek, "Türkiye veçhesinde de işgal vardır" denildi. ​Beş bin kişiye ulaştığı belirtilen Türkiye ve İsrail pasaportlu Siyonistlerin Gazze'de işgalciyken Türkiye'de özgürce hareket ettikleri öne sürüldü. TBMM'de İsrail'e satılan gazın kâr hesabını yapan tüccarlar ile Gazze'de kurşun sıkan İsrail askerlerinin "Türkiye cephesini beraber işgal ettiği" iddia edildi. Açıklamada, vekili olduğu şehrin OSB'lerini İsrail'e peşkeş çekemediği için öfkelenen milletvekilinin "Gazze topraklarını işgal edemeyen Siyonist öfkenin kardeşi" olduğu ifade edildi. ​Konya Siyasetine Çağrı: "Çifte Standartlara Son Verin" ​Basın açıklaması, Konya siyasetine yönelik net bir çağrıyla sona erdi. "Gazze'nin tükendiği bu ortamda yerel ve ulusal siyaset oyunlarıyla var olmayı kendine beceri addeden Konya siyasalına çağrımız nettir; Gazze sizin uğruna görmezden geldiğiniz yerel dengelerinizden aridir" denildi. Konya OSB'lerinde İsrail'e mal tedarik eden fabrikaların bilindiği ve bu durumun görmezden gelinmesinin "suça rıza üretmek" olduğu belirtildi. Açıklamada, çifte vatandaşlık tekliflerinin sümenaltı edilmesi, YÖK'e bağlı üniversite rektörlerinin ve Siyonist sermayenin yatırımcı firmalarının görmezden gelinmesinin temsiliyeti düşürdüğü vurgulandı. Grup, Siyonizmle mücadelede yerelde ve ulusalda bu mücadeleye hakkıyla sahip çıkılması çağrısında bulundu.
​Bugün AK Parti Konya İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve iktidarı "Türkiye gerçeğiyle yüzleşmeye" çağırmak amacıyla basın açıklaması düzenledi. Grup, Gazze meselesinin hiçbir siyasi hesap veya konjonktüre feda edilemeyeceğini vurguladı.

Basın açıklamasında, siyasi muhalefet odaklarının hesaplarıyla hareket etmedikleri, tek gerçekliğin Gazze'de yaşananlar olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bizi hiçbir siyasal konjonktür Gazze'yi paranteze almaya zorlayamayacağı gibi Gazze üzerinden de günlük, hesapçı siyasal muhalefete götüremez" ifadeleri kullanıldı.

​"Türkiye'de Ne Olduğu Gazze'den Daha Önemli"
​Yapılan açıklamada, teorik tartışmaların ve uluslararası dengelerin donduğu bu "sıfır noktasında" eylemi ve eylemciyi kategorize eden iktidar öykünmelerine ve uluslararası gerçekliğe vurgu yapanlara seslenilerek, "Türkiye gerçeği ile yüzleşilmesidir" çağrısı yapıldı.

​Grup, "Gerçek sadece Gazze'de olanlar değildir. Bize bir cephe kazandıracak olan coğrafya Gazze'de değil buradadır. Türkiye'de ne olduğu Gazze'de olanlardan daha önemlidir" diyerek, Türkiye'nin zalime karşı müdanasız, mazluma karşı mazeretsiz olması halinde bir cephe haline gelebileceğini vurguladı.

​"Türkiye'de de İşgal Var" İddiası
​Açıklamada, Gazze'de iki yıldır devam eden soykırımın siyasi, akademik ve sermaye ayağının Türkiye'de de canlı olduğu iddia edilerek, "Türkiye veçhesinde de işgal vardır" denildi.
​Beş bin kişiye ulaştığı belirtilen Türkiye ve İsrail pasaportlu Siyonistlerin Gazze'de işgalciyken Türkiye'de özgürce hareket ettikleri öne sürüldü. TBMM'de İsrail'e satılan gazın kâr hesabını yapan tüccarlar ile Gazze'de kurşun sıkan İsrail askerlerinin "Türkiye cephesini beraber işgal ettiği" iddia edildi. Açıklamada, vekili olduğu şehrin OSB'lerini İsrail'e peşkeş çekemediği için öfkelenen milletvekilinin "Gazze topraklarını işgal edemeyen Siyonist öfkenin kardeşi" olduğu ifade edildi.

​Konya Siyasetine Çağrı: "Çifte Standartlara Son Verin"
​Basın açıklaması, Konya siyasetine yönelik net bir çağrıyla sona erdi. "Gazze'nin tükendiği bu ortamda yerel ve ulusal siyaset oyunlarıyla var olmayı kendine beceri addeden Konya siyasalına çağrımız nettir; Gazze sizin uğruna görmezden geldiğiniz yerel dengelerinizden aridir" denildi.

Konya OSB'lerinde İsrail'e mal tedarik eden fabrikaların bilindiği ve bu durumun görmezden gelinmesinin "suça rıza üretmek" olduğu belirtildi. Açıklamada, çifte vatandaşlık tekliflerinin sümenaltı edilmesi, YÖK'e bağlı üniversite rektörlerinin ve Siyonist sermayenin yatırımcı firmalarının görmezden gelinmesinin temsiliyeti düşürdüğü vurgulandı. Grup, Siyonizmle mücadelede yerelde ve ulusalda bu mücadeleye hakkıyla sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (