( (

Kırılan her kabuk doğaya nefes oluyor

15.02.2026 - 09:58, Güncelleme: 15.02.2026 - 09:58
 

Kırılan her kabuk doğaya nefes oluyor

Malatya’da Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, hem keklik popülasyonunu artırmak hem de kene ile biyolojik mücadeleye katkı sağlamak amacıyla üretim çalışmalarını sürdürüyor. Yumurtadan çıkan yavrular, gelişim süreçlerinin ardından doğayla buluşturulacak.MALATYA (İGFA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Malatya ekipleri, doğaya can suyu olacak yeni keklikler için üretim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kuluçka sürecinin ardından yumurtadan çıkan yavru keklikler, özel alanlarda titizlikle büyütülüyor. Kırılan her kabuk, doğaya yeni bir nefes ????Hem popülasyonu desteklemek hem de kene ile biyolojik mücadeleye katkı sağlamak amacıyla keklik üretimlerimizi sürdürüyoruz.Yumurtadan çıkan yavrular, gelişimlerini tamamlamalarının ardından önümüzdeki aylarda doğayla buluşturulacak.… pic.twitter.com/runvL8Wm6n— Milli Parklar (@milliparklar) February 14, 2026 Yetkililer, yürütülen üretim programının yalnızca türün popülasyonunu desteklemekle kalmadığını, aynı zamanda kene ile biyolojik mücadelede de önemli rol üstlendiğini vurguladı. Doğal denge açısından kritik öneme sahip olan keklikler, özellikle kırsal alanlarda zararlı popülasyonların kontrolüne katkı sağlıyor. Bakım ve gelişim süreçlerini tamamlayan yavru keklikler, önümüzdeki aylarda doğal yaşam alanlarına salınarak ekosisteme kazandırılacak.

Malatya’da Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, hem keklik popülasyonunu artırmak hem de kene ile biyolojik mücadeleye katkı sağlamak amacıyla üretim çalışmalarını sürdürüyor. Yumurtadan çıkan yavrular, gelişim süreçlerinin ardından doğayla buluşturulacak.

MALATYA (İGFA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Malatya ekipleri, doğaya can suyu olacak yeni keklikler için üretim çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kuluçka sürecinin ardından yumurtadan çıkan yavru keklikler, özel alanlarda titizlikle büyütülüyor.

Kırılan her kabuk, doğaya yeni bir nefes ????

Hem popülasyonu desteklemek hem de kene ile biyolojik mücadeleye katkı sağlamak amacıyla keklik üretimlerimizi sürdürüyoruz.

Yumurtadan çıkan yavrular, gelişimlerini tamamlamalarının ardından önümüzdeki aylarda doğayla buluşturulacak.… pic.twitter.com/runvL8Wm6n

— Milli Parklar (@milliparklar) February 14, 2026

Yetkililer, yürütülen üretim programının yalnızca türün popülasyonunu desteklemekle kalmadığını, aynı zamanda kene ile biyolojik mücadelede de önemli rol üstlendiğini vurguladı.

Doğal denge açısından kritik öneme sahip olan keklikler, özellikle kırsal alanlarda zararlı popülasyonların kontrolüne katkı sağlıyor. Bakım ve gelişim süreçlerini tamamlayan yavru keklikler, önümüzdeki aylarda doğal yaşam alanlarına salınarak ekosisteme kazandırılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (