( (

Bakan Selçuk'tan 'Eğitimde Telafi' Açıklaması

Eğitim (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 01.06.2021 - 15:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bakan Selçuk'tan 'Eğitimde Telafi' Açıklaması

MEB Bakanı Selçuk, pandemi nedeniyle bir yıldır aksayan eğitim süreci için telafi programı açıkladı. Okulların 2 Temmuz'dan itibaren yeni eğitim döneminin başlayacağı tarihe kadar fiziksel imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler için açık olacağını belirten Selçuk, öğrencilere okuma yazma taraması yapılacağını da duyurdu.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle öğrenciler yaklaşık bir yıldır eğitimlerine uzaktan devam ediyor. Her öğrencinin uzaktan eğitime erişme imkanının bulunmadığı ise sürekli gündeme geliyor. Öğrenciler uzaktan eğitime katılmak için gereken tablet, bilgisayar, internet gibi teknolojik gereçlere ihtiyaç duyarken her öğrencinin bunları karşılaması mümkün olmuyor. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yapılacağını duyurduğu 'eğitimde telafi' programının ayrıntılarını açıkladı. Selçuk, okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim dönemi tarihine kadar okulların açık olacağını duyurdu.   Ayrıca Selçuk, 1. sınıftan 2. sınıfa geçen öğrencilere de okuma yazma taraması yapılacağını açıkladı. Taramaların sonuçlarına göre ise ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacağını belirtti. Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle: "Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak. Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz. 1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız. Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek."
MEB Bakanı Selçuk, pandemi nedeniyle bir yıldır aksayan eğitim süreci için telafi programı açıkladı. Okulların 2 Temmuz'dan itibaren yeni eğitim döneminin başlayacağı tarihe kadar fiziksel imkanlardan faydalanmak isteyen öğrenciler için açık olacağını belirten Selçuk, öğrencilere okuma yazma taraması yapılacağını da duyurdu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle öğrenciler yaklaşık bir yıldır eğitimlerine uzaktan devam ediyor. Her öğrencinin uzaktan eğitime erişme imkanının bulunmadığı ise sürekli gündeme geliyor. Öğrenciler uzaktan eğitime katılmak için gereken tablet, bilgisayar, internet gibi teknolojik gereçlere ihtiyaç duyarken her öğrencinin bunları karşılaması mümkün olmuyor.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yapılacağını duyurduğu 'eğitimde telafi' programının ayrıntılarını açıkladı. Selçuk, okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim dönemi tarihine kadar okulların açık olacağını duyurdu.

 

Ayrıca Selçuk, 1. sınıftan 2. sınıfa geçen öğrencilere de okuma yazma taraması yapılacağını açıkladı. Taramaların sonuçlarına göre ise ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacağını belirtti.

Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak.

Yaz boyu okullarımızda çocuklarımızı ağırlayacağız, isteyen öğrencilerimize fiziksel etkinlikler, isteyen öğrencilerimize akademik programlar sunabileceğiz.

1'den 2'ye geçen öğrencilerimiz için okuma yazma taraması başlatılacak. Bu taramalarımızın sonuçlarına göre ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlayacağız.

Liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladık. Tespitler neticesinde özel programlar uygulayarak öğrencilerin lise eğitimlerini daha güçlü sürdürmelerini ve üniversiteye hazırlanmalarını hedefliyoruz. Elbette bu süreçler her okulun ihtiyacına göre şekillenecek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (