( (

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı…

Gündem 07.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı…

Hükümetimiz de düzenlemeleri ve icraatları ile kadınlarımıza büyük önem veriyor” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, toplumların temel taşının aile; ailenin temel taşının ise kadınlar olduğuna dikkat çekerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti. AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarihin her devrinde kadınımız, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakârlıklar ortaya koymuştur. Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı’nda cephe gerisinin kahramanları olmuştur. İstiklal Savaşı’nda tüm gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesi’nde, eşlerimizi Allah’ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken; çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini; “Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır” hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda çok daha fazla değer verilmesi gerekiyor. Bu anlamda da hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapmış ve hak ettikleri değeri vermiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir; bilinçlenme ve dayanışma günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım…”   

Hükümetimiz de düzenlemeleri ve icraatları ile kadınlarımıza büyük önem veriyor” dedi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Musa Arat, toplumların temel taşının aile; ailenin temel taşının ise kadınlar olduğuna dikkat çekerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.


AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat mesajında şu ifadelere yer verdi;


“Tarihin her devrinde kadınımız, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakârlıklar ortaya koymuştur. Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı’nda cephe gerisinin kahramanları olmuştur. İstiklal Savaşı’nda tüm gayretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir.


Kadınlarımız kıymetli ve çok değerli şahsiyetlerdir. Her yönde önderimiz olan sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesi’nde, eşlerimizi Allah’ın bir emaneti olarak aldığımızı bildirirken; çocuklarımızın annesi olan bu hanımlara değer verdiğini; “Sizin en hayırlınız kadınlarına karşı en hayırlı olanınızdır” hadisiyle ortaya koymuştur. Huzurlu bir aile, mutlu nesillerin yetişmesinde en önemli faktördür. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda çok daha fazla değer verilmesi gerekiyor. Bu anlamda da hükümetimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapmış ve hak ettikleri değeri vermiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır.


Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir; bilinçlenme ve dayanışma günü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım…” 


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (