( (

Turizm Altyapısına 328 Milyon

Turizm 06.12.2019 - 15:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Turizm Altyapısına 328 Milyon

Altyapı yatırımlarına katkı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrıca ödeyecekleri miktarlar belli oldu. Turizm bölgelerinin altyapısında kullanılmak üzere 328 milyon lira kaynak sağlandı.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi' kapsamında duyurduğu Afyonkarahisar ve Antalya'daki kamu taşınmazlarına yapılan başvurular için sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakereleri gerçekleştirildi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığındaki müzakerelerde, bu arazileri Hazine'den 49 yıllığına kiralayan firmaların, bölgedeki altyapı yatırımlarına katkı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrıca ödeyecekleri miktarlar belli oldu. Turizm bölgelerinin altyapısında kullanılmak üzere 328 milyon lira kaynak sağlandı.   SORUNLAR GİDERİLİYOR Alparslan, müzakereler öncesi yaptığı açıklamada, 'Turizmi Teşvik Yasası Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsis Yönetmeliği' gereği, kamu taşınmazlarını turizm yatırımları için yatırımcılara tahsis ettiklerini söyledi. Yatırımcılardan müzakere yoluyla altyapıya katılım katkı bedeli aldıklarını belirten Nadir Alpaslan, bunu 2004'ten beri müzakere yöntemiyle yaptıklarını dile getirdi. Toplanan katkı bedellerinin turizm altyapısına aktarıldığını kaydeden Alpaslan, "Arıtma, çöp toplama tesisleri yapılması, bölgenin altyapı sorunlarının giderilmesi için bu kaynaklar kullanılmaktadır. Bu kaynakları turizmin geliştirilmesi için değerlendiriyoruz" dedi.    
Altyapı yatırımlarına katkı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrıca ödeyecekleri miktarlar belli oldu. Turizm bölgelerinin altyapısında kullanılmak üzere 328 milyon lira kaynak sağlandı.
 Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi' kapsamında duyurduğu Afyonkarahisar ve Antalya'daki kamu taşınmazlarına yapılan başvurular için sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakereleri gerçekleştirildi.


Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlığındaki müzakerelerde, bu arazileri Hazine'den 49 yıllığına kiralayan firmaların, bölgedeki altyapı yatırımlarına katkı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrıca ödeyecekleri miktarlar belli oldu. Turizm bölgelerinin altyapısında kullanılmak üzere 328 milyon lira kaynak sağlandı.

 

SORUNLAR GİDERİLİYOR


Alparslan, müzakereler öncesi yaptığı açıklamada, 'Turizmi Teşvik Yasası Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsis Yönetmeliği' gereği, kamu taşınmazlarını turizm yatırımları için yatırımcılara tahsis ettiklerini söyledi. Yatırımcılardan müzakere yoluyla altyapıya katılım katkı bedeli aldıklarını belirten Nadir Alpaslan, bunu 2004'ten beri müzakere yöntemiyle yaptıklarını dile getirdi. Toplanan katkı bedellerinin turizm altyapısına aktarıldığını kaydeden Alpaslan, "Arıtma, çöp toplama tesisleri yapılması, bölgenin altyapı sorunlarının giderilmesi için bu kaynaklar kullanılmaktadır. Bu kaynakları turizmin geliştirilmesi için değerlendiriyoruz" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (