( (

Selçuk Üniversitesi’ne “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” Verildi

15.07.2020 - 13:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesi’ne “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” Verildi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Selçuk Üniversitesi’ne “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” verildi.
Türk Standartları Enstitüsü’nce düzenlenen programda; Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, Covid -19 Güvenli Hizmet Belgesi, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi, Covid-19 Güvenli Turizm Belgesi almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara belge takdim töreni gerçekleştirildi.            Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde düzenlenen belge takdim törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ve kurum temsilcileri katıldı.   Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türk Standartları Enstitüsü’nün sanayi kuruluşları için hazırladığı “Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” sayesinde güven kavramının her türlü ekonomik faaliyetin merkezine yerleştirildiğini belirtti.   Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; “Covid-19 salgını dolayısıyla, kuruluşların bu süreci en az zararla atlatabilmesi için Türk Standartları Enstitüsü tarafından ‘Covid-19 Hijyen Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ hazırlandı.  Bu kılavuz, sanayi kuruluşlarına salgınla mücadelede yol gösterdi. Ayrıca salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik üretim standartlarına uygun üretim yapılabilmesi için de rehberlik etti. Enstitümüz; kendisine başvuran kuruluşları hazırlamış olduğu kılavuzun içeriğine göre denetledi, standartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol etti. Bu doğrultuda, süreci kılavuza uygun şekilde yürüten kuruluşlarımızı ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ ile belgelendirdi” ifadelerini kullandı.   Bakan Yardımcısı Büyükdede; sanayi tesisleriyle başlayan, hizmet sektörüyle devam eden “Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgesi”nin başka sektörlere de yayılmasını planladıklarını söyledi.   Maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “Pandemi eylem planında özellikle sağlık sisteminin dışında diğer sektörlerin de üzerine düşen vazifeler vardır. Süreci sağlıklı bir biçimde yöneten bakanlıklarımızın ve diğer sektörlerin yaptığı çalışmalar teşekkür gerektirir” şeklinde konuştu.   TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, belge almaya hak kazanan tüm kurum ve kuruluşları tebrik etti. Yapılan konuşmaların akabinde belge takdim törenine geçildi.   Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi”ni Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin elinden aldı.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Selçuk Üniversitesi’ne “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” verildi.

Türk Standartları Enstitüsü’nce düzenlenen programda; Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, Covid -19 Güvenli Hizmet Belgesi, TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi, Covid-19 Güvenli Turizm Belgesi almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara belge takdim töreni gerçekleştirildi.

 

         Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki İnnopark Konya Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde düzenlenen belge takdim törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ve kurum temsilcileri katıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türk Standartları Enstitüsü’nün sanayi kuruluşları için hazırladığı “Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” sayesinde güven kavramının her türlü ekonomik faaliyetin merkezine yerleştirildiğini belirtti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; “Covid-19 salgını dolayısıyla, kuruluşların bu süreci en az zararla atlatabilmesi için Türk Standartları Enstitüsü tarafından ‘Covid-19 Hijyen Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’ hazırlandı.  Bu kılavuz, sanayi kuruluşlarına salgınla mücadelede yol gösterdi. Ayrıca salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan güvenilir, salgından etkilenmemiş ve hijyenik üretim standartlarına uygun üretim yapılabilmesi için de rehberlik etti. Enstitümüz; kendisine başvuran kuruluşları hazırlamış olduğu kılavuzun içeriğine göre denetledi, standartların sağlanıp sağlanmadığını kontrol etti. Bu doğrultuda, süreci kılavuza uygun şekilde yürüten kuruluşlarımızı ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ ile belgelendirdi” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Yardımcısı Büyükdede; sanayi tesisleriyle başlayan, hizmet sektörüyle devam eden “Güvenli Üretim ve Güvenli Hizmet Belgesi”nin başka sektörlere de yayılmasını planladıklarını söyledi.

 

Maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “Pandemi eylem planında özellikle sağlık sisteminin dışında diğer sektörlerin de üzerine düşen vazifeler vardır. Süreci sağlıklı bir biçimde yöneten bakanlıklarımızın ve diğer sektörlerin yaptığı çalışmalar teşekkür gerektirir” şeklinde konuştu.

 

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, belge almaya hak kazanan tüm kurum ve kuruluşları tebrik etti. Yapılan konuşmaların akabinde belge takdim törenine geçildi.

 

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, “Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi”ni Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin elinden aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (