( (

Kredi Sözleşmelerine ve Abonelik Sözleşmelerine Dayanan İcra Takipleri Asgari Üç Ay Süre İle Tehir Edilmelidir

İş Dünyası 21.04.2020 - 16:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kredi Sözleşmelerine ve Abonelik Sözleşmelerine Dayanan İcra Takipleri Asgari Üç Ay Süre İle Tehir Edilmelidir

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Denetleme ve Hukuk Birimi Başkan Yardımcı Av.S.Onur KARTAL COVID - 19 salgın hastalığının ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, icra ve iflas takiplerinin durdurulmasına ilişkin hukuki düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu;
Av.S.Onur KARTAL konuya ilişkin şunları söyledi;   Ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü dönem nedeni ile 22.03.2020 Tarihli, 2279 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile icra ve iflas takiplerinin 30.04.2020 tarihine kadar durdurulmasına karar verilmişti. Hali hazırda hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde yürütülmekte olan çalışmalar anılan tedbirler kapsamında durdurulmuş, sanayi işletmelerinde de çalışma kapasitesi önemli oranda azalmıştır. Hem işverenleri hem de çalışanları etkileyen bu olağanüstü durumda gerçek ve tüzel kişilerin nakit akışı menfi yönde etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda Covid-19 virüsünün pek yakın bir zamanda plato dönemine ulaşacağı akabinde aşamalı olarak azalma göstererek sosyal/ekonomik hayatın normale döneceği açıklanmıştır. Geçen süreç itibarı ile de gerçek ve tüzel kişilerin nakit akışını düzeltebilmesinin zaman alacağı açıktır. Söz konusu neden ile kredi sözleşmeleri ve abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan icra takipleri üç ay süre ile tehir edilmelidir. Kamu bankaları ile birlikte özel bankaların ve abonelik sözleşmesi bağlamında hizmet sağlayıcı olan bütün firmaların elini taşın altına koyarak işverenleri ve çalışanları desteklemeleri gerekmektedir. Ayrıca büyük riskler altında gecesini gündüzüne katarak fedakârca hizmet veren bizim için görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza bu zorlu günlerde kolaylıklar diliyor ve kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Denetleme ve Hukuk Birimi Başkan Yardımcı Av.S.Onur KARTAL COVID - 19 salgın hastalığının ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, icra ve iflas takiplerinin durdurulmasına ilişkin hukuki düzenlemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu;

Av.S.Onur KARTAL konuya ilişkin şunları söyledi;

 

Ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü dönem nedeni ile 22.03.2020 Tarihli, 2279 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile icra ve iflas takiplerinin 30.04.2020 tarihine kadar durdurulmasına karar verilmişti. Hali hazırda hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde yürütülmekte olan çalışmalar anılan tedbirler kapsamında durdurulmuş, sanayi işletmelerinde de çalışma kapasitesi önemli oranda azalmıştır. Hem işverenleri hem de çalışanları etkileyen bu olağanüstü durumda gerçek ve tüzel kişilerin nakit akışı menfi yönde etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda Covid-19 virüsünün pek yakın bir zamanda plato dönemine ulaşacağı akabinde aşamalı olarak azalma göstererek sosyal/ekonomik hayatın normale döneceği açıklanmıştır. Geçen süreç itibarı ile de gerçek ve tüzel kişilerin nakit akışını düzeltebilmesinin zaman alacağı açıktır. Söz konusu neden ile kredi sözleşmeleri ve abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan icra takipleri üç ay süre ile tehir edilmelidir. Kamu bankaları ile birlikte özel bankaların ve abonelik sözleşmesi bağlamında hizmet sağlayıcı olan bütün firmaların elini taşın altına koyarak işverenleri ve çalışanları desteklemeleri gerekmektedir. Ayrıca büyük riskler altında gecesini gündüzüne katarak fedakârca hizmet veren bizim için görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza bu zorlu günlerde kolaylıklar diliyor ve kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (