( (

CHP, 97. Yılını Kutluyor

Gündem 09.09.2020 - 12:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP, 97. Yılını Kutluyor

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtında düzenlediği basın açıklamasında CHP’nin, ulusumuzun birliğiyle 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisi olduğunu söyledi.
CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililerle birlikte anıtta çelenk sunumu yaptı.   Atatürk anıtında tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,"Partimiz CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele ve Sivas Kongresi partimizin ilk kurultayı olarak kabul edilmiştir. Bugün ise, 9 Eylül 1923'te Halk Fırkası adıyla kurulan partimizin 97. yıldönümünü kutluyoruz. Kuruluşundan bugüne kuruluş ilkelerinden taviz vermeyen partimiz CHP, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığı ile 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisidir. Partimizin ilkelerinden ve kararlığından taviz vermeden ülkemizde demokrasinin, hak ve adaletin yeniden güçlenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada bulanan bütün partililerimizle birlikte, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'iki büyük eserim'  diyerek nitelendirdiği ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimizin kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Kimseyi ötekileştirmeyen, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan anlayışımızla, cumhuriyetimiz ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle İlk Genel Başkanımız Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun” dedi.   Türkiye gündemine değerlendiren Barış Bektaş, “Türkiye iyi yönetilmediği gibi, her anlamda savruluyor. Emperyalizme direnen tek parti olan partimiz CHP’yi kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir şey elde edemezler. Partimizin ilkelerinden olan Milliyetçilik anlayışında, hiçbir yurttaşımızı ayırt etmeyiz. Ayrıştırıcı bir anlayışta yoktur. Birleştiren bir anlayıştayız. Biz halkın iktidarını kuracağız. Çünkü biz halkçıyız.  Konya’da çiftçilerimizin durumu içler acısıdır. Çiftçilerimize sahipte çıkılmıyor. Parti olarak her zaman her şartta halkımızın, çiftçilerimizin, emeklimizin, çalışanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yoksulluk bitecek, devletin bütün imkanları vatandaşlarımıza eşit bir şekilde paylaştırılacaktır.”  
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtında düzenlediği basın açıklamasında CHP’nin, ulusumuzun birliğiyle 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisi olduğunu söyledi.

CHP’nin 97. Kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililerle birlikte anıtta çelenk sunumu yaptı.

 

Atatürk anıtında tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş,"Partimiz CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele ve Sivas Kongresi partimizin ilk kurultayı olarak kabul edilmiştir. Bugün ise, 9 Eylül 1923'te Halk Fırkası adıyla kurulan partimizin 97. yıldönümünü kutluyoruz. Kuruluşundan bugüne kuruluş ilkelerinden taviz vermeyen partimiz CHP, ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığı ile 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kararlılıkla bağlı olanların partisidir. Partimizin ilkelerinden ve kararlığından taviz vermeden ülkemizde demokrasinin, hak ve adaletin yeniden güçlenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Burada bulanan bütün partililerimizle birlikte, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'iki büyük eserim'  diyerek nitelendirdiği ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimizin kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Kimseyi ötekileştirmeyen, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan anlayışımızla, cumhuriyetimiz ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle İlk Genel Başkanımız Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun” dedi.

 

Türkiye gündemine değerlendiren Barış Bektaş, “Türkiye iyi yönetilmediği gibi, her anlamda savruluyor. Emperyalizme direnen tek parti olan partimiz CHP’yi kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir şey elde edemezler. Partimizin ilkelerinden olan Milliyetçilik anlayışında, hiçbir yurttaşımızı ayırt etmeyiz. Ayrıştırıcı bir anlayışta yoktur. Birleştiren bir anlayıştayız. Biz halkın iktidarını kuracağız. Çünkü biz halkçıyız.  Konya’da çiftçilerimizin durumu içler acısıdır. Çiftçilerimize sahipte çıkılmıyor. Parti olarak her zaman her şartta halkımızın, çiftçilerimizin, emeklimizin, çalışanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yoksulluk bitecek, devletin bütün imkanları vatandaşlarımıza eşit bir şekilde paylaştırılacaktır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (