( (

Başkan Karaarslan : ‘’Büyük Türkiye’nin Mimarı Öğretmenlerdir’’

Gündem 23.11.2020 - 22:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Karaarslan : ‘’Büyük Türkiye’nin Mimarı Öğretmenlerdir’’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, öğretmensiz bir toplum canlılık emarelerini kaybedeceğini söyledi.
MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, öğretmenlerin; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan vatansever, akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişiler olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen zayıf düşecek, ilerleyemeyecek, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Eğitime ve eğitimcilere yapılan yatırım, geleceğe, gelişmeye, sağlıklı topluma yatırımdır. Bu bilinçle, toplumumuzda öğretmenlik mesleği çok sevilmiş ve adeta kutsanmıştır. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışını içselleştirmiş bir millet, eğitimi de öğretmenlerini de baş tacı etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ demiştir. Sahte kurtarıcıların hâkim olduğu, dogmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatından istikrar beklemek, denge ve düzen görmek boşuna bir gayret olacaktır. Öğretmenlerimiz, doğrunun, doğruluğun ve toplumsal gelişmenin refakatçileridir. Kendini bilen varlığını; varlığını bilen ise yurdunu bilir. Ülkesini ve ülküsünü bilen milli ve tarihi görevlerini idrak ve ifade eder. Birbirine eklemlenmiş bu süreçlerin ana dinamiği ve dimağı öğretmenlerdir. Milli birlik ve kardeşliğimizin taşıyıcı unsurlarından biri de öğretmenlerimizdir. Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır. Bu keyfilikten ziyade bir zorunluluk, tercihten daha çok seçeneksiz bir husustur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, öğretmenlerimizin beklentilerinin karşılanması ve çağrılarının cevapsız bırakılmaması gerektiği inancıyla Cumhur İttifakı çerçevesinde var gücümüzle çalışmaktayız. Türkiye’nin gündemini ve geleceğini niyeti ve istikameti belli hain güruhun çıkışları değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin asil evlatları belirleyecektir. Bizler, hikayeleri bölücülerin paçavra kitaplarından değil; Ertuğrul Dursun Önkuzu’dan, Kemal Durmazpınar’dan, Şenay Aybüke Yalçın’dan, Necmettin Bozkurt’tan, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ndan, vatanı için görev yaparken kalleşçe şehit edilen asil öğretmenlerimizin aziz hatıralarından dinleriz. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye'si öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek ve geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Bu anlamlı ve güzel günde, Türkiye’mizin her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Ebediyete irtihal edenlerle beraber, terör saldırılarında şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin bilgili, irfanlı, vatansever, fedakar öğretmenleri her zaman aklımızda ve kalbimizdedir.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, öğretmensiz bir toplum canlılık emarelerini kaybedeceğini söyledi.

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, öğretmenlerin; öğrenenle öğretileni buluşturan, öğrenenle öğretilmesi gerekeni kavuşturan vatansever, akıl, görgü ve sorumluluk sahibi kişiler olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen zayıf düşecek, ilerleyemeyecek, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir. Eğitime ve eğitimcilere yapılan yatırım, geleceğe, gelişmeye, sağlıklı topluma yatırımdır. Bu bilinçle, toplumumuzda öğretmenlik mesleği çok sevilmiş ve adeta kutsanmıştır. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışını içselleştirmiş bir millet, eğitimi de öğretmenlerini de baş tacı etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ demiştir. Sahte kurtarıcıların hâkim olduğu, dogmaların sözünün geçtiği, ilmin ve irfanın dışlandığı bir millet hayatından istikrar beklemek, denge ve düzen görmek boşuna bir gayret olacaktır. Öğretmenlerimiz, doğrunun, doğruluğun ve toplumsal gelişmenin refakatçileridir. Kendini bilen varlığını; varlığını bilen ise yurdunu bilir. Ülkesini ve ülküsünü bilen milli ve tarihi görevlerini idrak ve ifade eder. Birbirine eklemlenmiş bu süreçlerin ana dinamiği ve dimağı öğretmenlerdir. Milli birlik ve kardeşliğimizin taşıyıcı unsurlarından biri de öğretmenlerimizdir.

Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır. Bu keyfilikten ziyade bir zorunluluk, tercihten daha çok seçeneksiz bir husustur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, öğretmenlerimizin beklentilerinin karşılanması ve çağrılarının cevapsız bırakılmaması gerektiği inancıyla Cumhur İttifakı çerçevesinde var gücümüzle çalışmaktayız.

Türkiye’nin gündemini ve geleceğini niyeti ve istikameti belli hain güruhun çıkışları değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin asil evlatları belirleyecektir. Bizler, hikayeleri bölücülerin paçavra kitaplarından değil; Ertuğrul Dursun Önkuzu’dan, Kemal Durmazpınar’dan, Şenay Aybüke Yalçın’dan, Necmettin Bozkurt’tan, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ndan, vatanı için görev yaparken kalleşçe şehit edilen asil öğretmenlerimizin aziz hatıralarından dinleriz. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye'si öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek ve geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır.

Bu anlamlı ve güzel günde, Türkiye’mizin her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum. Ebediyete irtihal edenlerle beraber, terör saldırılarında şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin bilgili, irfanlı, vatansever, fedakar öğretmenleri her zaman aklımızda ve kalbimizdedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (