( (

Asgari Ücrete Davutoğlu Ayarı! Yeni Zam 2016 Yılındaki Gibi Olsun

Gündem (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 08.11.2021 - 19:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Asgari Ücrete Davutoğlu Ayarı! Yeni Zam 2016 Yılındaki Gibi Olsun

Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde asgari ücrette ülke tarihinin en yüksek artışlarından biri gerçekleşmişti. Yüzde 20’ye yaklaşan zam oranı bugün AK Parti iktidarının yeniden gündeminde. TÜSİAD ise yaptığı açıklamayla 2016 yılındakine benzer bir zam beklediklerini belirtti.
Gözler Erdoğan’ın liderlik ettiği Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak asgari ücret kararında. TÜSİAD: 2016 yılındaki gibi bir zam bekliyoruz Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücretle ilgili yapılacak zam oranında. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Toplantısı’nda da gündeme alınacak 2022 asgari ücretine ilişkin iş dünyasından da açıklama geldi. TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, “Asgari ücrete 2016’daki gibi zam yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç, asgari ücretin yüzde 25 civarında arttırılabileceğini söyledi. Piyasada bu miktarın konuşulduğunu aktaran Altınsaç, işverenlerin hazırlık yaptığını belirtti. ‘YÜZDE 25 CİVARINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’ Bloomberg HT’ye konuşan Altınsaç, şu ifadeleri kullandı: Altınsaç’ın tahminine göre asgari ücrete 700 TL civarında bir artış gerçekleşecek. İktidar cephesinden de asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamalarda 3 bin 500’e çıkarılacağına yönelik ifadeler sıkça kullanılıyor.“Asgari ücret zammının enflasyona birtakım etkileri olacak. Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir. Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor.”    
Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde asgari ücrette ülke tarihinin en yüksek artışlarından biri gerçekleşmişti. Yüzde 20’ye yaklaşan zam oranı bugün AK Parti iktidarının yeniden gündeminde. TÜSİAD ise yaptığı açıklamayla 2016 yılındakine benzer bir zam beklediklerini belirtti.

Gözler Erdoğan’ın liderlik ettiği Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak asgari ücret kararında.

TÜSİAD: 2016 yılındaki gibi bir zam bekliyoruz


Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı asgari ücretle ilgili yapılacak zam oranında. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Bakanlar Toplantısı’nda da gündeme alınacak 2022 asgari ücretine ilişkin iş dünyasından da açıklama geldi. TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, “Asgari ücrete 2016’daki gibi zam yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.TÜSİAD Başekonomisti Altınsaç, asgari ücretin yüzde 25 civarında arttırılabileceğini söyledi. Piyasada bu miktarın konuşulduğunu aktaran Altınsaç, işverenlerin hazırlık yaptığını belirtti.

‘YÜZDE 25 CİVARINDA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Bloomberg HT’ye konuşan Altınsaç, şu ifadeleri kullandı:


Altınsaç’ın tahminine göre asgari ücrete 700 TL civarında bir artış gerçekleşecek. İktidar cephesinden de asgari ücrete ilişkin yapılan açıklamalarda 3 bin 500’e çıkarılacağına yönelik ifadeler sıkça kullanılıyor.“Asgari ücret zammının enflasyona birtakım etkileri olacak. Ben yüklü bir asgari ücret zammı yapılacağını düşünüyorum. 2016 yılındaki gibi yüzde 25 civarında olacağını düşünüyorum. Belki daha bile fazla olabilir. Asgari ücret zammı belli olmadan speküle etmek doğru değil. Fakat, asgari ücret zammı piyasada çok konuşuluyor ve şirketler kendilerini buna göre ayarlıyor.”

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (