( (
Mehmet Güvercin
Köşe Yazarı
Mehmet Güvercin
 

ÇİNGENE KIZI

ÇİNGENE KIZI Eşine ilk günden ayarı vermiş Hizmetçin değilim ben senin demiş Şerefsiz, bu nesil ne hale gelmiş Yuvayı dağıttı çingene kızı Eşinden ayrıldı şimdi kasiyer Elin herifine "buyur patron" der Hizmetçi değildin şimdi cevap ver Çene motor gibi çingene kızı Küçüktü babası okula verdi Yeterki bu kızım okusun derdi Her ne istediyse önüne serdi Tek ayak üstünde çingene kızı Herkez kıravatlı koca peşinde Amele ne yapsın sıva işinde Kaymakam olacam demiş köyünde Şehire kaçacak çingene kızı Arkadaş ortamı haliyle arttı Yüzlerce erkekle oturup kalktı Pantolon üstüne başörtü taktı Doğalgaz istiyor çingene kızı Okuldan tanışık bir filört vardı Köydeki gençlerin görüşü dardı Evlendikten sonra bir korku sardı Ya köye dönerse, çingene kızı Korkma sen eşinden, derse bir baba İtaat edermi küçük bir lafa Yuvayı dağıtıp geldikten sonra Şimdi evde bekar çingene kızı Dostlarım son zamanlarda şatafatlı düğün nişan şerbet yapmamıza rağmen gün geçtikçe boşanmalar arttı, nedeni islami bir evlilik yapmayışımız düğünlere gösteriş için yüz binlerce lira harcama yaptığımız eşlerin birbirine saygı göstermeyişinden daha fazla para ve hırs yuvayı bozmaktadır. Kız babalarının da kızlarına küçük bir laftan hemen babanın evine gel ben bakarım lafı mesrulaştı. Ben hizmetçimiyim bu evde diyen kızlarımızin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ben böyle bir babayı yuvayı yıkmaktan sorumlu bulurum. Kanaat itaat saygı ve karsılıklı hoşgörü çerçevesinde bu insaallah düzelecektir. Saygılarımla...
Ekleme Tarihi: 23 Temmuz 2019 - Salı
Mehmet Güvercin

ÇİNGENE KIZI

ÇİNGENE KIZI



Eşine ilk günden ayarı vermiş
Hizmetçin değilim ben senin demiş
Şerefsiz, bu nesil ne hale gelmiş
Yuvayı dağıttı çingene kızı

Eşinden ayrıldı şimdi kasiyer
Elin herifine "buyur patron" der
Hizmetçi değildin şimdi cevap ver
Çene motor gibi çingene kızı

Küçüktü babası okula verdi
Yeterki bu kızım okusun derdi
Her ne istediyse önüne serdi
Tek ayak üstünde çingene kızı

Herkez kıravatlı koca peşinde
Amele ne yapsın sıva işinde
Kaymakam olacam demiş köyünde
Şehire kaçacak çingene kızı

Arkadaş ortamı haliyle arttı
Yüzlerce erkekle oturup kalktı
Pantolon üstüne başörtü taktı
Doğalgaz istiyor çingene kızı

Okuldan tanışık bir filört vardı
Köydeki gençlerin görüşü dardı
Evlendikten sonra bir korku sardı
Ya köye dönerse, çingene kızı

Korkma sen eşinden, derse bir baba
İtaat edermi küçük bir lafa
Yuvayı dağıtıp geldikten sonra
Şimdi evde bekar çingene kızı

Dostlarım son zamanlarda şatafatlı düğün nişan şerbet yapmamıza rağmen gün geçtikçe boşanmalar arttı, nedeni islami bir evlilik yapmayışımız düğünlere gösteriş için yüz binlerce lira harcama yaptığımız eşlerin birbirine saygı göstermeyişinden daha fazla para ve hırs yuvayı bozmaktadır. Kız babalarının da kızlarına küçük bir laftan hemen babanın evine gel ben bakarım lafı mesrulaştı. Ben hizmetçimiyim bu evde diyen kızlarımızin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Ben böyle bir babayı yuvayı yıkmaktan sorumlu bulurum. Kanaat itaat saygı ve karsılıklı hoşgörü çerçevesinde bu insaallah düzelecektir.



Saygılarımla...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (