( (

Ak Parti Konya Milletvekili Baloğlu’ndan Yazılı Açıklama

Siyaset 29.01.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Ak Parti Konya Milletvekili Baloğlu’ndan Yazılı Açıklama

 Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu; “Bu güne kadar AK Parti hükümetleri olarak, halkımızın mutluluğu, hukuk devletinin güçlenmesi ve demokratik standartlarımızın yükselmesi için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  İşte Mustafa Baloğlu’nun yaptığı yazılı açıklamanın ayrıntıları;  “Toplumumuzun her kesiminin sorunlarını masaya yatırdık, bununla ilgili vaatlerimizi ortaya koyduk. Bu vaatlerimizin de bir takvim doğrultusunda bir an önce hayata geçmesi için gayret göstermekteyiz. ‘’Onlar Konuşur, AK Parti yapar…’’  Toplumumuzun umutla beklediği, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM’de yapılan 2 haftalık yoğun bir çalışmayla kanunlaştı. - Yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacaktır. - Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8.000 TL’ye kadar kazançlarından vergi alınmayacaktır. - Öğrenim gören gençlerin pasaport harcı kaldırılacaktır. - Memurların doğum ve evlat edinme sonrası ücretsiz izin süreleri memuriyet kıdeminde dikkate alınacaktır. - Kadın memurlara doğuma ve evlat edinmeye bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı getirilmektedir. - Çocuk sahibi olan (doğum ve evlat edinme) memurlara kısmi zamanlı çalışma hakkı getirilmektedir. - Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılmaktadır. - Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2200 olan ek göstergeleri 3000’e çıkarılmaktadır. -Uzman erbaşların birinci dereceye kadar yükselebilmelerine ve yedi hizmet yılını tamamlamış olanlarının kamu kurum ve kuruluşlarına geçebilmelerine imkân sağlanmaktadır. - Muhtar maaşları arttırılmaktadır. - Yemde ve gübrede KDV kaldırılmaktadır. - Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği getirilmektedir. - Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara kısmi süreli çalışma hakkı verilmektedir. - Özel sektörde çalışmakta olanların doğum sonrası ve evlat edinme sonrası izinleri artırılmaktadır. - Yaşlılık aylığı alıp da kendi adına ve bağımsız çalışanlar sigorta primi ödemeyecektir. - Sosyal güvenlik destek priminin kaldırılmaktadır. - Gençlere ücretsiz sağlık hizmeti sağlanmaktadır. - Sosyo - ekonomik gelişmişlik endeksi düşük illerdeki işverenlere sigorta teşvikinin kapsamı genişletilmektedir. - Otoyoldan ücretsiz geçenlerin idari para cezalarında indirim sağlanmaktadır. - Gelibolu’da Milli Parklar Kanunu uyarınca alan kılavuzluğu yapmakta olanların bu görevi sürdürmelerine imkân sağlanmaktadır. - Batman ili Hasankeyf ilçesi Ilısu barajı ve HES projesi nedeniyle taşınmaktadır.

 Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu; “Bu güne kadar AK Parti hükümetleri olarak, halkımızın mutluluğu, hukuk devletinin güçlenmesi ve demokratik standartlarımızın yükselmesi için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


 İşte Mustafa Baloğlu’nun yaptığı yazılı açıklamanın ayrıntıları;


 “Toplumumuzun her kesiminin sorunlarını masaya yatırdık, bununla ilgili vaatlerimizi ortaya koyduk. Bu vaatlerimizin de bir takvim doğrultusunda bir an önce hayata geçmesi için gayret göstermekteyiz. ‘’Onlar Konuşur, AK Parti yapar…’’


 Toplumumuzun umutla beklediği, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM’de yapılan 2 haftalık yoğun bir çalışmayla kanunlaştı.


- Yeni iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacaktır.


- Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8.000 TL’ye kadar kazançlarından vergi alınmayacaktır.


- Öğrenim gören gençlerin pasaport harcı kaldırılacaktır.


- Memurların doğum ve evlat edinme sonrası ücretsiz izin süreleri memuriyet kıdeminde dikkate alınacaktır.


- Kadın memurlara doğuma ve evlat edinmeye bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı getirilmektedir.


- Çocuk sahibi olan (doğum ve evlat edinme) memurlara kısmi zamanlı çalışma hakkı getirilmektedir.


- Polislerin emniyet hizmet tazminatı yüzde 25 artırılmaktadır.


- Polislerin, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların 2200 olan ek göstergeleri 3000’e çıkarılmaktadır.


-Uzman erbaşların birinci dereceye kadar yükselebilmelerine ve yedi hizmet yılını tamamlamış olanlarının kamu kurum ve kuruluşlarına geçebilmelerine imkân sağlanmaktadır.


- Muhtar maaşları arttırılmaktadır.


- Yemde ve gübrede KDV kaldırılmaktadır.


- Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği getirilmektedir.


- Özel sektörde çalışmakta olan kadınlara kısmi süreli çalışma hakkı verilmektedir.


- Özel sektörde çalışmakta olanların doğum sonrası ve evlat edinme sonrası izinleri artırılmaktadır.


- Yaşlılık aylığı alıp da kendi adına ve bağımsız çalışanlar sigorta primi ödemeyecektir.


- Sosyal güvenlik destek priminin kaldırılmaktadır.


- Gençlere ücretsiz sağlık hizmeti sağlanmaktadır.


- Sosyo - ekonomik gelişmişlik endeksi düşük illerdeki işverenlere sigorta teşvikinin kapsamı genişletilmektedir.


- Otoyoldan ücretsiz geçenlerin idari para cezalarında indirim sağlanmaktadır.


- Gelibolu’da Milli Parklar Kanunu uyarınca alan kılavuzluğu yapmakta olanların bu görevi sürdürmelerine imkân sağlanmaktadır.


- Batman ili Hasankeyf ilçesi Ilısu barajı ve HES projesi nedeniyle taşınmaktadır.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (