( (

Açık hava etkinliği ruhumuza şifa

Sağlık 08.07.2023 - 10:34, Güncelleme: 08.07.2023 - 15:22
 

Açık hava etkinliği ruhumuza şifa

Yazın gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, insanları dışarıda yapılacak etkinliklere yönlendiriyor.
  İSTANBUL (İGFA) - Uzmanlar açık havada yapılan etkinliklere katılmanın psikolojik dayanıklılığımızı artırmada çok etkili olduğunu vurguladı. Ruhsal sağlığı dengelemek için doğayla iç içe olmanın öneminden bahseden Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, açık hava ve güneşle temas etmeyi, düzenli egzersizi, iş ve özel hayat ayrımı ile kendimizi keşfetmeye çalışmamızı önerdi. Açık hava etkinlikleri dışında düzenli fiziksel egzersiz yapılması gerektiğini belirten Candaş Demir, “Fiziksel egzersiz yapabilmek için mutlaka spor salonuna gidilmesi şart değil. Evde de egzersiz yapabilirsiniz ve daha güzeli ise açık havada yapabileceğiniz yürüyüşler olur. Bu aktiviteler de ruh sağlığımızı önemli düzeyde etkiler.” dedi.  
Yazın gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, insanları dışarıda yapılacak etkinliklere yönlendiriyor.

 

İSTANBUL (İGFA) - Uzmanlar açık havada yapılan etkinliklere katılmanın psikolojik dayanıklılığımızı artırmada çok etkili olduğunu vurguladı.

Ruhsal sağlığı dengelemek için doğayla iç içe olmanın öneminden bahseden Uzman Klinik Psikolog Merve Umay Candaş Demir, açık hava ve güneşle temas etmeyi, düzenli egzersizi, iş ve özel hayat ayrımı ile kendimizi keşfetmeye çalışmamızı önerdi.

Açık hava etkinlikleri dışında düzenli fiziksel egzersiz yapılması gerektiğini belirten Candaş Demir, “Fiziksel egzersiz yapabilmek için mutlaka spor salonuna gidilmesi şart değil. Evde de egzersiz yapabilirsiniz ve daha güzeli ise açık havada yapabileceğiniz yürüyüşler olur. Bu aktiviteler de ruh sağlığımızı önemli düzeyde etkiler.” dedi.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (