( (

İYİ Partili Yokuş: Sağlık Çalışanları Arasında Ayrım Yapılmasına Karşıyız

Gündem 02.12.2021 - 13:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İYİ Partili Yokuş: Sağlık Çalışanları Arasında Ayrım Yapılmasına Karşıyız

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sadece pratisyen ve uzman doktorların aylık ücretlerine zam yapılmasına tepki gösterdi. Yokuş, “Doktorlarımız hakları olanı geç de olsa aldı. Diğer sağlık çalışanları neden bu kapsama alınmadı? Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız” dedi.
Doktorlara maaş artışlarına ilişkin düzenleme Meclis'te kabul edilerek pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacağı kararlaştırılmıştı. “DÜZENLEMEYİ DOĞRU BULUYORUZ” Devam eden pandemi sürecinde doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının çok büyük özveri ile çalıştığını ancak maaşlarının yetersiz olması ve ağır şartlar altında çalışmaları nedeniyle kimisinin istifa ettiğini söyleyen Yokuş, “Sağlık çalaışanlarının yaşadığı sorunların ardından Bu gelişmeler siyasi iktidar alelacele TBMM’de bir düzenleme yaparak Sağlık Bakanlığı’nda çalışan doktorlar ile emekli doktorların ücretlerini artırma yoluna gitti. Yapılan düzenleme doktorlarımızın hakkıdır, geçte olsa haklarını aldılar. Düzenlemenin geçte olsa yapılmış olmasını doğru buluyoruz” dedi. “BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMAMASI BÜYÜK HAKSIZLIKTIR” Yapılan düzenleme ile sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasının yanlış olduğuna vurgu yapan Yokuş, “Yapılan düzenleme sağlık çalışanları, hasta bakıcısından güvenlik görevlisine, ambülans şoföründen teknisyenine,  hizmetlisinden sekreter ve memuruna kadar özveri ile çalışan emekçilerden oluşmaktadır. Yapılan düzenlemenin doktorlar dışında sayıları yüz binleri aşan çalışanları kapsamaması büyük bir haksızlıktır hatta vicdansızlık, emeğe saygısızlıktır. Bu gelişme sağlıkta çalışma barışını bozacak, sağlık hizmetlerine sekte vuracaktır. Bu ayrıcalıklı uygulamanın bedelini sadece hakkı verilmeyen sağlık çalışanları ödemeyecek. Hastanelerde sağlık hizmeti alan halkımızda ödeyecektir” şeklinde konuştu. “VETERİNERLER HEKİM DEĞİL Mİ?” “Doktorlarla ilgili yapılan düzenlemeye veteriner hekimlerin dahil edilmemesinin de izahı yoktur” diyen Yokuş, şöyle devam etti: “Kamuda 12 bini aşkın veteriner hekim görev yapmaktadır. Anlaşılan o ki; Cumhur İttifakı, veteriner hekimleri “Hekim” olarak görmüyor. İktidar ortağı iki siyasi Partinin (AKP/MHP) Milletvekillerinin imzası ile yapılan düzenlemenin sağlık çalışanlarının tamamını kapsamına almaması, ayrıca veteriner hekimleri de dışlaması yanlış olmuştur. Kamu vicdanın yaralamıştır. Bizler milletimizin her sosyal kesimi için alınan doğru kararları her zaman destekleriz ancak ayrımcılığı kabul etmemiz ve hoş görmemiz mümkün değildir. Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir.”
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sadece pratisyen ve uzman doktorların aylık ücretlerine zam yapılmasına tepki gösterdi. Yokuş, “Doktorlarımız hakları olanı geç de olsa aldı. Diğer sağlık çalışanları neden bu kapsama alınmadı? Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız” dedi.

Doktorlara maaş artışlarına ilişkin düzenleme Meclis'te kabul edilerek pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacağı kararlaştırılmıştı.

“DÜZENLEMEYİ DOĞRU BULUYORUZ”

Devam eden pandemi sürecinde doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının çok büyük özveri ile çalıştığını ancak maaşlarının yetersiz olması ve ağır şartlar altında çalışmaları nedeniyle kimisinin istifa ettiğini söyleyen Yokuş, “Sağlık çalaışanlarının yaşadığı sorunların ardından Bu gelişmeler siyasi iktidar alelacele TBMM’de bir düzenleme yaparak Sağlık Bakanlığı’nda çalışan doktorlar ile emekli doktorların ücretlerini artırma yoluna gitti. Yapılan düzenleme doktorlarımızın hakkıdır, geçte olsa haklarını aldılar. Düzenlemenin geçte olsa yapılmış olmasını doğru buluyoruz” dedi.

“BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAMAMASI BÜYÜK HAKSIZLIKTIR”

Yapılan düzenleme ile sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasının yanlış olduğuna vurgu yapan Yokuş, “Yapılan düzenleme sağlık çalışanları, hasta bakıcısından güvenlik görevlisine, ambülans şoföründen teknisyenine,  hizmetlisinden sekreter ve memuruna kadar özveri ile çalışan emekçilerden oluşmaktadır. Yapılan düzenlemenin doktorlar dışında sayıları yüz binleri aşan çalışanları kapsamaması büyük bir haksızlıktır hatta vicdansızlık, emeğe saygısızlıktır. Bu gelişme sağlıkta çalışma barışını bozacak, sağlık hizmetlerine sekte vuracaktır. Bu ayrıcalıklı uygulamanın bedelini sadece hakkı verilmeyen sağlık çalışanları ödemeyecek. Hastanelerde sağlık hizmeti alan halkımızda ödeyecektir” şeklinde konuştu.

“VETERİNERLER HEKİM DEĞİL Mİ?”

“Doktorlarla ilgili yapılan düzenlemeye veteriner hekimlerin dahil edilmemesinin de izahı yoktur” diyen Yokuş, şöyle devam etti:

“Kamuda 12 bini aşkın veteriner hekim görev yapmaktadır. Anlaşılan o ki; Cumhur İttifakı, veteriner hekimleri “Hekim” olarak görmüyor. İktidar ortağı iki siyasi Partinin (AKP/MHP) Milletvekillerinin imzası ile yapılan düzenlemenin sağlık çalışanlarının tamamını kapsamına almaması, ayrıca veteriner hekimleri de dışlaması yanlış olmuştur. Kamu vicdanın yaralamıştır. Bizler milletimizin her sosyal kesimi için alınan doğru kararları her zaman destekleriz ancak ayrımcılığı kabul etmemiz ve hoş görmemiz mümkün değildir. Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (