( (

BBP Lideri Destici: AK Parti’nin Yanlışlarını Bize Yüklemeyin

Gündem (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 01.11.2021 - 23:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

BBP Lideri Destici: AK Parti’nin Yanlışlarını Bize Yüklemeyin

BBP lideri Mustafa Destici “Hükümetin yanlışlarını bize yüklemeyin. Biz Cumhur İttifakı’nın üyesiyiz hükümetin değil” sözleriyle gündem oldu.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kocaeli’de 12 ilçeden gelen muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. SURİYE VE IRAK TEZKERESİOrganizasyonun ev sahipliğini yapan BBP lideri Destici ve Kocaeli il başkanı Remzi Kaya’nın yanı sıra Saadet Partisi İl Başkan Vekili Nihat Yıldız, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Cumali Bozok, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve Muharrem Örs, Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Hemşehri Dernekleri Genel Sekreteri İbrahim Deniz, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği İl Başkanı Erhan Bilgiç, STK temsilcileri Uygur Türkleri ve on iki ilçeden muhtarlar katılım gösterdi. Kocaeli gazetesinden Serhat Güneş’in haberine göre; Muhtarların taleplerini ve şikayetlerini dinleyen Destici, geçen günlerde TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkerelerinde hükümetin yanında olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Geçtiğimiz hafta TBMM’de hem Irak’ın hem Suriye’nin kuzeyine terör örgütleri ve hain yapılanmalara karşın Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gönderildi. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadeleyi amasız fakatsız desteklediğimiz için evet dedik. Bundan sonra da terörle mücadelede devletin, hükümetin, ordunun, polisimizin sonuna kadar yanındayız. Bu mesele milli bir meseldir. Bütün bu salondaki muhtarlarımız başta olmak üzere STK temsilcileri ve parti temsilcileri yüreği vatan ve millet sevgisi ile atan üniter yapının korunması noktasında hassasiyet taşıyan Türkiye’nin terör belasından kurtulması için destek veren sizlerin de mecliste olsanız her birinizin canı gönülden tezkereye evet diyeceğini biliyorum.” ‘BİZ CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÜYESİYİZ, HÜKÜMETİN DEĞİL’ İktidarın yanlışlarını ittifak ortağı olduğu için kendilerine de yüklendiklerini belirten Destici, “Bazen genel yakıştırmalar da yapılıyor. Bir ittifak içindeyseniz bütün günahı sevabı herkese yükleniyor” diyerek şu sözleri kaydetti: “Öyle bir şey yok. Biz Cumhur İttifakı’nın üyesiyiz ama hükümetin üyesi değiliz. Hiçbir vatandaşımızın bize böyle yaklaşmasını istemeyiz. Bunu hak etmiyoruz. Hükümetin bütün doğru işlerini destekliyoruz ama eksik, noksan işlerini düzeltmek için de mücadele ediyoruz, hatırlatma yapıyoruz, öneri veriyoruz. Bununda burada karşılığını alıyoruz. Yanlış giden bir şeyi söylüyoruz ve düzeltilmesini istiyoruz. Düzeliyor mu evet. Her şey mi hallediliyor hayır. Ama elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Çünkü devlet bizim, ülke bizim millet bizim. Biz millete hizmet için siyaset yapıyoruz. Milletine hizmet eden Allah’ın da rızasını kazanır.”
BBP lideri Mustafa Destici “Hükümetin yanlışlarını bize yüklemeyin. Biz Cumhur İttifakı’nın üyesiyiz hükümetin değil” sözleriyle gündem oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kocaeli’de 12 ilçeden gelen muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.


SURİYE VE IRAK TEZKERESİOrganizasyonun ev sahipliğini yapan BBP lideri Destici ve Kocaeli il başkanı Remzi Kaya’nın yanı sıra Saadet Partisi İl Başkan Vekili Nihat Yıldız, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Cumali Bozok, Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok ve Muharrem Örs, Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Hemşehri Dernekleri Genel Sekreteri İbrahim Deniz, Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Derneği İl Başkanı Erhan Bilgiç, STK temsilcileri Uygur Türkleri ve on iki ilçeden muhtarlar katılım gösterdi.

Kocaeli gazetesinden Serhat Güneş’in haberine göre; Muhtarların taleplerini ve şikayetlerini dinleyen Destici, geçen günlerde TBMM’de kabul edilen Suriye ve Irak tezkerelerinde hükümetin yanında olduklarını belirterek şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta TBMM’de hem Irak’ın hem Suriye’nin kuzeyine terör örgütleri ve hain yapılanmalara karşın Cumhurbaşkanlığı tezkeresi gönderildi. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadeleyi amasız fakatsız desteklediğimiz için evet dedik. Bundan sonra da terörle mücadelede devletin, hükümetin, ordunun, polisimizin sonuna kadar yanındayız. Bu mesele milli bir meseldir. Bütün bu salondaki muhtarlarımız başta olmak üzere STK temsilcileri ve parti temsilcileri yüreği vatan ve millet sevgisi ile atan üniter yapının korunması noktasında hassasiyet taşıyan Türkiye’nin terör belasından kurtulması için destek veren sizlerin de mecliste olsanız her birinizin canı gönülden tezkereye evet diyeceğini biliyorum.”

‘BİZ CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÜYESİYİZ, HÜKÜMETİN DEĞİL’

İktidarın yanlışlarını ittifak ortağı olduğu için kendilerine de yüklendiklerini belirten Destici, “Bazen genel yakıştırmalar da yapılıyor. Bir ittifak içindeyseniz bütün günahı sevabı herkese yükleniyor” diyerek şu sözleri kaydetti:

“Öyle bir şey yok. Biz Cumhur İttifakı’nın üyesiyiz ama hükümetin üyesi değiliz. Hiçbir vatandaşımızın bize böyle yaklaşmasını istemeyiz. Bunu hak etmiyoruz. Hükümetin bütün doğru işlerini destekliyoruz ama eksik, noksan işlerini düzeltmek için de mücadele ediyoruz, hatırlatma yapıyoruz, öneri veriyoruz. Bununda burada karşılığını alıyoruz. Yanlış giden bir şeyi söylüyoruz ve düzeltilmesini istiyoruz. Düzeliyor mu evet. Her şey mi hallediliyor hayır. Ama elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Çünkü devlet bizim, ülke bizim millet bizim. Biz millete hizmet için siyaset yapıyoruz. Milletine hizmet eden Allah’ın da rızasını kazanır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (