( (

Türk Milletine Bırakılmış En Büyük Miras Cumhuriyettir

Gündem 29.10.2021 - 10:38, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türk Milletine Bırakılmış En Büyük Miras Cumhuriyettir

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.
Rektör Prof. Dr. Bayram Sade mesajında, “Cumhuriyet, Türk milletinin birlik içinde kazandığı zaferin adıdır. Cumhuriyet, insana yapılan en değerli yatırımdır. Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Millî mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandığı 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türk vatanı olan toprakların parçalanamayacağı, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir inanç ve fedakârlıkla gösterilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilemez bir değerdir. Tarihî gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Çıkılan kutlu yolda şanlı tarihimizden güç alarak, birlik içinde yürümek hepimizin sorumluluğudur.  Bu topraklarda var olduğumuz günden bu yana, milletimize duyduğumuz inançla yolumuza kararlılıkla yürüyoruz.  Geçmişten geleceğe miras olan Cumhuriyeti gençlerimize heyecanla anlatarak umutla ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için canlarını hiçe saymış ve bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade mesajında, “Cumhuriyet, Türk milletinin birlik içinde kazandığı zaferin adıdır. Cumhuriyet, insana yapılan en değerli yatırımdır. Cumhuriyet alın terinden akan emektir. Millî mücadelenin Cumhuriyet ile taçlandığı 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinci içerisindeyiz.

Uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türk vatanı olan toprakların parçalanamayacağı, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir inanç ve fedakârlıkla gösterilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilemez bir değerdir.

Tarihî gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Çıkılan kutlu yolda şanlı tarihimizden güç alarak, birlik içinde yürümek hepimizin sorumluluğudur.  Bu topraklarda var olduğumuz günden bu yana, milletimize duyduğumuz inançla yolumuza kararlılıkla yürüyoruz.  Geçmişten geleceğe miras olan Cumhuriyeti gençlerimize heyecanla anlatarak umutla ileriye taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için canlarını hiçe saymış ve bu toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (