( (

Abdullah Başcı’dan Manidar Paylaşım:Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlara Gelen Hediyelere Ne Oldu?

Gündem (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 09.09.2021 - 15:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Abdullah Başcı’dan Manidar Paylaşım:Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlara Gelen Hediyelere Ne Oldu?

17-25 Aralık sürecinin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan 463 bin euroluk saat hediye alması çok konuşulmuştu. Bugün devlet görevlilerinin hediye almalarıyla ilgili sınırlar yeniden gündemde. Ahmet Davutoğlu, İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.
17-25 Aralık operasyonunda dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın yüce divana gidip aklanmaları için Davutoğlu yoğun çaba harcamıştı. Hatırlanacağı gibi o dönemde Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan milyonlarca lira değerinde saat hediye aldığı konuşulmuştu. Abdullah Başcı’dan dikkat çeken mesaj Sayın Davudoğlu Fox’ta, “Bana yurtdışından gelen milyon dolarlar değerindeki hediyeleri tutanakla hazineye devrettim. Bu konuda 1936 yılında çıkan bir kanun olmasına rağmen, bildiğim kadarıyla ilk defa biri (Cumhurbaşkanları da dahil) bunu yapıyor.” dedi.Fox ekranlarındaki programın ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, Davutoğlu’nun açıklamaları için şu değerlendirmede bulundu:     Davutoğlu’nun hediyeler hakkındaki sözleri Ahmed Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17-25 Aralık sürecinde 4 bakanın yüce divana gönderilmesi hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı. Davutoğlu, Erdoğan’ın “Hediye almak suç mu “ dediğini anlattı. “Orada da (Erdoğan ile görüşmesinde) başka yerlerde de şu soruya muhatap oldum. ‘Hediye almak suç mu’ O zamandan beri tutumum aynıdır. Hem çağdaş hukuk anlamında hem de bizim değerlerimiz anlamında devlet görevlisi için hediye almak suçtur.İşte Davutoğlu’nun o açıklaması: Benim görevim kanun neyse onu uygulamak. Benim görevim süresince alınan bütün hediyeler kayıt altına alındı. Binali Yıldırım’a görevi devrederken kendisine dosyayla birlikte verdim. Hediyeleri başbakanlık kasasında bıraktım. İktidara gelirsek devlete de bir düzen getireceğiz. Abdülmecid döneminde çıkmış bir etik kural var. Avrupa’da devlet adamları için hediye almanın sınırı Avrupa’da 50 eurodur Amerika’da 50 dolardır. Onun üzerinde hediye alınmaz. Hadi siz 100 dolar yapın bunu.
17-25 Aralık sürecinin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan 463 bin euroluk saat hediye alması çok konuşulmuştu. Bugün devlet görevlilerinin hediye almalarıyla ilgili sınırlar yeniden gündemde. Ahmet Davutoğlu, İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

17-25 Aralık operasyonunda dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın yüce divana gidip aklanmaları için Davutoğlu yoğun çaba harcamıştı. Hatırlanacağı gibi o dönemde Zafer Çağlayan’ın Rıza Sarraf’tan milyonlarca lira değerinde saat hediye aldığı konuşulmuştu.

Abdullah Başcı’dan dikkat çeken mesaj


Sayın Davudoğlu Fox’ta, “Bana yurtdışından gelen milyon dolarlar değerindeki hediyeleri tutanakla hazineye devrettim. Bu konuda 1936 yılında çıkan bir kanun olmasına rağmen, bildiğim kadarıyla ilk defa biri (Cumhurbaşkanları da dahil) bunu yapıyor.” dedi.Fox ekranlarındaki programın ardından Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, Davutoğlu’nun açıklamaları için şu değerlendirmede bulundu:

 

Davutoğlu’nun hediyeler hakkındaki sözleri

Ahmed Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 17-25 Aralık sürecinde 4 bakanın yüce divana gönderilmesi hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı. Davutoğlu, Erdoğan’ın “Hediye almak suç mu “ dediğini anlattı.


“Orada da (Erdoğan ile görüşmesinde) başka yerlerde de şu soruya muhatap oldum. ‘Hediye almak suç mu’ O zamandan beri tutumum aynıdır. Hem çağdaş hukuk anlamında hem de bizim değerlerimiz anlamında devlet görevlisi için hediye almak suçtur.İşte Davutoğlu’nun o açıklaması:

Benim görevim kanun neyse onu uygulamak. Benim görevim süresince alınan bütün hediyeler kayıt altına alındı. Binali Yıldırım’a görevi devrederken kendisine dosyayla birlikte verdim. Hediyeleri başbakanlık kasasında bıraktım.

İktidara gelirsek devlete de bir düzen getireceğiz. Abdülmecid döneminde çıkmış bir etik kural var. Avrupa’da devlet adamları için hediye almanın sınırı Avrupa’da 50 eurodur Amerika’da 50 dolardır. Onun üzerinde hediye alınmaz. Hadi siz 100 dolar yapın bunu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (