( (

Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığından Kadın Dayanışması

Gündem 06.07.2021 - 15:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığından Kadın Dayanışması

Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanından BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı’na Destek Açıklaması
Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün ters kelepçe ile gözaltına alınarak emniyete götürülmesinin ardından, Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Türker bir basın açıklaması yaparak Fatma Yümlü’ye sahip çıktı. Başkan Çiğdem Türker yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı… “Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma YÜMLÜ Hanım’ın yanındayız! Bilindiği üzere mevcut iktidar sahipleri ciddi bir yozlaşma içerisine girmiş olup, uzun süredir kamuoyu mafya, medya, hükümet üçgeninin yol açtığı yolsuzluklarla değişkenlik gösteren isim ve konular üzerinden meşgul edilmektedir... İktidar kanadı halen suçlamalarla alakalı vicdanları rahatlatmaya yönelik herhangi bir girişimde bulunmamıştır. Devletin adalet mekanizmaları göreve çağrılmamış, mecliste malum konulara ilişkin suçlama ve şaibeli durumları aydınlatmaya yönelik bir araştırma komisyonu dahi kurulmamıştır. Halk mevcut iktidardan bir ses beklemektedir. Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü Hanım’da kaygı ve önerilerini yerel bir televizyon kanalı üzerinden milletin sesini duyurmak adına dile getirmiş ancak, programdan birkaç gün sonra covid-19 temaslısı olduğu gerekçesi ile işyerine intikal eden polis ekiplerince tasvip edemeyeceğimiz bir şekilde polis merkezine götürülmüştür. Zira siyaset arenasında yerini almış bir kimliğe sahip kadınlar olarak, her platformda fikir ve önerilerimizi açık bir şekilde ifade etme özgürlüğüne sahip olabilmeliyiz. Kaldı ki! iktidar sahipleri muhalefetin sesini dinlemeli eleştirilerden üzerine düşen payı alma sorumluluğunu yerine getirmek suretiyle gerekeni yapmalıdır. Doğru ve yerinde yapılan açıklamalar dikkate alınması gerekirken, korku iklimi oluşturacak tavır sergilenmemelidir. Bu hususa ilişkin Ordu valiliğince yapılan açıklamada da Fatma Yümlü Hanım’ın gözaltına alınması ile alakalı mutmain edici bir gerekçe göze çarpmamaktadır. Fatma Yümlü Hanım’ın yerel medyada dile getirdiği görüş ve önerilerini destekliyor, aynı düşünceleri paylaştığımızı bildirerek yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İktidar mensupları sorularımıza cevap vermediği sürece sormaya da konuşmaya da devam edeceğiz... BURADAYIZ...! Bütün bunlara istinaden Fatma Yümlü Hanım’a ters kelepçe takılması aynı zamanda polis aracının kafesli kısmında götürülerek, yüz kızartıcı suçlulara yapılan muameleye tabi tutulması kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Gelecek partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak hem siyasi bir kimliğe sahip bir bayan olması, hem de daha önemlisi bir kadın olması hasebiyle Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’ye emniyet mensuplarınca sergilenen aşağılayıcı ve onur kırıcı tutumu esef ve şiddetle kınıyor, ilgili kurumlarca telafisinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz.” Dedi.    İşte O Açıklama...                                                              
Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanından BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı’na Destek Açıklaması

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün ters kelepçe ile gözaltına alınarak emniyete götürülmesinin ardından, Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Türker bir basın açıklaması yaparak Fatma Yümlü’ye sahip çıktı.

Başkan Çiğdem Türker yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı…

“Gelecek Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma YÜMLÜ Hanım’ın yanındayız!

Bilindiği üzere mevcut iktidar sahipleri ciddi bir yozlaşma içerisine girmiş olup, uzun süredir kamuoyu mafya, medya, hükümet üçgeninin yol açtığı yolsuzluklarla değişkenlik gösteren isim ve konular üzerinden meşgul edilmektedir...

İktidar kanadı halen suçlamalarla alakalı vicdanları rahatlatmaya yönelik herhangi bir girişimde bulunmamıştır.

Devletin adalet mekanizmaları göreve çağrılmamış, mecliste malum konulara ilişkin suçlama ve şaibeli durumları aydınlatmaya yönelik bir araştırma komisyonu dahi kurulmamıştır. Halk mevcut iktidardan bir ses beklemektedir.

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü Hanım’da kaygı ve önerilerini yerel bir televizyon kanalı üzerinden milletin sesini duyurmak adına dile getirmiş ancak, programdan birkaç gün sonra covid-19 temaslısı olduğu gerekçesi ile işyerine intikal eden polis ekiplerince tasvip edemeyeceğimiz bir şekilde polis merkezine götürülmüştür.

Zira siyaset arenasında yerini almış bir kimliğe sahip kadınlar olarak, her platformda fikir ve önerilerimizi açık bir şekilde ifade etme özgürlüğüne sahip olabilmeliyiz.

Kaldı ki! iktidar sahipleri muhalefetin sesini dinlemeli eleştirilerden üzerine düşen payı alma sorumluluğunu yerine getirmek suretiyle gerekeni yapmalıdır.

Doğru ve yerinde yapılan açıklamalar dikkate alınması gerekirken, korku iklimi oluşturacak tavır sergilenmemelidir.

Bu hususa ilişkin Ordu valiliğince yapılan açıklamada da Fatma Yümlü Hanım’ın gözaltına alınması ile alakalı mutmain edici bir gerekçe göze çarpmamaktadır.

Fatma Yümlü Hanım’ın yerel medyada dile getirdiği görüş ve önerilerini destekliyor, aynı düşünceleri paylaştığımızı bildirerek yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. İktidar mensupları sorularımıza cevap vermediği sürece sormaya da konuşmaya da devam edeceğiz... BURADAYIZ...!

Bütün bunlara istinaden Fatma Yümlü Hanım’a ters kelepçe takılması aynı zamanda polis aracının kafesli kısmında götürülerek, yüz kızartıcı suçlulara yapılan muameleye tabi tutulması kabul edebileceğimiz bir durum değildir.

Gelecek partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak hem siyasi bir kimliğe sahip bir bayan olması, hem de daha önemlisi bir kadın olması hasebiyle Büyük Birlik Partisi Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’ye emniyet mensuplarınca sergilenen aşağılayıcı ve onur kırıcı tutumu esef ve şiddetle kınıyor, ilgili kurumlarca telafisinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz.” Dedi.   

İşte O Açıklama...                                                              

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (