( (

Başkan Çil;ABD Başkanı, Aradığı Soykırımı Kendi Karanlık Tarihinde Fazlasıyla Bulacaktır.

Gündem 28.04.2021 - 14:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Çil;ABD Başkanı, Aradığı Soykırımı Kendi Karanlık Tarihinde Fazlasıyla Bulacaktır.

MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil,yapmış olduğu yazılı açıklama ile ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesinin, siyasi gerekçelere dayanan tarihi bir yalandan ibaret olduğunu söyledi.
Başkan Çil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türk milleti olarak zaferlerimiz ve başarılarımız bizim için birer gurur abidesi mağlubiyetler ve başarısızlıklar ise tekerrür etmemesi için ders alınması gereken birer ibret vesikasıdır. Tarih ise tarihçilerin araştırmaları alanıdır ve şanlı tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Gerçekler ortada ve arşivler açıkken sözcükler ise tarihi yeniden yazamaz. 1915 öncesi ve sonrası  Ermeni çetelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yapmış olduğu hunharca katliamlar ortadadır. Ermeni çetelerinin yaşattığı terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen zorunlu tehcir olayında yaşananların günümüzde siyasi popülizme alet edilerek müttefiklik bağının unutularak sözde soykırım şeklinde nitelenmesini kınıyoruz. Yapılmak istenen bir algı operasyonu olduğu apaçık bellidir. . ABD Başkanı, aradığı soykırımı kendi karanlık tarihinde fazlasıyla bulacaktır. Türkiye'ye "soykırım" çamuru atan Biden ve zihniyetinin; Vietnam'da, Kore'de, Kamboçya'da, Laos'ta, Hiroşima'da ve Nagazaki'de soykırım tüneline soktukları milyonlarca masumun öncelikle hesabını verip, sonra konuşmaları gerektiğini ifade etti.  "Irak'ta bir milyon Müslümana, Afganistan'da 1,5 milyon mazluma kastettiklerini, ucu bucağı görülmeyen ölüm tarlaları açtıklarını, kadınlara tecavüz edip küçücük çocukları mezara gömdüklerini kabul edecek ve bunun da bedelini ödeyecek onuru göstersinler, sonra ahkam kessinler." "Türkiye'yi sözde soykırım yalanı ile suçlayanlar önce kendi kirli, karanlık ve kanlı tarihlerine dönüp baksınlar! ABD'nin aldığı karar, bizim nazarımızda yok hükmündedir." değerlendirmesinde bulundu.
MHP Yunak İlçe Başkanı Bayram Çil,yapmış olduğu yazılı açıklama ile ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesinin, siyasi gerekçelere dayanan tarihi bir yalandan ibaret olduğunu söyledi.

Başkan Çil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Türk milleti olarak zaferlerimiz ve başarılarımız bizim için birer gurur abidesi mağlubiyetler ve başarısızlıklar ise tekerrür etmemesi için ders alınması gereken birer ibret vesikasıdır. Tarih ise tarihçilerin araştırmaları alanıdır ve şanlı tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Gerçekler ortada ve arşivler açıkken sözcükler ise tarihi yeniden yazamaz. 1915 öncesi ve sonrası  Ermeni çetelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yapmış olduğu hunharca katliamlar ortadadır. Ermeni çetelerinin yaşattığı terör olayları nedeniyle gerçekleştirilen zorunlu tehcir olayında yaşananların günümüzde siyasi popülizme alet edilerek müttefiklik bağının unutularak sözde soykırım şeklinde nitelenmesini kınıyoruz. Yapılmak istenen bir algı operasyonu olduğu apaçık bellidir. .

ABD Başkanı, aradığı soykırımı kendi karanlık tarihinde fazlasıyla bulacaktır.

Türkiye'ye "soykırım" çamuru atan Biden ve zihniyetinin; Vietnam'da, Kore'de, Kamboçya'da, Laos'ta, Hiroşima'da ve Nagazaki'de soykırım tüneline soktukları milyonlarca masumun öncelikle hesabını verip, sonra konuşmaları gerektiğini ifade etti.

 "Irak'ta bir milyon Müslümana, Afganistan'da 1,5 milyon mazluma kastettiklerini, ucu bucağı görülmeyen ölüm tarlaları açtıklarını, kadınlara tecavüz edip küçücük çocukları mezara gömdüklerini kabul edecek ve bunun da bedelini ödeyecek onuru göstersinler, sonra ahkam kessinler."

"Türkiye'yi sözde soykırım yalanı ile suçlayanlar önce kendi kirli, karanlık ve kanlı tarihlerine dönüp baksınlar! ABD'nin aldığı karar, bizim nazarımızda yok hükmündedir." değerlendirmesinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (