( (

Davutoğlu: Merkez Bankası Bürokrasisi Gerçekleri Tahrif Ediyor (GÖRÜNTÜLÜ)

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 29.03.2021 - 14:58, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu: Merkez Bankası Bürokrasisi Gerçekleri Tahrif Ediyor (GÖRÜNTÜLÜ)

Ekonomi üzerinden iktidarı bir kez daha sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, Merkez Bankası bürokrasisine de yüklendi. "Bugün ne MB Başkanı'nın olaylara bir perspektifi vardır ne de MB bürokrasisinin üretebileceği alternatif çözüm vardır. Çünkü hepsinin tek bir derdi var; Cumhurbaşkanı'nın istediği yönde ekonomik gerçekleri tahrif etmek" diyen Davutoğlu, Erdoğan'ı da Bahçeli'ye karşı uyardı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.   Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Sistemin kendisi artık kriz üretiyor, bu sadece ekonomik bir kriz olarak bakamayız. Bu tespit, yanlış bir tespittir. Sistemin bütünü krizde. Peki, bu kriz nereden başlıyor? Önce zihniyetten başlıyor.  Kurumsal akıl tümüyle yerle bir edilmiştir. Bugün ne MB Başkanı'nın olaylara bir perspektifi vardır ne de MB bürokrasisinin üretebileceği alternatif çözüm vardır. Çünkü hepsinin tek bir derdi var; Cumhurbaşkanı'nın istediği yönde ekonomik gerçekleri tahrif etmek. Devletin, önce kendisinin tasarruf yapması gerekiyor. Beştepe'de boş odalarda oturup hiçbir işlev görmeden maaş alan, artık sayılarının bizlerin de bilmediği ama sayılarının yüzleri aştığı söylenen danışmanlar derhal devlete yük olmaktan çıkarılmalı. Eğer faizi düşürüp kredileri artırarak bir yola girilirse bu sefer de eldeki döviz rezervlerini tüketmek zorunda kalacaklar. Elde zaten döviz rezervleri kalmadı. Daha da borçlanacaklar ve Türkiye, iflas noktasına sürüklenen bir yönetim anlayışının içine girecek." Gelecek Partisi'nin kurmayları Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Tuncay Dinç: Merkez Bankası'nın bir kriz halinde, kullanabileceği rezervler elden çıkarıldı. Sorumlularının muhakkak bunun hesabını vermesi gerekiyor. 90'lı yıllarda mali disiplinden çok büyük taviz verilmişti. Bu sebepler nedeniyle Türkiye, bütçe ve cari açık ile karşı karşıya kalmıştı. Yine aynısını yaşıyoruz. AK Parti iktidarı, Türkiye'yi maalesef geçmişe döndürüyor. Türkiye, Avrupa'da birinci en yüksek faizde. Dünyada yedinci sıradayız. Bir zamanlar faiz lobisi diye etrafındakini suçlayanlar bu tablodan memnunlar mı? Kerim Rota: Döviz artışları vatandaşları vurmakla beraber kamuyu ve Merkez Bankası'nı da vurmaya başladı. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, ilk günah dediğimiz iç borçlanmanın arttığını görüyoruz. AK Parti'nin yönetimi ele aldığı 2002 yılından 2011 yılına kadar 99 ayda iki katına çıkan kamu borcu, 2011 ile 2018 arasında 89 ayda iki katına çıkıyor. Berat Albayrak'ın görev aldığı 2018 Haziran ile 2020 Kasım arasındaki sürede de 28 ayda iki katına çıkıyor."
Ekonomi üzerinden iktidarı bir kez daha sert sözlerle eleştiren Davutoğlu, Merkez Bankası bürokrasisine de yüklendi. "Bugün ne MB Başkanı'nın olaylara bir perspektifi vardır ne de MB bürokrasisinin üretebileceği alternatif çözüm vardır. Çünkü hepsinin tek bir derdi var; Cumhurbaşkanı'nın istediği yönde ekonomik gerçekleri tahrif etmek" diyen Davutoğlu, Erdoğan'ı da Bahçeli'ye karşı uyardı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet DavutoğluEkonomi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

 

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sistemin kendisi artık kriz üretiyor, bu sadece ekonomik bir kriz olarak bakamayız. Bu tespit, yanlış bir tespittir. Sistemin bütünü krizde. Peki, bu kriz nereden başlıyor? Önce zihniyetten başlıyor. 

Kurumsal akıl tümüyle yerle bir edilmiştir. Bugün ne MB Başkanı'nın olaylara bir perspektifi vardır ne de MB bürokrasisinin üretebileceği alternatif çözüm vardır. Çünkü hepsinin tek bir derdi var; Cumhurbaşkanı'nın istediği yönde ekonomik gerçekleri tahrif etmek.

Devletin, önce kendisinin tasarruf yapması gerekiyor. Beştepe'de boş odalarda oturup hiçbir işlev görmeden maaş alan, artık sayılarının bizlerin de bilmediği ama sayılarının yüzleri aştığı söylenen danışmanlar derhal devlete yük olmaktan çıkarılmalı.

Eğer faizi düşürüp kredileri artırarak bir yola girilirse bu sefer de eldeki döviz rezervlerini tüketmek zorunda kalacaklar. Elde zaten döviz rezervleri kalmadı. Daha da borçlanacaklar ve Türkiye, iflas noktasına sürüklenen bir yönetim anlayışının içine girecek."

Gelecek Partisi'nin kurmayları Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Tuncay Dinç: Merkez Bankası'nın bir kriz halinde, kullanabileceği rezervler elden çıkarıldı. Sorumlularının muhakkak bunun hesabını vermesi gerekiyor. 90'lı yıllarda mali disiplinden çok büyük taviz verilmişti. Bu sebepler nedeniyle Türkiye, bütçe ve cari açık ile karşı karşıya kalmıştı. Yine aynısını yaşıyoruz. AK Parti iktidarı, Türkiye'yi maalesef geçmişe döndürüyor.

Türkiye, Avrupa'da birinci en yüksek faizde. Dünyada yedinci sıradayız. Bir zamanlar faiz lobisi diye etrafındakini suçlayanlar bu tablodan memnunlar mı?

Kerim Rota: Döviz artışları vatandaşları vurmakla beraber kamuyu ve Merkez Bankası'nı da vurmaya başladı. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, ilk günah dediğimiz iç borçlanmanın arttığını görüyoruz.

AK Parti'nin yönetimi ele aldığı 2002 yılından 2011 yılına kadar 99 ayda iki katına çıkan kamu borcu, 2011 ile 2018 arasında 89 ayda iki katına çıkıyor. Berat Albayrak'ın görev aldığı 2018 Haziran ile 2020 Kasım arasındaki sürede de 28 ayda iki katına çıkıyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (