( (

JMO Konya Şubesinden MEVKA Ziyareti

Gündem 09.03.2021 - 22:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

JMO Konya Şubesinden MEVKA Ziyareti

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete, JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyelerinden Şükrü Arslan, Şükrü Yavuz Pınarkara, Fatih Özerdem ve Mustafa Asım Tekin eşlik etti.
Son dönemde MEVKA işbirliğinde yürütülen faaliyetlerden bahseden JMO Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, “Konya’da su tüketimi sınıflandırılmasına bakıldığında, Türkiye ortalamasının üzerinde %87 ile tarımsal faaliyetler de kullanım görülürken, %7 kentsel kullanım, %5 Sanayi ve  %1 diğer alanlarda tüketildiği görülmektedir. Bunun yanı sıra Konya Kapalı Havzası hepimizin malumu anılan bu su ihtiyacının büyük kısmını yeraltısularından temin etmektedir. Bu sebeple mevcut su kaynaklarımızı gelecek nesillere güvenli bir şekilde aktarılabilmesi gayesi ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Ajansınızın da desteği ile AB İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’na projemiz gönderilmiştir. Bunun yanı sıra Konya’da Jeolojik Miras olarak ifade edebileceğimiz çok sayıda jeolojik oluşumlar bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelen obruklar, Kuşca (Cihanbeyli) beldesindeki peribacaları, Meke Gölü, Tuz Gölü, Acıgöl ve Tınaztepe Mağarası gibi daha birçok sık rastlanmayan jeolojik oluşumu saymak mümkün. Anılan bu Jeolojik Miras Alanının ülkemiz hatta dünya turizmine kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu bu mahiyette Ajansınızın da ilgi ve alakasına bu vesile ile teşekkür ediyoruz.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MEVKA Genel Sekreteri İhsan BOSTANSI “Bahsettiğiniz ender rastlanan Konyamızın bu jeolojik oluşumlarını içine alan Jeolojik Miras Alanı çalışmalarınıza elimizden gelen katkıyı sunmak için hazırız.” dedi. Karşılıklı işbirliğinin artarak devam etmesi temennisi ile günün anısı için hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaret tamamlandı.
Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete, JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyelerinden Şükrü Arslan, Şükrü Yavuz Pınarkara, Fatih Özerdem ve Mustafa Asım Tekin eşlik etti.

Son dönemde MEVKA işbirliğinde yürütülen faaliyetlerden bahseden JMO Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, “Konya’da su tüketimi sınıflandırılmasına bakıldığında, Türkiye ortalamasının üzerinde %87 ile tarımsal faaliyetler de kullanım görülürken, %7 kentsel kullanım, %5 Sanayi ve  %1 diğer alanlarda tüketildiği görülmektedir. Bunun yanı sıra Konya Kapalı Havzası hepimizin malumu anılan bu su ihtiyacının büyük kısmını yeraltısularından temin etmektedir. Bu sebeple mevcut su kaynaklarımızı gelecek nesillere güvenli bir şekilde aktarılabilmesi gayesi ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Ajansınızın da desteği ile AB İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’na projemiz gönderilmiştir. Bunun yanı sıra Konya’da Jeolojik Miras olarak ifade edebileceğimiz çok sayıda jeolojik oluşumlar bulunmaktadır. Bunlardan ilk akla gelen obruklar, Kuşca (Cihanbeyli) beldesindeki peribacaları, Meke Gölü, Tuz Gölü, Acıgöl ve Tınaztepe Mağarası gibi daha birçok sık rastlanmayan jeolojik oluşumu saymak mümkün. Anılan bu Jeolojik Miras Alanının ülkemiz hatta dünya turizmine kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu bu mahiyette Ajansınızın da ilgi ve alakasına bu vesile ile teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MEVKA Genel Sekreteri İhsan BOSTANSI “Bahsettiğiniz ender rastlanan Konyamızın bu jeolojik oluşumlarını içine alan Jeolojik Miras Alanı çalışmalarınıza elimizden gelen katkıyı sunmak için hazırız.” dedi.

Karşılıklı işbirliğinin artarak devam etmesi temennisi ile günün anısı için hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaret tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (