( (

İYİ Partili Yokuş’tan Uygur Türkeri’ne Müdahaleye Tepki

Gündem (İletişim Başkanlığı) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı | 10.02.2021 - 11:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İYİ Partili Yokuş’tan Uygur Türkeri’ne Müdahaleye Tepki

Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde Uygur Türklerinin düzenlediği eylem, 5’inci gününde polis müdahalesiyle karşılaştı. Uygur Türkeri’yle bir araya gelerek müdahaleye tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Anlaşılan o ki, yıllarca haber alamadıkları aileleri ve yakınları için Çin devletini protesto eden kardeşlerimizden siyasi iktidar rahatsız olmuş. Hiç kimse endişe etmesin kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye ile Çin arasında imzalanan iade anlaşmasının yankıları devam ederken, Doğu Türkistanlıların aileleri için Çin Büyükelçiliği önünde başlattığı eyleme polis müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından Doğu Türkistanlılara destek vermek amacıyla bir araya gelen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, polis müdahalesinin AKP iktidarının talimatıyla gerçekleştiğini belirtti. “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KIZIN KOLU KIRILMIŞ” Polislerin Doğu Türkistanlı ailelere zor kullanarak yerde sürüklediğini belirten Fahrettin Yokuş, şunları söyledi: “Çin Büyükelçiliği kapısına 50 metre mesafede 5 gündür oturma eylemi yaban Doğu Türkistanlılara polis müdahale ederek oturma eylemini sonlandırmalarını talep etmiş. Eyleme devam eden ailelere zor kullanılmış ve yerlerde sürüklenmişler. Polisin zor kullanması sonucu bir üniversite öğrencisi genç kızın kolu kırılmıştır. Ayrıca Oturma eylemi yapan gruptan dört kişi polis zoru ile polis aracına bindirilerek karakola götürülmüş, sorgularından sonra serbest bırakılmış” dedi. “BİR KOMİSER AİLELERE HAKARET ETMİŞ” Polisin müdahalesinin ardından ailelerin eylemlerine devam ettiğini ifade eden Yokuş, “Bir polis komiseri dağılmalarını istediği grubun dağılmaması üzerine Doğu Türkistanlı kardeşlerimize hakaret etmiş. Çin elçiliğine 50 metre mesafede oturma eylemi yapan grup polis zoruyla buradan dağıtılarak uzaklaştırılmış. Grup daha sonra Elçiliğe yaklaşık 300 metre uzaklıktaki parkta toplanmış oturma eylemlerine burada devam ediyorlar” şeklinde konuştu.   “YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   Doğu Türkistanlı ailelere destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Yokuş son olarak şunları söyledi: Görüştüğüm Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz polisin kendilerine yönelik bu olumsuz tutumuna bir anlam veremediklerini, oturma eylemleri süresince kimseye rahatsızlık vermediklerini ifade etmişler. Anlaşılan o ki yıllarca haber alamadıkları aileleri ve yakınları için Çin devletini protesto eden kardeşlerimizden siyasi iktidar rahatsız olmuş. Hiç kimse endişe etmesin kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz”
Çin'in Ankara Büyükelçiliği önünde Uygur Türklerinin düzenlediği eylem, 5’inci gününde polis müdahalesiyle karşılaştı. Uygur Türkeri’yle bir araya gelerek müdahaleye tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Anlaşılan o ki, yıllarca haber alamadıkları aileleri ve yakınları için Çin devletini protesto eden kardeşlerimizden siyasi iktidar rahatsız olmuş. Hiç kimse endişe etmesin kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye ile Çin arasında imzalanan iade anlaşmasının yankıları devam ederken, Doğu Türkistanlıların aileleri için Çin Büyükelçiliği önünde başlattığı eyleme polis müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından Doğu Türkistanlılara destek vermek amacıyla bir araya gelen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, polis müdahalesinin AKP iktidarının talimatıyla gerçekleştiğini belirtti.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ KIZIN KOLU KIRILMIŞ”

Polislerin Doğu Türkistanlı ailelere zor kullanarak yerde sürüklediğini belirten Fahrettin Yokuş, şunları söyledi:

“Çin Büyükelçiliği kapısına 50 metre mesafede 5 gündür oturma eylemi yaban Doğu Türkistanlılara polis müdahale ederek oturma eylemini sonlandırmalarını talep etmiş. Eyleme devam eden ailelere zor kullanılmış ve yerlerde sürüklenmişler. Polisin zor kullanması sonucu bir üniversite öğrencisi genç kızın kolu kırılmıştır. Ayrıca Oturma eylemi yapan gruptan dört kişi polis zoru ile polis aracına bindirilerek karakola götürülmüş, sorgularından sonra serbest bırakılmış” dedi.

“BİR KOMİSER AİLELERE HAKARET ETMİŞ”

Polisin müdahalesinin ardından ailelerin eylemlerine devam ettiğini ifade eden Yokuş, “Bir polis komiseri dağılmalarını istediği grubun dağılmaması üzerine Doğu Türkistanlı kardeşlerimize hakaret etmiş. Çin elçiliğine 50 metre mesafede oturma eylemi yapan grup polis zoruyla buradan dağıtılarak uzaklaştırılmış. Grup daha sonra Elçiliğe yaklaşık 300 metre uzaklıktaki parkta toplanmış oturma eylemlerine burada devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

 

“YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Doğu Türkistanlı ailelere destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Yokuş son olarak şunları söyledi:

Görüştüğüm Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz polisin kendilerine yönelik bu olumsuz tutumuna bir anlam veremediklerini, oturma eylemleri süresince kimseye rahatsızlık vermediklerini ifade etmişler. Anlaşılan o ki yıllarca haber alamadıkları aileleri ve yakınları için Çin devletini protesto eden kardeşlerimizden siyasi iktidar rahatsız olmuş. Hiç kimse endişe etmesin kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (