( (

Özerdem: Maaş Zamları Enflasyondan Düşük Olmamalı

Gündem 11.12.2020 - 13:55, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Özerdem: Maaş Zamları Enflasyondan Düşük Olmamalı

YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, Konya Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilere verilmesi düşünülen yüzde 6’lık maaş zammını eleştirdi. Özerdem, maaş zamlarında artışın asgari reel enflasyon oranında yapılması gerektiğini dile getirdi.
Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, Konya Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilere yapılması planlanan yüzde 6 oranındaki maaş zammının hak ve adaletle bağdaşmadığını belirtti. Özerdem yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verileri ve Maliye Bakanlığı’nın hedeflerinin bile yüzde 10’un üzerinde olduğunu ifade etti. Özerdem, hükümetin mevcut çalışanların tamamını kadroya geçirme sözünü de yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaparak “Hiç kimsenin böyle gelmiş böyle gider demeye hakkı yoktur.” dedi.   Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Konya Büyükşehir Belediyesi 6 bin taşeron işçisine yüzde 6 oranında zam teklif etmek hak ve adalete sığmayan bir tekliftir. Türkiye genelinde hükümetin taşeron işçi sorununu kaldırıp, mevcut çalışanların tamamını kadroya geçirme sözünü yerine getirilmemişken; Türkiye gerçeklerinden uzak bir tekliftir. Hatta teklif olarak bile değerlendirilemeyecek kadar komik bir rakamdır. Gerçek rakamlarla enflasyon yüzde 30’un üzerinde iken; emirle indirilmiş enflasyon, TÜİK verileri ve Maliye Bakanlığı’nın hedefleri bile yüzde 10’un üzerindedir. Belediye başkanı bir beldenin şehrül-eminidir. Yani şehrin en güvenilir insanı, halkın parasını yerli yerince, adil bir şekilde kullanan, kullanacak olan kişi ya da ekiptir. 2020 yılı bütçesi bütçesinde ön görülen yaklaşık 6 bin personele 185 milyon ödeme öngörülürken, faiz gideri (borç ödemesi değil) 180 milyon idi. Türkiye artık borç, faiz, döviz sarmalından kurtulmalıdır. Buna öncülük yapacak Konya Belediyeleri olmalı, öncelikle israfı engelleyerek, faizle borçlanmadan belediye kendi imkanlarıyla yatırımları yapmalı ve öncelik faizci-rantiyeciler değil; kendi çalışanları ve hemşehrilerimize hizmeti esas almalıdır. Hiç kimsenin böyle gelmiş böyle gider demeye hakkı yoktur. Umutsuzluğa, çözümsüzlüğe yer yok; çare Millî Görüş, Yeniden Refah Partisi’dir.”
YRP Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, Konya Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilere verilmesi düşünülen yüzde 6’lık maaş zammını eleştirdi. Özerdem, maaş zamlarında artışın asgari reel enflasyon oranında yapılması gerektiğini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, Konya Büyükşehir Belediyesinde çalışan taşeron işçilere yapılması planlanan yüzde 6 oranındaki maaş zammının hak ve adaletle bağdaşmadığını belirtti. Özerdem yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK verileri ve Maliye Bakanlığı’nın hedeflerinin bile yüzde 10’un üzerinde olduğunu ifade etti. Özerdem, hükümetin mevcut çalışanların tamamını kadroya geçirme sözünü de yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaparak “Hiç kimsenin böyle gelmiş böyle gider demeye hakkı yoktur.” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Mustafa Özerdem, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Konya Büyükşehir Belediyesi 6 bin taşeron işçisine yüzde 6 oranında zam teklif etmek hak ve adalete sığmayan bir tekliftir. Türkiye genelinde hükümetin taşeron işçi sorununu kaldırıp, mevcut çalışanların tamamını kadroya geçirme sözünü yerine getirilmemişken; Türkiye gerçeklerinden uzak bir tekliftir. Hatta teklif olarak bile değerlendirilemeyecek kadar komik bir rakamdır. Gerçek rakamlarla enflasyon yüzde 30’un üzerinde iken; emirle indirilmiş enflasyon, TÜİK verileri ve Maliye Bakanlığı’nın hedefleri bile yüzde 10’un üzerindedir.

Belediye başkanı bir beldenin şehrül-eminidir. Yani şehrin en güvenilir insanı, halkın parasını yerli yerince, adil bir şekilde kullanan, kullanacak olan kişi ya da ekiptir. 2020 yılı bütçesi bütçesinde ön görülen yaklaşık 6 bin personele 185 milyon ödeme öngörülürken, faiz gideri (borç ödemesi değil) 180 milyon idi. Türkiye artık borç, faiz, döviz sarmalından kurtulmalıdır. Buna öncülük yapacak Konya Belediyeleri olmalı, öncelikle israfı engelleyerek, faizle borçlanmadan belediye kendi imkanlarıyla yatırımları yapmalı ve öncelik faizci-rantiyeciler değil; kendi çalışanları ve hemşehrilerimize hizmeti esas almalıdır.

Hiç kimsenin böyle gelmiş böyle gider demeye hakkı yoktur. Umutsuzluğa, çözümsüzlüğe yer yok; çare Millî Görüş, Yeniden Refah Partisi’dir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (