( (

“30 Ağustos Zaferi” Dijital Gösterim Merkezinde Yaşatılıyor

Gündem (Haber Merkezi) - | 27.08.2020 - 13:40, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“30 Ağustos Zaferi” Dijital Gösterim Merkezinde Yaşatılıyor

İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezinde, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla hazırlanan 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.
Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığının başta Konya olmak üzere, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır illerinde açtığı Dijital Gösterim Merkezlerinde,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hazırlanan "30 Ağustos" temalı 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.   Kılıçarslan Şehir Meydanında yaklaşık 900 metrekare alana kurulan Dijital Gösterim Merkezinde ziyaretçiler, pandemi tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapılarak, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dahilinde gösterim sunumlarını deneyimleyebiliyor. Ziyaretçiler öncelikle fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini de izleyebiliyor. Görme engelli vatandaşlar için "görme engelli yolu" bulunan Gösterim Merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için ise işaret diliyle anlatım imkanı yer alıyor.   “Büyük Taarruz”u 360 Derece ve 3D İzleme Fırsatı Dijital Gösterim Merkezinin 360 derece görsel deneyim alanında ortalama yedi dakikalık bir gösteri sunuluyor. Görsel ve işitsel olarak sinematik özellikleri en üst seviyede bir deneyim yaşayan izleyiciler bu bölümde, “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan “Büyük Taarruz”u üç boyutlu olarak deneyimleyebiliyor.   Türkiye’nin öz kaynakları ile geliştirmiş olduğu, TOGG, SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Altay Tankı, Hürkuş, Akıncı İnsansız Hava Aracı gibi milli ve yerli teknoloji ürünlerinin kullanıldığı ve her ay farklı bir dijital gösterimin yapıldığı Mapping Show da ise ziyaretçiler, bu aya özel “30 Ağustos” temalı üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ile eşsiz bir gösterim fırsatını yakalıyor.   Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Hologram Gösterisi 30 Ağustos Zafer Bayramı görsellerinin yanı sıra izleyiciler, son yıllarda gittikçe kullanım alanı genişleyen ve ileri teknoloji ürünü bir görsel sunum tekniği olarak karşımıza çıkan üç boyutlu hologram gösterisini deneyimleyerek, diğer yandan projeksiyon ekranından da gösterim hakkında bilgi edinebiliyor. İzleyiciler, 86 yıl sonra tekrar ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hakkında film çalışmasını projeksiyon ekranında izlerken diğer yandan da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hologram şovunu takip edilebiliyor.   Dijital Gösterim Merkezinin son gösteri alanı olan “Bilgi Ekranı”n da ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine yer verilirken, yapılan görsel anlatımla izleyiciler, Türkiye’nin yatırımları, küresel ve bölgesel başarıları hakkında bilgi sahibi oluyor. Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve hafta sonu, 12:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezinde, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla hazırlanan 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.

Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığının başta Konya olmak üzere, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır illerinde açtığı Dijital Gösterim Merkezlerinde,  30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hazırlanan "30 Ağustos" temalı 3D görseller dijital ortamda izleyici ile buluşuyor.

 

Kılıçarslan Şehir Meydanında yaklaşık 900 metrekare alana kurulan Dijital Gösterim Merkezinde ziyaretçiler, pandemi tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yapılarak, gerekli hijyen ve sosyal mesafe kuralları dahilinde gösterim sunumlarını deneyimleyebiliyor. Ziyaretçiler öncelikle fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini de izleyebiliyor. Görme engelli vatandaşlar için "görme engelli yolu" bulunan Gösterim Merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için ise işaret diliyle anlatım imkanı yer alıyor.

 

“Büyük Taarruz”u 360 Derece ve 3D İzleme Fırsatı

Dijital Gösterim Merkezinin 360 derece görsel deneyim alanında ortalama yedi dakikalık bir gösteri sunuluyor. Görsel ve işitsel olarak sinematik özellikleri en üst seviyede bir deneyim yaşayan izleyiciler bu bölümde, “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan “Büyük Taarruz”u üç boyutlu olarak deneyimleyebiliyor.

 

Türkiye’nin öz kaynakları ile geliştirmiş olduğu, TOGG, SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Altay Tankı, Hürkuş, Akıncı İnsansız Hava Aracı gibi milli ve yerli teknoloji ürünlerinin kullanıldığı ve her ay farklı bir dijital gösterimin yapıldığı Mapping Show da ise ziyaretçiler, bu aya özel “30 Ağustos” temalı üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ile eşsiz bir gösterim fırsatını yakalıyor.

 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Hologram Gösterisi

30 Ağustos Zafer Bayramı görsellerinin yanı sıra izleyiciler, son yıllarda gittikçe kullanım alanı genişleyen ve ileri teknoloji ürünü bir görsel sunum tekniği olarak karşımıza çıkan üç boyutlu hologram gösterisini deneyimleyerek, diğer yandan projeksiyon ekranından da gösterim hakkında bilgi edinebiliyor. İzleyiciler, 86 yıl sonra tekrar ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hakkında film çalışmasını projeksiyon ekranında izlerken diğer yandan da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hologram şovunu takip edilebiliyor.

 

Dijital Gösterim Merkezinin son gösteri alanı olan “Bilgi Ekranı”n da ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine yer verilirken, yapılan görsel anlatımla izleyiciler, Türkiye’nin yatırımları, küresel ve bölgesel başarıları hakkında bilgi sahibi oluyor. Dijital Gösterim Merkezi, hafta içi ve hafta sonu, 12:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (