( (

Şiirlerle 15 Temmuz

17.07.2020 - 20:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şiirlerle 15 Temmuz

Şiir Geceleri ile şehre nefes sunan Selçukya Kültür ve Sanat Derneği tarihi ve önemli günlerde yaptığı etkinliklerle de dikkati çekiyor.
 Salgın tedbirleri sebebi ile bir süredir şiir gecelerini online ortamda gerçekleştiren dernek bu yıl d 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü unutmayarak özel bir program gerçekleştirdi. Selçukyalı şairlerin güne özel yazmış oldukları birbirinden anlamlı şiirlerin dinlendiği gecede konuşan dernek başkanı Fatma Şeref Polat : "Biz tarihimizdeki önemli olayları destanlar ve şiirlerle öğrenip ruhumuza nakşettik. Bizden sonraki nesiller de 15 Temmuzu okurken , bu dönemde yaşayan şairler , sanatçılar neler demiş diye merak edecekler ve yaşadığımız bu süreci dizelerde daha canlı hissedecekler" şeklinde konuştu.    Geceye Şair Hasan Ukdem; 15 Temmuz Gecesi ve Can Halisdemir, Tayyar Yıldırım: Senle 15 Temmuzda ve O Gece, Kazım Öztürk; 15 Temmuz Destanı ve Geçit Verilmez , Saliha Değirmenci Yavaş: Yavaş Yavaş Öldürün ve Söz Ver Oğul, Ahmet Şener ; Sezdi Geçti Millet ve Ne Yaptı Bu Vatan size , Salih Sedat Ersöz; 15 Temmuz Olduğu Zaman ve Bu Duaya Amin Diyelim, Nesrin Erkan Sabuncu; Ordumuz Yürüdü Düşman Üstüne ve Bir Hilal Uğruna, Tayyip Sağ; Ruhları Şad Olsun Tüm Şehitlerin ve Canım Türkiyem Şiirlerini okudular. Mustafa Karaçelebi ise geceye türküleri ile eşlik etti. Programın sonunda son günlerde Azerbaycan'da yaşananları da hatırlatan başkan Polat , oradaki şehitleri de rahmetle anarak Yavuz Bülent Bakilerin Azerbaycan Yüreğimde Bir Şahdamardır şiirini yorumladı.
Şiir Geceleri ile şehre nefes sunan Selçukya Kültür ve Sanat Derneği tarihi ve önemli günlerde yaptığı etkinliklerle de dikkati çekiyor.

 Salgın tedbirleri sebebi ile bir süredir şiir gecelerini online ortamda gerçekleştiren dernek bu yıl d 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü unutmayarak özel bir program gerçekleştirdi. Selçukyalı şairlerin güne özel yazmış oldukları birbirinden anlamlı şiirlerin dinlendiği gecede konuşan dernek başkanı Fatma Şeref Polat : "Biz tarihimizdeki önemli olayları destanlar ve şiirlerle öğrenip ruhumuza nakşettik. Bizden sonraki nesiller de 15 Temmuzu okurken , bu dönemde yaşayan şairler , sanatçılar neler demiş diye merak edecekler ve yaşadığımız bu süreci dizelerde daha canlı hissedecekler" şeklinde konuştu.

 

 Geceye Şair Hasan Ukdem; 15 Temmuz Gecesi ve Can Halisdemir, Tayyar Yıldırım: Senle 15 Temmuzda ve O Gece, Kazım Öztürk; 15 Temmuz Destanı ve Geçit Verilmez , Saliha Değirmenci Yavaş: Yavaş Yavaş Öldürün ve Söz Ver Oğul, Ahmet Şener ; Sezdi Geçti Millet ve Ne Yaptı Bu Vatan size , Salih Sedat Ersöz; 15 Temmuz Olduğu Zaman ve Bu Duaya Amin Diyelim, Nesrin Erkan Sabuncu; Ordumuz Yürüdü Düşman Üstüne ve Bir Hilal Uğruna, Tayyip Sağ; Ruhları Şad Olsun Tüm Şehitlerin ve Canım Türkiyem Şiirlerini okudular. Mustafa Karaçelebi ise geceye türküleri ile eşlik etti. Programın sonunda son günlerde Azerbaycan'da yaşananları da hatırlatan başkan Polat , oradaki şehitleri de rahmetle anarak Yavuz Bülent Bakilerin Azerbaycan Yüreğimde Bir Şahdamardır şiirini yorumladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (