( (

Davutoğlu Cüneyi Özdemir'in Konuğu Oldu (VİDEOLU)

Gündem 20.05.2020 - 17:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu Cüneyi Özdemir'in Konuğu Oldu (VİDEOLU)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalının konuğu oldu. Gelecek Partisi lideri, gerek Dışişleri gerek Başbakanlığı dönemindeki dış politika meselelerinden, Gelecek Partisi’nin vizyonuna kadar merak edilen birçok soruyu cevaplandırdı.
IŞİD’e karşı ilk sınır ötesi operasyonun kendi Başbakanlığı döneminde yapıldığını kaydeden Davutoğlu, Suriye meselesine ilişkin şunları belirtti: “Bütün konuşmalarım devlet kayıtlarında vardır. Orada görülür ki Suriye krizinin başından beridir gereken her şeyi söyledim, elimden gelen her şeyi yaptım. Gereken neyse onu yaptık. IŞİD olayında da Türkiye’nin ve benim hiçbir vebali yoktur. Bizi ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini uluslararası mahkemelere çıkartmak için iftiralar attılar. IŞİD Amerikan kontrolündeki Ebu Gureyb hapishanesinde doğdu. Irak’taki mezhepçi, sünnileri dışlayan anlayış zemin bulmalarını sağladı. Musul’da ortaya çıktılar ve ilk saldırdıkları da bizim Büyükelçiliğimiz oldu. IŞİD’e biz destek vermiş olsaydık neden bize saldırsınlar? Allah aşkına bunun bir mantığı olabilir mi? Dışişleri Bakanlığım döneminde IŞİD’i terör örgütü ilan ettik. IŞİD’e karşı ilk sınır ötesi operasyon da benim Başbakanlığım döneminde yapıldı, bütün mevzileri bombalandı.” Erdoğan’a sorabilir misiniz? Cüneyt Özdemir’in bir sorusu üzerine basın özgürlüğü ile ilgili olarak da konuşan Davutoğlu, “Bana hiçbir sınır olmadan her şeyi sorabilirsiniz. Emevi Camii’nde namaz kılma meselesi için Sayın Erdoğan’a “Ya bu söz Davutoğlu’na değil size aitmiş” diye soracak cesarette bir gazeteci var mı? dedi ve “Başbakanlığa geldiğimde akreditasyon kurallarını esnettim. Savcı Kiraz’ın fotoğrafının basılması dışında hiçbir gazeteye zorluk çıkarmadım. Bir tek babayiğit çıksın Davutoğlu bize baskı yaptı, işimizden etti desin. Diyemez.” ifadelerini kullandı. "Görevi bırakmamın sebebi Pelikan değildi, Pelikan bildirisi bana siyasetin nasıl çirkinleştiğini gösterdi" Başbakanlıktan ayrılmasının asıl sebebinin Pelikan bildirisi olmadığını vurgulayan Davutoğlu, “Devlet göreviyle gittiğim yurt dışı gezisi sonra MYK’da bana karşı imza toplandığını, arkamdan iş çevrildiğini öğrendim. Görevi bırakmamın sebebi Pelikan bildirisi değil. Dünyanın bütün pelikanları toplansa ben o makamı bırakmazdım. Pelikan bildirisi bana siyasetin nasıl çirkinleştiğini gösterdi. Bunlar alana sürülmüş çakallar. Aslanlar o çakalları muhatap almaz. MYK’da toplanan imzalarla beni işlevsiz bir başbakan haline getirmek istediler. Bana ‘Sen orada dur ama başbakanlık yapma’ dendi. Bu benim kabul edebileceğim bir durum değil.” ifadelerini kullandı. "Saatini 17:25’e ayarlayıp FETÖ argümanlarını kullanan bir genel başkan bizi FETÖ’cülükle suçluyor" Geçtiğimiz günlerde içlerinde Gelecek Partisi’nin de olduğu bir grup siyasi partiye Pensilvanya’nın projesi diyen Bahçeli’ye de yanıt veren Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli bizi FETÖ ile PKK ile suçladı. FETÖ’nün dinlediği üç kişiden biriyim. Saatini 17:25’e ayarlayıp FETÖ argümanlarını kullanan bir genel başkan bizi FETÖ’cülükle suçluyor. Bütün AK Partililer susuyor. Kim kime ihanet etti Allah aşkına?” şeklinde konuştu. Ahmet Davutoğlu’nun konuk olduğu programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalının konuğu oldu. Gelecek Partisi lideri, gerek Dışişleri gerek Başbakanlığı dönemindeki dış politika meselelerinden, Gelecek Partisi’nin vizyonuna kadar merak edilen birçok soruyu cevaplandırdı.

IŞİD’e karşı ilk sınır ötesi operasyonun kendi Başbakanlığı döneminde yapıldığını kaydeden Davutoğlu, Suriye meselesine ilişkin şunları belirtti:

“Bütün konuşmalarım devlet kayıtlarında vardır. Orada görülür ki Suriye krizinin başından beridir gereken her şeyi söyledim, elimden gelen her şeyi yaptım. Gereken neyse onu yaptık. IŞİD olayında da Türkiye’nin ve benim hiçbir vebali yoktur. Bizi ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini uluslararası mahkemelere çıkartmak için iftiralar attılar. IŞİD Amerikan kontrolündeki Ebu Gureyb hapishanesinde doğdu. Irak’taki mezhepçi, sünnileri dışlayan anlayış zemin bulmalarını sağladı. Musul’da ortaya çıktılar ve ilk saldırdıkları da bizim Büyükelçiliğimiz oldu. IŞİD’e biz destek vermiş olsaydık neden bize saldırsınlar? Allah aşkına bunun bir mantığı olabilir mi? Dışişleri Bakanlığım döneminde IŞİD’i terör örgütü ilan ettik. IŞİD’e karşı ilk sınır ötesi operasyon da benim Başbakanlığım döneminde yapıldı, bütün mevzileri bombalandı.”

Erdoğan’a sorabilir misiniz?

Cüneyt Özdemir’in bir sorusu üzerine basın özgürlüğü ile ilgili olarak da konuşan Davutoğlu, “Bana hiçbir sınır olmadan her şeyi sorabilirsiniz. Emevi Camii’nde namaz kılma meselesi için Sayın Erdoğan’a “Ya bu söz Davutoğlu’na değil size aitmiş” diye soracak cesarette bir gazeteci var mı? dedi ve “Başbakanlığa geldiğimde akreditasyon kurallarını esnettim. Savcı Kiraz’ın fotoğrafının basılması dışında hiçbir gazeteye zorluk çıkarmadım. Bir tek babayiğit çıksın Davutoğlu bize baskı yaptı, işimizden etti desin. Diyemez.” ifadelerini kullandı.

"Görevi bırakmamın sebebi Pelikan değildi, Pelikan bildirisi bana siyasetin nasıl çirkinleştiğini gösterdi"

Başbakanlıktan ayrılmasının asıl sebebinin Pelikan bildirisi olmadığını vurgulayan Davutoğlu, “Devlet göreviyle gittiğim yurt dışı gezisi sonra MYK’da bana karşı imza toplandığını, arkamdan iş çevrildiğini öğrendim. Görevi bırakmamın sebebi Pelikan bildirisi değil. Dünyanın bütün pelikanları toplansa ben o makamı bırakmazdım. Pelikan bildirisi bana siyasetin nasıl çirkinleştiğini gösterdi. Bunlar alana sürülmüş çakallar. Aslanlar o çakalları muhatap almaz. MYK’da toplanan imzalarla beni işlevsiz bir başbakan haline getirmek istediler. Bana ‘Sen orada dur ama başbakanlık yapma’ dendi. Bu benim kabul edebileceğim bir durum değil.” ifadelerini kullandı.

"Saatini 17:25’e ayarlayıp FETÖ argümanlarını kullanan bir genel başkan bizi FETÖ’cülükle suçluyor"

Geçtiğimiz günlerde içlerinde Gelecek Partisi’nin de olduğu bir grup siyasi partiye Pensilvanya’nın projesi diyen Bahçeli’ye de yanıt veren Ahmet Davutoğlu, “Bahçeli bizi FETÖ ile PKK ile suçladı. FETÖ’nün dinlediği üç kişiden biriyim. Saatini 17:25’e ayarlayıp FETÖ argümanlarını kullanan bir genel başkan bizi FETÖ’cülükle suçluyor. Bütün AK Partililer susuyor. Kim kime ihanet etti Allah aşkına?” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun konuk olduğu programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (