( (

Bakan Akar: Terhisler 31 Mayıs’tan İtibaren Başlayacak

Gündem 15.05.2020 - 18:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bakan Akar: Terhisler 31 Mayıs’tan İtibaren Başlayacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen terhislerin 31 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı.
Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyon bölgelerinde henüz Covid-19 vakasına rastlanmadığını belirtti ve normalleşme planına ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.  Bedelli 20 Haziran’da Akar açıklamasında şu ifadelere verdi: “31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran’dan itibaren başayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran’da başlayacak. Askere alınacaklara da corona virüsü testi yapılacak.” Personel atama 1 Haziran’da Personel temin ve atama ertemelerine de değinen Akar, şöyle devam etti: “Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran’dan başlatacağız. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz.“
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen terhislerin 31 Mayıs’tan itibaren başlayacağını açıkladı.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyon bölgelerinde henüz Covid-19 vakasına rastlanmadığını belirtti ve normalleşme planına ilişkin çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

Bedelli 20 Haziran’da

Akar açıklamasında şu ifadelere verdi: “31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlamasını planlıyoruz. Celp işleri de 5 Haziran’dan itibaren başayacak. Bedelli askerlik uygulamasında yeni alım 20 Haziran’da başlayacak. Askere alınacaklara da corona virüsü testi yapılacak.”

Personel atama 1 Haziran’da

Personel temin ve atama ertemelerine de değinen Akar, şöyle devam etti: “Personel temin, atama erteleme, okullardaki eğitim ertelenmişti. Bunları 1 Haziran’dan başlatacağız. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme çalışmalarına başlıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (