( (

ASKON Konya’dan Ahlaksızlıklara Tepki

Gündem 29.04.2020 - 12:56, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

ASKON Konya’dan Ahlaksızlıklara Tepki

ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, internet ortamından yayınlanan ve eşcinselliği özendirici dizilere tepki gösterdi. Şen, süreçte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da yaptığı açıklamaların arkasında olduklarını dile getirdi.
ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, Netflix üzerinden yayınlanan Aşk 101 isimli dizinin içiriğine tepki gösteren bir açıklama yayınladı. Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, yaptığı açıklamada, “Dizinin, bir Lise gençliği ortamında geçtiği, henüz reşit olmayan lise öğrencilerinin, okul içinde ve dışında cinsel içerikli davranışlara ve hatta Osman isimli  eşcinsel bir karaktere yer verilerek, eşcinselliğe özendirildiği görülmektedir. Bu uygunsuz içerikli dizi 24 Nisan 2020 tarihinde yayına başladı. Ülkemizde özellikle Covid-19 küresel salgını sebebiyle örgün eğitime ara verilmiş, 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımızın sokağa çıkmasının yasaklanmış olmasını da fırsat bilen bu yayın kuruluşunun, 11 ay boyunca hasret ve özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde, milli ve manevi değerlerimize tamamen aykırı böyle bir diziyi yayınlamaya başlamasını kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.   EŞCİNSELLİK ÖZENDİRİLİYOR   Dinimiz ve kültürümüze balta vuracak şekilde eşcinsellik özendirilmesi yapıldığını dile getiren Mehmet Şen, “Hiçbir uluslararası sözleşmenin, anayasanın ve yasanın Rabbimiz’e verdiğimizin sözümüzün üzerinde olmadığının, Lut kavminin helakine sebep fiilin ayaklarımızın altında olduğunun, hayvanların dahi tevessül etmediği bu fiile gençlerimizin özendirilmesi bir yana, imasına tahammül göstermeyeceğimizin, meleklerin dahi haya ettiği Hz. Osman ile bakiyesi olmakla iftihar ettiğimiz imparatorluk kurucusu Osman Gazi isminin böyle bir dizide kullanılmasına engel olmak için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız” dedi.   DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ YANINDAYIZ   Yine eşcinselliğe yönelik yaptığı açıklamalardan sonra eleştiri alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da süreçte yanında olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, “Diyanet İşleri Başkanımız bu süreçte eşcinselliğin dinimizdeki hükmü ve uygunsuzluğunu açık bir şekilde anlatmıştır. Kendisi ne yazık ki bazı kesimlerce linç edilmeye çalışılıyor. Bu durumu asla kabullenmiyoruz. ASKON camiası olarak Diyanet İşleri Başkanımızı destekliyor, yanında olduğunu buradan bildirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, internet ortamından yayınlanan ve eşcinselliği özendirici dizilere tepki gösterdi. Şen, süreçte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da yaptığı açıklamaların arkasında olduklarını dile getirdi.

ASKON Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, Netflix üzerinden yayınlanan Aşk 101 isimli dizinin içiriğine tepki gösteren bir açıklama yayınladı. Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, yaptığı açıklamada, “Dizinin, bir Lise gençliği ortamında geçtiği, henüz reşit olmayan lise öğrencilerinin, okul içinde ve dışında cinsel içerikli davranışlara ve hatta Osman isimli  eşcinsel bir karaktere yer verilerek, eşcinselliğe özendirildiği görülmektedir. Bu uygunsuz içerikli dizi 24 Nisan 2020 tarihinde yayına başladı. Ülkemizde özellikle Covid-19 küresel salgını sebebiyle örgün eğitime ara verilmiş, 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımızın sokağa çıkmasının yasaklanmış olmasını da fırsat bilen bu yayın kuruluşunun, 11 ay boyunca hasret ve özlemle beklediğimiz mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde, milli ve manevi değerlerimize tamamen aykırı böyle bir diziyi yayınlamaya başlamasını kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

 

EŞCİNSELLİK ÖZENDİRİLİYOR

 

Dinimiz ve kültürümüze balta vuracak şekilde eşcinsellik özendirilmesi yapıldığını dile getiren Mehmet Şen, “Hiçbir uluslararası sözleşmenin, anayasanın ve yasanın Rabbimiz’e verdiğimizin sözümüzün üzerinde olmadığının, Lut kavminin helakine sebep fiilin ayaklarımızın altında olduğunun, hayvanların dahi tevessül etmediği bu fiile gençlerimizin özendirilmesi bir yana, imasına tahammül göstermeyeceğimizin, meleklerin dahi haya ettiği Hz. Osman ile bakiyesi olmakla iftihar ettiğimiz imparatorluk kurucusu Osman Gazi isminin böyle bir dizide kullanılmasına engel olmak için elimizden gelen bütün imkanları kullanacağız” dedi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ YANINDAYIZ

 

Yine eşcinselliğe yönelik yaptığı açıklamalardan sonra eleştiri alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da süreçte yanında olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Mehmet Şen, “Diyanet İşleri Başkanımız bu süreçte eşcinselliğin dinimizdeki hükmü ve uygunsuzluğunu açık bir şekilde anlatmıştır. Kendisi ne yazık ki bazı kesimlerce linç edilmeye çalışılıyor. Bu durumu asla kabullenmiyoruz. ASKON camiası olarak Diyanet İşleri Başkanımızı destekliyor, yanında olduğunu buradan bildirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (