( (

Yunak’ta Bugüne Kadar Korona Vakası Çıkmadı

Gündem 15.04.2020 - 10:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak’ta Bugüne Kadar Korona Vakası Çıkmadı

Yunak Kaymakamlığı tarafından alınan tedbirler sayesinde dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs salgını henüz ilçede görülmedi.
 Yunak Kaymakamı  Mehmet Erdem Akbulut’un Hıfzısıhha Kurulu  kararıyla  il dışından veya diğer ilçelerden  Yunak’a  gelenler 14 gün boyunca evlerinde karantina uygulaması başlatıldı. İlçe merkezine gelen dış mahallelerdeki  vatandaşlar  için ise her gün  Polis ve Jandarma kontrolünde sağlık personeli tarafından  ateşleri ölçülerek  girişlerine izin verildi.   Korona virüs salgını kapsamında alınan kararlar sayesinde 25  bin nüfuslu Yunak ilçe ve köylerinde bu güne kadar testi pozitif çıkan bir hastanın bulunmadığını kaydeden Kaymakam  Akbulut  korona virüs ile mücadelenin  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hem de  Konya Valiliğinin  aldığı kararlar ile yürütüldüğünü söyledi. Kaymakam  Mehmet Erdem Akbulut ; “Yunak  için de özel olarak kararlar almamız gerekiyor. Çünkü Yunak ilçemiz  il merkezine  çok uzak  hem de sağlık alt yapısı açısından Allah korusun korona virüs buraya bulaşırsa çok büyük problem yaşayacağımızın hepimiz farkındayız. Yunak’lı hemşerilerimde bunun farkında. Sağ olsunlar aldığımız kararlara destek veriyorlar.  Valimiz Cüneyt Orhan Toprak’ın bilgisi dahilinde köylerden gelen özel araçlarında sıkı kontrol altında tuttuk . Özel aracı da olan herkes İlçeye kafasına göre gelemeyecek.  Bir araçta en fazla  3  kişi seyahat edecek dedik ve bunu duyurduk. İnşallah bu kararlar güzel bir şekilde uygulanıyor. Şimdiye kadar bir vakamız olmadı” dedi.    Yunaklı   vatandaşlar  ise yol kontrolü gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür etti.  “Bu uygulamalardan çok memnunuz. Sağ olsun kaymakamımız böyle bir karar aldı. Bu karar sayesinde herkes istediği gibi gelemeyecek. İlçemizde alınan tedbirler tam yerinde tedbirlerdir” diye konuştu.
Yunak Kaymakamlığı tarafından alınan tedbirler sayesinde dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan korona virüs salgını henüz ilçede görülmedi.

 Yunak Kaymakamı  Mehmet Erdem Akbulut’un Hıfzısıhha Kurulu  kararıyla  il dışından veya diğer ilçelerden  Yunak’a  gelenler 14 gün boyunca evlerinde karantina uygulaması başlatıldı. İlçe merkezine gelen dış mahallelerdeki  vatandaşlar  için ise her gün  Polis ve Jandarma kontrolünde sağlık personeli tarafından  ateşleri ölçülerek  girişlerine izin verildi.

 

Korona virüs salgını kapsamında alınan kararlar sayesinde 25  bin nüfuslu Yunak ilçe ve köylerinde bu güne kadar testi pozitif çıkan bir hastanın bulunmadığını kaydeden Kaymakam  Akbulut  korona virüs ile mücadelenin  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hem de  Konya Valiliğinin  aldığı kararlar ile yürütüldüğünü söyledi. Kaymakam  Mehmet Erdem Akbulut ; “Yunak  için de özel olarak kararlar almamız gerekiyor. Çünkü Yunak ilçemiz  il merkezine  çok uzak  hem de sağlık alt yapısı açısından Allah korusun korona virüs buraya bulaşırsa çok büyük problem yaşayacağımızın hepimiz farkındayız. Yunak’lı hemşerilerimde bunun farkında. Sağ olsunlar aldığımız kararlara destek veriyorlar.  Valimiz Cüneyt Orhan Toprak’ın bilgisi dahilinde köylerden gelen özel araçlarında sıkı kontrol altında tuttuk . Özel aracı da olan herkes İlçeye kafasına göre gelemeyecek.  Bir araçta en fazla  3  kişi seyahat edecek dedik ve bunu duyurduk. İnşallah bu kararlar güzel bir şekilde uygulanıyor. Şimdiye kadar bir vakamız olmadı” dedi.

 

 Yunaklı   vatandaşlar  ise yol kontrolü gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür etti.  “Bu uygulamalardan çok memnunuz. Sağ olsun kaymakamımız böyle bir karar aldı. Bu karar sayesinde herkes istediği gibi gelemeyecek. İlçemizde alınan tedbirler tam yerinde tedbirlerdir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (