( (

90 Bin Kişiye Cezaevinden Tahliye Yolu Gözüktü

Gündem 07.04.2020 - 09:43, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

90 Bin Kişiye Cezaevinden Tahliye Yolu Gözüktü

Meclis Genel Kurulu’nda 90 bin kişinin cezaevinden tahliyesini öngören infaz düzenlemesi görüşülecek.
GÖZLER GENEL KURUL’DA   Meclis Genel Kurulu saat 15.00’te açılacak.   Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Genel Kurul’da geçen hafta görüşmeleri tamamlanan ve oylamaları yapılamayan 14 adet uluslararası sözleşmenin elektronik cihazla peş peşe oylaması yapılacak.   GENEL KURUL İNFAZ PAKETİ İÇİN MESAİ YAPACAK   Genel Kurul’da daha sonra infaz teklifinin görüşmelerine başlanacak. Genel Kurul’da Salı, Çarşamba ve Perşembe günü infaz teklifinin görüşmelerinin sürmesi bekleniyor.   CEZALAR KONUTTA ÇEKİLEBİLECEK   Teklif ile hapis cezalarının hafta sonu ve geceleyin veya konutta infazına ilişkin mevcut uygulamanın kapsamı genişletiliyor. Bu kapsamda konutta infazın sınırı; kadın, çocuk ve 65 yaşını bitirmiş erkekler için 1 yıl, 70 yaşını bitirmiş kişiler için 2 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişiler için de 4 yıl olacak.   AK PARTİ’DEN VEKİLLERE ‘İNFAZ’ DUYURUSU   AK Parti Grubu tarafından milletvekillerine yapılan duyuruda, Genel Kurul’da infaz teklifi görüşmelerinin Perşembe günü tamamlanamaması halinde Cuma günü de çalışarak görüşmelerin tamamlanmasının planlandığı belirtildi.   Yapılan duyuruda da, “Bu nedenle tüm milletvekillerimizin koronavirüs nedeniyle alınan fiziksel mesafe tedbirlerini de göz önünde bulundurarak Genel Kurul çalışmalarımıza eksiksiz katkı sunmalarını bekliyoruz” denildi.   CHP’DE GÖRÜŞMELERE ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ VE ANKARA MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK   CHP’den milletvekillerine yapılan duyuruda  da TBMM Genel Kurulunun bu çalışma haftasında Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri yapılacağı, çalışmalara Adalet  Komisyonu üyeleri ile Ankara milletvekillerinin katılacak olup, alınan önlemler çerçevesinde, diğer milletvekillerinin seçim bölgelerinden gelmelerine gerek bulunmadığı ifade edildi.  
Meclis Genel Kurulu’nda 90 bin kişinin cezaevinden tahliyesini öngören infaz düzenlemesi görüşülecek.

GÖZLER GENEL KURUL’DA

 

Meclis Genel Kurulu saat 15.00’te açılacak.

 

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, Genel Kurul’da geçen hafta görüşmeleri tamamlanan ve oylamaları yapılamayan 14 adet uluslararası sözleşmenin elektronik cihazla peş peşe oylaması yapılacak.

 

GENEL KURUL İNFAZ PAKETİ İÇİN MESAİ YAPACAK

 

Genel Kurul’da daha sonra infaz teklifinin görüşmelerine başlanacak. Genel Kurul’da Salı, Çarşamba ve Perşembe günü infaz teklifinin görüşmelerinin sürmesi bekleniyor.

 

CEZALAR KONUTTA ÇEKİLEBİLECEK

 

Teklif ile hapis cezalarının hafta sonu ve geceleyin veya konutta infazına ilişkin mevcut uygulamanın kapsamı genişletiliyor. Bu kapsamda konutta infazın sınırı; kadın, çocuk ve 65 yaşını bitirmiş erkekler için 1 yıl, 70 yaşını bitirmiş kişiler için 2 yıl, 75 yaşını bitirmiş kişiler için de 4 yıl olacak.

 

AK PARTİ’DEN VEKİLLERE ‘İNFAZ’ DUYURUSU

 

AK Parti Grubu tarafından milletvekillerine yapılan duyuruda, Genel Kurul’da infaz teklifi görüşmelerinin Perşembe günü tamamlanamaması halinde Cuma günü de çalışarak görüşmelerin tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

 

Yapılan duyuruda da, “Bu nedenle tüm milletvekillerimizin koronavirüs nedeniyle alınan fiziksel mesafe tedbirlerini de göz önünde bulundurarak Genel Kurul çalışmalarımıza eksiksiz katkı sunmalarını bekliyoruz” denildi.

 

CHP’DE GÖRÜŞMELERE ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ VE ANKARA MİLLETVEKİLLERİ KATILACAK

 

CHP’den milletvekillerine yapılan duyuruda  da TBMM Genel Kurulunun bu çalışma haftasında Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmeleri yapılacağı, çalışmalara Adalet  Komisyonu üyeleri ile Ankara milletvekillerinin katılacak olup, alınan önlemler çerçevesinde, diğer milletvekillerinin seçim bölgelerinden gelmelerine gerek bulunmadığı ifade edildi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (