( (

Davutoğlu’nun Kurucusu Olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na Kayyum Atandı!

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 22.01.2020 - 11:50, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu’nun Kurucusu Olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na Kayyum Atandı!

Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atandığı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 3 kişilik geçici kayyum heyeti Bilim Sanat Vakfı’na gelerek, kendilerinin kayyum atandığını bildirdi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması yapması bekleniyor. Vakıf yönetiminin kayyum kararına itiraz edileceği de alınan diğer bilgiler arasında.  Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanı ve Gelecek Partisi Kurucu Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atanırken, siyasi iktidar yine Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesine de el koymuştu.  Mahkeme kararı beklenmeden arazisine el konulan Şehir Üniversitesi’nin yönetimi el değiştirmiş, YÖK, Şehir Üniversitesi’nin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredildiğini açıklamıştı.  Bilim ve Sanat Vakfı, 1986 yılında kurulmuş, kurucuları arasında Mustafa Özel ve Ahmet Davutoğlu gibi isimleri barındıran, siyaset, tarih, ekonomi, edebiyat konularında akademisyenlerin katıldığı seminer ve araştırma çalışmaları ile ön plana çıkan prestijli bir Vakıf özelliği taşımaktadır.  Mustafa Özel, Murat Ülker ve Fikri Gökbörü Kançal ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kurulan Bilim ve Sanat Vakfı (BSV) öğrencilere burs ve seminerler veriyordu. Birçok üniversite öğretim üyesi, sanatçı ve yazarın verdiği seminerlerle birlikte Vakıf, “Açık Üniversite” olarak nitelendirilmiş, seminerlerinden bir dönem başörtüsü yasağı nedeniyle üniversite eğitimi göremeyenler faydalanmıştı. 
Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atandığı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 3 kişilik geçici kayyum heyeti Bilim Sanat Vakfı’na gelerek, kendilerinin kayyum atandığını bildirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması yapması bekleniyor. Vakıf yönetiminin kayyum kararına itiraz edileceği de alınan diğer bilgiler arasında. 

Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanı ve Gelecek Partisi Kurucu Lideri Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfına kayyum atanırken, siyasi iktidar yine Davutoğlu'nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesine de el koymuştu. 

Mahkeme kararı beklenmeden arazisine el konulan Şehir Üniversitesi’nin yönetimi el değiştirmiş, YÖK, Şehir Üniversitesi’nin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredildiğini açıklamıştı. 

Bilim ve Sanat Vakfı, 1986 yılında kurulmuş, kurucuları arasında Mustafa Özel ve Ahmet Davutoğlu gibi isimleri barındıran, siyaset, tarih, ekonomi, edebiyat konularında akademisyenlerin katıldığı seminer ve araştırma çalışmaları ile ön plana çıkan prestijli bir Vakıf özelliği taşımaktadır. 

Mustafa Özel, Murat Ülker ve Fikri Gökbörü Kançal ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler tarafından kurulan Bilim ve Sanat Vakfı (BSV) öğrencilere burs ve seminerler veriyordu.

Birçok üniversite öğretim üyesi, sanatçı ve yazarın verdiği seminerlerle birlikte Vakıf, “Açık Üniversite” olarak nitelendirilmiş, seminerlerinden bir dönem başörtüsü yasağı nedeniyle üniversite eğitimi göremeyenler faydalanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (