( (

Davutoğlu'ndan Libya Konusunda Hükümete Destek ve Uyarı

Gündem 26.12.2019 - 18:50, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu'ndan Libya Konusunda Hükümete Destek ve Uyarı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümeti Libya sorunuyla ilgili atılacak adımlar konusunda dikkatli olunması için uyardı.
 Parti Yönetim Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaya destek verdi. Türkiye’nin Akdeniz’in en uzun kıyısına sahip ülkesi olarak gelişmelerin dışında kalamayacağını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Libya’daki iç savaşın seyrinin iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, “Türkiye’nin, bu iç savaşta ileride telafisi mümkün olmayacak bazı askeri risklerin içine girmeksizin bu çalışmaları yürütmesi lazım. Bu iç savaşın sadece Libya’daki taraflar arasında değil, uluslararası güçler arasında da yürümekte olduğu göz önünde bulundurularak Türkiye soğukkanlı bir şekilde Libya sorununa yaklaşmalı.” dedi.    Libya Ulusal Mutabakat hükümetinin kesinlikle desteklenmesi gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, bu hükümetle yapılan anlaşmaların hukuki olarak kayda bağlanması gerekliliğini de vurguladı. Ahmet Davutoğlu: “Atılacak askeri adımlar ise son derece dikkatle, teenniyle ve Türkiye’yi deniz aşırı bir alanda lojistik bakımdan ve askeri bakımdan bir sıkıntıyla karşılaşmayacak bir planlama içinde yapılmalı.” diyerek hükümeti net bir dille uyardı. 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümeti Libya sorunuyla ilgili atılacak adımlar konusunda dikkatli olunması için uyardı.

 Parti Yönetim Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaya destek verdi. Türkiye’nin Akdeniz’in en uzun kıyısına sahip ülkesi olarak gelişmelerin dışında kalamayacağını vurgulayan Ahmet Davutoğlu, Libya’daki iç savaşın seyrinin iyi takip edilmesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, “Türkiye’nin, bu iç savaşta ileride telafisi mümkün olmayacak bazı askeri risklerin içine girmeksizin bu çalışmaları yürütmesi lazım. Bu iç savaşın sadece Libya’daki taraflar arasında değil, uluslararası güçler arasında da yürümekte olduğu göz önünde bulundurularak Türkiye soğukkanlı bir şekilde Libya sorununa yaklaşmalı.” dedi. 

 

Libya Ulusal Mutabakat hükümetinin kesinlikle desteklenmesi gerektiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, bu hükümetle yapılan anlaşmaların hukuki olarak kayda bağlanması gerekliliğini de vurguladı. Ahmet Davutoğlu: “Atılacak askeri adımlar ise son derece dikkatle, teenniyle ve Türkiye’yi deniz aşırı bir alanda lojistik bakımdan ve askeri bakımdan bir sıkıntıyla karşılaşmayacak bir planlama içinde yapılmalı.” diyerek hükümeti net bir dille uyardı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (