( (

KTO Karatay’da II. Teknoloji Günleri

Eğitim 19.11.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

KTO Karatay’da II. Teknoloji Günleri

Kadim üniversitenin gerçekleştirdiği programa Solimpeks CEO’su Halil İbrahim Dağ konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışını KTO Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman gerçekleştirdi. Dr. Yaman, konuşmasında, “Yakın zamanda üniversitemizde güneş enerjisi santrali konusunda Mevlana Kalkınma Ajansından destek aldık ve önümüzdeki günlerde santralin montajına başlıyoruz. Yine Konya Ticaret Odasının konferans salonunun çatısında da güneş pilleriyle elektrik üretimi konusunda bir çalışma yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Böylece Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman, KTO Karatay Üniversitesinin güneş enerjisi konusundaki hassasiyetini ve ilgisini, yürütülen çalışmalarla birlikte dile getirmiş oldu. Yaman ayrıca, Konya’da güneş enerjisi santrallerini kurarak elektrik maliyetini hemen hemen sıfıra indirerek sanayiciye destek olmanın gerekliliğinden de söz etti. Kendisi de endüstri mühendisliği bölümü mezunu olan Solimpeks CEO’su Halil İbrahim Dağ ise konuşmasına KTO Karatay’ın öneminden bahsederek başladı. Konuşmasında, “KTO Karatay Üniversitesi kadim bir üniversite. Konya da kadim bir şehir. KTO Karatay Üniversitesi bizim için çok şey ifade ediyor. Türkiye’de bir türlü oluşturulamamış olan üniversite-sanayi iş birliğini KTO Karatay’ın gerçekleştirdiğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer veren Halil İbrahim Dağ, Konya’nın öneminin kadim bir kent olmasıyla birlikte güneş enerjisi noktasında da Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi olmasından kaynaklandığına vurgu yaptı. Enerji kaynaklarının öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, dünyada ve Türkiye’de güneş enerjisinin kullanımının ne denli önemli bir hâle geldiğinden bahseden Halil İbrahim Dağ’ın konuşmaları, hem öğrenciler hem de akademisyenler tarafından ilgiyle dinlendi. 

Kadim üniversitenin gerçekleştirdiği programa Solimpeks CEO’su Halil İbrahim Dağ konuşmacı olarak katıldı. Programın açılışını KTO Karatay Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman gerçekleştirdi.


Dr. Yaman, konuşmasında, “Yakın zamanda üniversitemizde güneş enerjisi santrali konusunda Mevlana Kalkınma Ajansından destek aldık ve önümüzdeki günlerde santralin montajına başlıyoruz. Yine Konya Ticaret Odasının konferans salonunun çatısında da güneş pilleriyle elektrik üretimi konusunda bir çalışma yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi. Böylece Yrd. Doç. Dr. Zafer Yaman, KTO Karatay Üniversitesinin güneş enerjisi konusundaki hassasiyetini ve ilgisini, yürütülen çalışmalarla birlikte dile getirmiş oldu. Yaman ayrıca, Konya’da güneş enerjisi santrallerini kurarak elektrik maliyetini hemen hemen sıfıra indirerek sanayiciye destek olmanın gerekliliğinden de söz etti.


Kendisi de endüstri mühendisliği bölümü mezunu olan Solimpeks CEO’su Halil İbrahim Dağ ise konuşmasına KTO Karatay’ın öneminden bahsederek başladı.


Konuşmasında, “KTO Karatay Üniversitesi kadim bir üniversite. Konya da kadim bir şehir. KTO Karatay Üniversitesi bizim için çok şey ifade ediyor. Türkiye’de bir türlü oluşturulamamış olan üniversite-sanayi iş birliğini KTO Karatay’ın gerçekleştirdiğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer veren Halil İbrahim Dağ, Konya’nın öneminin kadim bir kent olmasıyla birlikte güneş enerjisi noktasında da Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi olmasından kaynaklandığına vurgu yaptı.


Enerji kaynaklarının öneminin her geçen gün arttığı günümüzde, dünyada ve Türkiye’de güneş enerjisinin kullanımının ne denli önemli bir hâle geldiğinden bahseden Halil İbrahim Dağ’ın konuşmaları, hem öğrenciler hem de akademisyenler tarafından ilgiyle dinlendi. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (