Başkan Okka: “İmam Hatiplilere Yönelik Tahkir Edici İfadeleri Şiddetle Kınıyorum”

            “Tüm eğitim kurumları gibi İmam Hatipler de bizim gözbebeğimizdir. İmam Hatip Liseleri, kurulduğu günden bu tarafa milletimizce bir meslek okulu olarak görülmemiş, aksine bu güzide eğitim kurumlarımız milletimiz gönlünde, evlatlarının diğer okullarda alabilecekleri tüm beşeri, sosyal bilimler ve fen bilimlerinin yanı sıra İslam Dinini de en güzel şekilde öğrenecekleri güvenilir bir ilim yuvası olarak görülmüştür.

            İmam Hatip okulları, kurulduğu günden bugüne, dönem dönem önlerine konulan engellere rağmen Türkiye için çalışan, uğraşan, emek veren nesiller yetiştirmiştir, yetiştirmeye devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, birçok değerli siyasetçi, iş insanı, akademisyen ve yazar yetiştiren İmam Hatip Liselerine yönelik, Erol Mütercimler isimli bir akademisyen tarafından bir canlı yayın esnasında sarf edilen mesnetsiz ve çirkin sözleri, en sert şekilde kınıyoruz.

            Türk Milleti’nin büyük bir hassasiyet ve özenle koruduğu, sahip çıktığı ve seçkin eğitim almaları için çocuklarını emanet ettiği İmam Hatip Liselerine yöneltilen bu çirkin sözler, milletimiz açısından bir anlam ifade etmemekte, sadece bu tezviratı yapanların şahsiyetlerini ortaya koymaktadır. Bu söylemler, bir hakaretten öte her fırsatta din düşmanlığı yapan, dini hassasiyeti olan insanlara karşı onulmaz bir kin besleyen kesimlerin bilinçaltının dışa vurmasıdır. Daha vahim olanı, bu tezviratı yapan kişi, başka bir öğretim kurumunda öğrenci yetiştirmeye yetkin görülmüş ve akademisyen ünvanı almıştır. Bu, ülkemizin geleceği açısından elim bir tabloyu ortaya koymaktadır.

            Bünyesinde binlerce iş insanını barındıran, Türkiye'nin er güçlü sermaye platformu MÜSİAD olarak, milletimizin değerlerine fütursuzca hakaret eden herkesin karşısında yer alacağız ve değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.