( (

WhatsApp'ın Kurucusundan Signal Açıklaması

Teknoloji (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 14.01.2021 - 21:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

WhatsApp'ın Kurucusundan Signal Açıklaması

Kullanıcı verilerinin Facebook'a verilmesi üzerinden yaşanan tartışmayı yorumlayan WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in 'WhatsApp'ın yerini almayacağını, ikisinin de farklı amaçlara hizmet ettiğini' söyledi.
Kullanıcı verilerinin Facebook'a verilmesi üzerinden yaşanan tartışmayı yorumlayan WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in 'WhatsApp'ın yerini almayacağını, ikisinin de farklı amaçlara hizmet ettiğini' söyledi.  WhatsApp'ın kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşmasının ardından Signal ve Telegram gibi alternatif uygulamalara rağbet artarken, WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in WhatsApp'ın yerini almayacağı görüşünde.  Sputnik'in aktardığına göre, TechCrunch'a açıklamalarda bulunan Acton, iki uygulamanın da farklı amaçlara hizmet ettiğini söyledi ve "Arzum insanlara bir seçenek sunmak, kesinlikle kazananın her şeyi aldığı bir senaryo değil" ifadelerini kullandı.  WhatsApp'ın 2017 yılında FAcebook'a satılması üzerine eleştirilerde bulunan ve şirketten ayrılan Acton, o dönem insanlara 'Facebook hesaplarını silmeleri' çağrısında bulunmuştu. WhatsApp'tan ayrılmasının ardından 2018 yılında Signal'e geçiş yapan ve Moxie Marlinspike ile Signal Foundation'u kuran Acton, 2014 yılında kurulan Signal'in geliştirilmesi için kendi parasından 50 milyon dolar harcamıştı. 'KÜÇÜK EYLEMLER BÜYÜK OLAYLARI TETİKLEDİ' Acton, WhatsApp'ın ilan ettiği değişikliğin ardından insanların Signal'e ilgi göstermelerini ise "Küçük eylemler büyük olayları tetikledi" ifadeleriyle yorumladı. Acton ayrıca, "Çevrimiçi gizlilik ve dijital güvenlik üzerine konuştuğumuz için ve insanların bu sorulara yanıt olarak Signal'e yönelmelerinden dolayı heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Acton, reklamlar veya veri satışları yerine kullanıcı bağışları ile finanse edildiğinden, Signal'in 50'den az sayıda çalışanla uygulamayı geliştirmek için motive olduğunu söyledi. Uygulama analisti Sensor Tower'in verilerine göre Signal, 6-10 ocak tarihleri arasında yaklaşık 7.5 milyon insan tarafından indirildi. 
Kullanıcı verilerinin Facebook'a verilmesi üzerinden yaşanan tartışmayı yorumlayan WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in 'WhatsApp'ın yerini almayacağını, ikisinin de farklı amaçlara hizmet ettiğini' söyledi.

Kullanıcı verilerinin Facebook'a verilmesi üzerinden yaşanan tartışmayı yorumlayan WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in 'WhatsApp'ın yerini almayacağını, ikisinin de farklı amaçlara hizmet ettiğini' söyledi. 

WhatsApp'ın kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşmasının ardından Signal ve Telegram gibi alternatif uygulamalara rağbet artarken, WhatsApp'ın kurucu ortağı Brian Acton, Signal'in WhatsApp'ın yerini almayacağı görüşünde. 

Sputnik'in aktardığına göre, TechCrunch'a açıklamalarda bulunan Acton, iki uygulamanın da farklı amaçlara hizmet ettiğini söyledi ve "Arzum insanlara bir seçenek sunmak, kesinlikle kazananın her şeyi aldığı bir senaryo değil" ifadelerini kullandı. 

WhatsApp'ın 2017 yılında FAcebook'a satılması üzerine eleştirilerde bulunan ve şirketten ayrılan Acton, o dönem insanlara 'Facebook hesaplarını silmeleri' çağrısında bulunmuştu.

WhatsApp'tan ayrılmasının ardından 2018 yılında Signal'e geçiş yapan ve Moxie Marlinspike ile Signal Foundation'u kuran Acton, 2014 yılında kurulan Signal'in geliştirilmesi için kendi parasından 50 milyon dolar harcamıştı.

'KÜÇÜK EYLEMLER BÜYÜK OLAYLARI TETİKLEDİ'

Acton, WhatsApp'ın ilan ettiği değişikliğin ardından insanların Signal'e ilgi göstermelerini ise "Küçük eylemler büyük olayları tetikledi" ifadeleriyle yorumladı.

Acton ayrıca, "Çevrimiçi gizlilik ve dijital güvenlik üzerine konuştuğumuz için ve insanların bu sorulara yanıt olarak Signal'e yönelmelerinden dolayı heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Acton, reklamlar veya veri satışları yerine kullanıcı bağışları ile finanse edildiğinden, Signal'in 50'den az sayıda çalışanla uygulamayı geliştirmek için motive olduğunu söyledi.

Uygulama analisti Sensor Tower'in verilerine göre Signal, 6-10 ocak tarihleri arasında yaklaşık 7.5 milyon insan tarafından indirildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (