( (

Veli Baranok ,Esnaf ve Sanatkar Imız Acil Destek Bekliyor.

İş Dünyası 28.04.2021 - 10:57, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Veli Baranok ,Esnaf ve Sanatkar Imız Acil Destek Bekliyor.

Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veli Baranok 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma süreci hakkında Yazılı bir açıklama yaptı.
Uygulanacak olan Tam kapanma esnafımızı mağdur edecektir; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında tam kapanma ile ilgili esnaf ve sanatkarımız destek beklemektedir. Esnafımız günlük kazancı ile geçimini sağlayan küçük esnaflardır. Bu süreçte herhangi bir birikimi olmayan esnafımız tam kapanma ile birlikte Borcun umu  ödesin? kiralarını ödesin? BAĞ-KUR’ unu mu ödesin?  yoksa evini mi geçindirsin?bu süreçte esnafımızın yaralarını sarmak için bazı paketlerinin hükümetimiz tarafından acilen hazırlanarak esnafımızın mağduriyetinin en aza indirilmesini talep ediyorum. Devlet büyüklerimizin öncelikli olarak 1000 TL gelir kaybı desteğinin 3 ay daha uzatılarak kira desteğine de başvuru yapan esnafımızın büyük çoğunluğu zaten yararlanamamıştı.  kira desteğinin tekrar gözden geçirilip esnafımıza kazandırılmasını bekliyoruz .Zaten 2020 yılında 51 günlük kapanmayla yaralarımızı hala sarmış değilken esnafımız maddi manevi ve ruhsal yönden yıpranmış ken şu anki tam kapanma ile devletimizin desteği olmaz ise esnafımız kepenk kapatma ile karşı karşıya kalacaktır. Devletimizden acil olarak esnaf ve sanatkarımıza yönelik destek talep ediyorum. KDV nin yüzde 18'den %8 e düşürülmesini kalıcı hale getirilmesini elektrik ,su doğalgaz, işyeri kirası vb. giderlerimizin Devletimiz tarafından finanse edilmesini. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın bağ-kur primlerini devletimiz tarafından karşılanması. Pandemi sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya giren ve daha önce yapılandırmaları bozulan esnaf ve sanatkarlarımıza yeni bir yapılandırma yapılması. Esnaf ve Sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanlara covid-19 aşısının öncelik tanınması Bu süreçte borçlarını ödeyemeyen Esnaf ve Sanatkarlar faizsiz kredi desteği verilmesini talep ediyoruz.
Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veli Baranok 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma süreci hakkında Yazılı bir açıklama yaptı.

Uygulanacak olan Tam kapanma esnafımızı mağdur edecektir; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşmasında tam kapanma ile ilgili esnaf ve sanatkarımız destek beklemektedir. Esnafımız günlük kazancı ile geçimini sağlayan küçük esnaflardır. Bu süreçte herhangi bir birikimi olmayan esnafımız tam kapanma ile birlikte Borcun umu  ödesin? kiralarını ödesin? BAĞ-KUR’ unu mu ödesin?  yoksa evini mi geçindirsin?bu süreçte esnafımızın yaralarını sarmak için bazı paketlerinin hükümetimiz tarafından acilen hazırlanarak esnafımızın mağduriyetinin en aza indirilmesini talep ediyorum. Devlet büyüklerimizin öncelikli olarak 1000 TL gelir kaybı desteğinin 3 ay daha uzatılarak kira desteğine de başvuru yapan esnafımızın büyük çoğunluğu zaten yararlanamamıştı.  kira desteğinin tekrar gözden geçirilip esnafımıza kazandırılmasını bekliyoruz .Zaten 2020 yılında 51 günlük kapanmayla yaralarımızı hala sarmış değilken esnafımız maddi manevi ve ruhsal yönden yıpranmış ken şu anki tam kapanma ile devletimizin desteği olmaz ise esnafımız kepenk kapatma ile karşı karşıya kalacaktır. Devletimizden acil olarak esnaf ve sanatkarımıza yönelik destek talep ediyorum. KDV nin yüzde 18'den %8 e düşürülmesini kalıcı hale getirilmesini elektrik ,su doğalgaz, işyeri kirası vb. giderlerimizin Devletimiz tarafından finanse edilmesini. Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanlara ekonomik destek verilmesi.

Tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın bağ-kur primlerini devletimiz tarafından karşılanması. Pandemi sürecinde ekonomik olarak sıkıntıya giren ve daha önce yapılandırmaları bozulan esnaf ve sanatkarlarımıza yeni bir yapılandırma yapılması.

Esnaf ve Sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanlara covid-19 aşısının öncelik tanınması Bu süreçte borçlarını ödeyemeyen Esnaf ve Sanatkarlar faizsiz kredi desteği verilmesini talep ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (