( (

Türkiye ve Azerbaycan'dan Ortak Tatbikat

Dünya (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 28.06.2021 - 16:38, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Türkiye ve Azerbaycan'dan Ortak Tatbikat

Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan’da düzenlenen 'Mustafa Kemal Atatürk 2021' ortak askeri tatbikatı başladı. 30 Haziran'a kadar devam edecek tatbikata, 600’e yakın asker katılıyor.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki askeri iş birliği anlaşması çerçevesinde yapılan "Mustafa Kemal Atatürk 2021" ortak tatbikatı Bakü’de başladı. Tatbikatla tecrübe paylaşımı yapılarak iki ülke silahlı kuvvetleri arasında muharebe harekatları sırasındaki koordinasyonun geliştirilmesi, komutanların karar verme ve askeri birim yönetimi becerilerini geliştirmesinin amaçlandığı belirtildi. 600'E YAKIN ASKER KATILIYOR Ortak tatbikatta 600’e yakın askerin yanı sıra 40’a yakın tank ve zırhlı araçlar, 20’ye yakın topçu bataryaları, havan topları, 7 savaş ve nakliye helikopteri, 3 insansız hava aracı ile 50'ye yakın askeri araç yer alıyor. “Mustafa Kemal Atatürk 2021" ortak askeri tatbikatı 30 Haziran’a kadar devam edecek.
Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından Azerbaycan’da düzenlenen 'Mustafa Kemal Atatürk 2021' ortak askeri tatbikatı başladı. 30 Haziran'a kadar devam edecek tatbikata, 600’e yakın asker katılıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki askeri iş birliği anlaşması çerçevesinde yapılan "Mustafa Kemal Atatürk 2021" ortak tatbikatı Bakü’de başladı.

Tatbikatla tecrübe paylaşımı yapılarak iki ülke silahlı kuvvetleri arasında muharebe harekatları sırasındaki koordinasyonun geliştirilmesi, komutanların karar verme ve askeri birim yönetimi becerilerini geliştirmesinin amaçlandığı belirtildi.

600'E YAKIN ASKER KATILIYOR

Ortak tatbikatta 600’e yakın askerin yanı sıra 40’a yakın tank ve zırhlı araçlar, 20’ye yakın topçu bataryaları, havan topları, 7 savaş ve nakliye helikopteri, 3 insansız hava aracı ile 50'ye yakın askeri araç yer alıyor.

“Mustafa Kemal Atatürk 2021" ortak askeri tatbikatı 30 Haziran’a kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (