( (

TİHEK'ten Suriye'deki insan hakları ihlallerine kapsamlı rapor

08.12.2025 - 18:00, Güncelleme: 08.12.2025 - 18:00
 

TİHEK'ten Suriye'deki insan hakları ihlallerine kapsamlı rapor

TİHEK, Suriye’deki insan hakları ihlallerine ilişkin kapsamlı raporunu, düzenlediği uluslararası hukuk paneliyle kamuoyuna sundu. TİHEK, savaş suçlarının belgelenmesi raporu tanıtıldı.ANKARA (İGFA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Suriye’nin 8 Aralık Hürriyet Günü’nün birinci yıl dönümü kapsamında “Uluslararası İnsancıl Hukuk İhlalleri: Suriye’de Savaş Suçlarının Belgelenmesi” başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, TİHEK tarafından hazırlanan “Suriye’de Beşşar Esed Rejimi Tarafından Gerçekleştirilen İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” raporu tanıtıldı. Raporun, savaş sürecinde işlenen ağır ihlallerin belgelenmesi açısından önemli bir kaynak niteliği taşıdığı belirtildi. Programın açılış konuşmasını TİHEK Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı. Etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı. Panelde uzmanlar, Esed rejiminin sivillere yönelik hak ihlalleri, uluslararası insancıl hukukta hesap verebilirlik mekanizmaları ve savaş suçlarının belgelenmesinin önemi üzerinde durdu. TİHEK, çalışmalarını bölgedeki insan hakları ihlallerinin görünür kılınması ve uluslararası topluma aktarılması yönünde sürdüreceğini açıkladı.

TİHEK, Suriye’deki insan hakları ihlallerine ilişkin kapsamlı raporunu, düzenlediği uluslararası hukuk paneliyle kamuoyuna sundu. TİHEK, savaş suçlarının belgelenmesi raporu tanıtıldı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Suriye’nin 8 Aralık Hürriyet Günü’nün birinci yıl dönümü kapsamında “Uluslararası İnsancıl Hukuk İhlalleri: Suriye’de Savaş Suçlarının Belgelenmesi” başlıklı bir panel düzenledi.

Panelde, TİHEK tarafından hazırlanan “Suriye’de Beşşar Esed Rejimi Tarafından Gerçekleştirilen İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk İhlalleri” raporu tanıtıldı. Raporun, savaş sürecinde işlenen ağır ihlallerin belgelenmesi açısından önemli bir kaynak niteliği taşıdığı belirtildi.

Programın açılış konuşmasını TİHEK Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı. Etkinliğe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı. Panelde uzmanlar, Esed rejiminin sivillere yönelik hak ihlalleri, uluslararası insancıl hukukta hesap verebilirlik mekanizmaları ve savaş suçlarının belgelenmesinin önemi üzerinde durdu. TİHEK, çalışmalarını bölgedeki insan hakları ihlallerinin görünür kılınması ve uluslararası topluma aktarılması yönünde sürdüreceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (